V86 Tips Bergsåker & Solvalla 17/2

Publicerad på 16 Feb 2021 - 23:51

DrTrav

DrTrav

16 Feb 2021 - 23:51

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Bergsåker & Solvalla. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar. Jag kommer rama in systemet med 10 Zidane D.E. i den första avdelningen och 2 Hazard Boko. i den sista och avslutande åttonde avdelningen.

V86 Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 17/2
V86-1 10 Zidane D.E.
V86-2 2,3,4,7,9
V86-3 5,10
V86-4 2,8,12
V86-5 1,2,3,6,8,9,11
V86-6 5,7,11
V86-7 1,2,3,4,5,6
V86-8 2 Hazard Boko

3780 rader x 0,25 = 945 kr

DD Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 17/2
DD1: 1,2,3,4,5,6
DD2: 2 Hazard Boko

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2640m auto
Vi inleder V86 omgången med att spika 10 Zidane D.E. Denna sexåringen gjorde debut för sin tränare Sybille Tinter för tre starter sedan och har två segrar och en tredjeplats som facit. Även om det “bara” blev en tredjeplats senast så var det ändå ett positivt besked då man galopperade i inledningen av loppet men kom ikapp på ett bra sätt och avslutade sista 1300, via 13,2. Detta är en individ som kommer tjäna fina pengar framöver. Ikväll är motståndet överkomligt och i min bok ska detta vara en bra segerchans. Jag väljer att försöka koppla grepp direkt och går ut hårt med spik.

Motbud
2 Exklusiva Liss kommer med en färsk seger i bagaget med sig till dagens start. Så formen är det inget fel på även om man på pappret står något hårt inne i loppet. Men detta är en fin fyraåring som är under utveckling och som blir bättre och bättre för varje start. Vid gardering är Exklusiva Liss ett givet streck på kupongen.

4 Awaited inledde lovande hos Björn Goop, men efter att inte levererat som förväntat efter det flyttades man till tränaren Wiktor Kylin-Bloms regi där han i den senaste starten stod för positiv insats efter vila. Nu med det loppet i kroppen bör formen vara framflyttad en del och med bra utgångsläge lär man hitta en fin position från start. Är med och utmanar min spik om segern ikväll.

Min Vinnare: 10 Zidane D.E.
Spets efter 500m:
Skrällen: 4 Awaited
Ranking: A 10 B 2,4,7,5,3 C 1,11,12,8,6,9

V86-2 2640m auto
9 Mellby Good har styrkan som sitt främsta vapen. Vilket han visade i den senaste starten i sin comeback efter lite vila. Då avgjorde man på styrka och inställning sista varvet. Men detta är också en sexåring som inte alltid håller sig till rätt gångart. Man har tre galopper på de sex senaste starterna, men man har också lika många segrar. Ikväll är det något tuffare emot jämfört med senast men i min bok tävlar Mellby Good emot sig själv. När man är streckad på 64% och är galoppbenägen är det ingen jag kan singelsträcka. Även om segerchansen är hög om han håller sig till rätt gångart helt loppet.

3 Sultan Norrgård är tidig för mig, detta är en fyraåring som kommer klättra i klasserna framöver. Han har på sina sex framträdanden på tävlingsovalen redan nu visat fin kapacitet, han är stark och rejäl. Sultan Norrgård är under fin utveckling och blir bättre och bättre för varje start. Han är dessutom kvick från start och från dagens utgångsläge är han min tidiga ledare av loppet. Därifrån kommer man sen inte bli lätt att plocka ner för dagens konkurrenter. Givet streck på kupongen.

Vill även nämna 2 Kalas som sett väldigt formstark ut på slutet, för två starter sedan stod man för en gedigen prestation när man lyckades vinna efter att man fått tryck över sig i ledningen. Ikväll har man ett perfekt utgångsläge och är garanterad en fin resa. Får man spara speeden till slut kommer denna femåring fälla många över upploppet.

Min Vinnare: 9 Mellby Good
Spets efter 500m: 3 Sultan Norrgård
Skrällen: 2 Kalas
Ranking: A 9,3 B 2,7,4,1,5 C 8,11,10,6

V86-3 2140m auto
5 Tangen Elvira står bra inne i loppet och går man felfritt tror jag ingen kommer kunna besegra henne ikväll. Men det är just det där med att hålla sig till rätt gångart. Hon har nämligen galopperat i tre av de senaste fem starterna. Men fart och kunnande finns det gott om hos denna åttaåring. Det gäller för kusken Per Linderoth som sitter i vagnen att hålla andan första delen av loppet tills Tangen Elvira fått trava in sig. Gör man det är man främsta segerbudet i min bok.

10 Prins C.K. är en vinnartyp som segrat hela sju gånger sedan Jan-Olov Persson tog över som tränare. Inför kvällens start har inte Prins C.K. startat på ett tag, så formen är ett frågetecken. Men Jan-Olov Persson låter optimistisk inför ikväll och Jan-Olov är en hästkarl som vet vad han pratar om. Prins C.K. är stark och tål att göra en del jobb på egen hand och lever han upp till sitt kunnande ikväll har man en bra segerchans.

Min Vinnare: 5 Tangen Elvira
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 5,10 B 11,8,7,9 C 6,4,3,2,1,8

V86-4 2640m auto
2 Battle Jack gjorde i den senaste starten debut för sin tränare Oskar J Andersson, prestationen då var klart godkänd. Nu med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare till kvällens start. Kunnande finns hos denna femåring för att utmana om segern från ett bra utgångsläge. Förstahäst i min bok.

8 Showtimejackflower har tävlat på kontinuerligt på slutet och är van att möta tuffare motstånd än ikväll. Man har dock lottats till ett tufft utgångsläge, med spår åtta bakom bilen. Man är kvick iväg från start så jag räknar med att man testar vad som går från början för att hitta en så bra position från början som möjligt. Jag ser det heller inte som omöjligt att man sitter i ledningen efter en bit. Showtimejackflower klarar av den längre distansen bra och han ska ha en bra segerchans i loppet trots det tuffa utgångsläget.

Nämner även 12 Jareth Boko som såg formstark ut efter sin startgalopp i den senaste starten. Detta är en femåring som också är van att möta tufft motstånd. Till endast 8% är man klart streckvärd i min bok. Skräll.

Min Vinnare: 2 Battle Jack
Spets efter 500m: 2 Battle Jack / 8 Showtimejackflower
Skrällen: 12 Jareth Boko
Ranking: A 2,8 B 12,3,10,5,4,7 C 1,9,11,6

V86-5 1640m auto
11 Axel Ruda är en fyraåring som håller väldigt jämn nivå, och står sällan för några dåliga lopp. I den senaste starten gick man i mål med krafter obrukade i en klass i-final, efter att man satt kvar när tåget gick. För två starter sedan vann man på V75 från ledningen. Ikväll är det bakspår över kort distans, men Axel Ruda besitter en vass avslutning som kommer fälla många över upploppet. Förstahäst, men givet att gardera.

8 Walther På G. har nu gjort tre starter för sin tränare Aleksi Kytölä, med en seger och en andraplats som facit. Ikväll har man fått ett tufft utgångsläge, men trots spår åtta bakom bilen kommer man laddas iväg från start det finns på kartan att man kommer hela vägen till ledningen. Lyckas man med det är såklart mycket vunnet, men man riskerar samtidigt att bli hängande i spåren en bit. Walther På G. har tagit nio av elva segrar från ledningen och över kort distans har det blivit fyra vinster på fem försök. Givet streck på kupongen.

9 Mellby Hoffa håller bra klass för loppet. I den senaste starten var det årsdebut, och det började med startgalopp. Men upphämtningen var bra och med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttade en del till kvällens start. Ikväll är det även bilstart vilket minskar galopprisken avsevärt för denna femåring. Streckas.

2 Opalis är obesegrad i ledningen efter tre försök i Sverige, men man är samtidigt väldigt osäker i aktionen. Ikväll känns det lite som vinna eller försvinna från start. Lyckas man gå iväg felfritt sitter man troligen i ledningen efter en bit. Men risken är överhängande att det blir galopp och då är kvällen förstörd. Som ni förstår är Opalis svår att räkna på och jag gör det enkelt för mig och plockar med henne på systemet.

Vill även nämna 1 Whitsun Madonna som kommer med bra form till dagens start. två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna och däremellan var man ute på V75 och slutat fyra. Från ett spännande smygläge är detta ett sexårigt sto som inte ska nonchaleras i loppet.

Min Vinnare: 11 Axel Ruda
Spets efter 500m: 2 Opalis / 8 Walther På G.
Skrällen: 1 Whitsun Madonna
Ranking: A 11,8 B 9,2,1,3,6,12,5 C 4,7,10

V86-6 2140m auto
5 Smaragd Norrgård har höjt sig på slutet och kommer till dagens start med två raka segrar i bagaget. I den senaste starten kunde man gå undan till segern trots att man fick en tryckare mitt i loppet. För två starter sedan stod man för en imponerande prestation när hon från ett svårt utgångsläge flög fram över upploppet via 1.11.0 sista 800m. Ikväll har man ett bra utgångsläge och man är min tidiga ledare av loppet. Från den positionen är man sen hästen att slå för övriga. förstahäst.

11 Donna Leonora kommer med form till dagens start, hon spurtade vasst till segern i den senaste starten. Ikväll är det en fördel för Donna Leonora att enbart möta ston. Skulle man få spara speeden tillslut ikväll kommer man kunna fälla samtliga. Givet streck på kupongen.

Plockar även med 7 Lyckans Cash som är stark och rejäl, och kan mycket väl vara den som drar fram Donna Leonora i spåren. Men oavsett är detta ett sto som har tre segrar och en andraplats på de fyra senaste starterna och det säger en hel del om hennes kapacitet. Hittar man en vettig position från start så kommer man vara segeraktuell ikväll också.

Min Vinnare: 5 Smaragd Norrgård
Spets efter 500m: 5 Smaragd Norrgård
Skrällen: 11 Donna Leonora
Ranking: A 5 B 11,7,8,6,1,10,2 C 9,3,4

V86-7 2140m auto
1 Selmer I.H hade två raka segrar i bagaget inför den senaste starten när man var ute i tufft sällskap i guldfinalen på annandagen och höll farten i skymundan, 09,7 sista 400m. Ikväll väntar årsdebuten och formen är såklart ett frågetecken, även om rapporterna från stallet är att Selmer I.H tränar bra hemma på gården. Sjuåringen har tidigare presterat bra direkt efter vila, och har fyra segrar på åtta försök med liknande uppehåll. Det handlar om för kusken Samu Sundqvist att inte bli fast på innerspåret. Lyckas man med det är man ett givet segerbud ikväll.

4 Narold Vox kommer till start med fin form. I den senaste starten tog man hand om ledningen och bet ifrån sig på ett bra sätt, men fick ge sig emot Coin Perdu. Detta är en tolvåring som trivs bra i ledningen, har fyra segrar på de sex senaste starterna man gått i ledningen. Men frågan är om man kommer dit ikväll? Streckas oavsett på systemet.

6 Weekend Fun kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start, då vann man enkelt från ledningen. Nu har man ett lopp i kroppen och bör därför gått framåt en del formmässigt till kvällens start. Weekend Fun är väldigt kvick iväg från start och denna sjuåring är min tidiga ledare av loppet. Kommer sen leda loppet länge.

Skrällen är 2 Super Zantos som blev fast med sparade krafter i rygg på ledaren i guldfinalen senast. ikväll har man ett spännande utgångsläge och kommer få en bra resa. Får man sen spara speeden in i det sista kommer man skjuta till sylvasst. Till enbart 4% är man ett givet streck på min kupong.

Min Vinnare: 1 Selmer I.H
Spets efter 500m: 6 Weekend Fun
Skrällen: 2 Super Zantos / 4 Narold Vox
Ranking: A 1,4,6 B 2,3,5 C 9,7,8

V86-8 1640m auto
Avslutar V86 spelet med att spika 2 Hazard Boko. Han imponerade för två starter sedan när han trots tufft tempo hela vägen i ledningen inte hade några problem att hålla undan till segern. I den senaste starten var man dock en besvikelse när man från samma position var trött redan 500m från mål. Tränaren Per Lennartsson hade ingen förklaring till prestationen senast och jag väljer att blunda lite för den insatsen. För Hazard Boko ska med en normal prestation ha bra segerchans i kvällens lopp. Han är min troliga ledare av loppet och från den positionen tror jag man återigen kommer visa hur bra han är och på så sätt sudda ut de eventuella frågetecken som finns från senaste starten. Spik.

Motbud
1 Jula Downton väntar på första seger i Ulf Stenströmers regi. Formen är i antågande och ikväll har man ett fint smygläge, skulle luckan uppenbara sig under upploppet kommer man bli farlig ikväll. Ska inte nonchaleras av de som väljer att gardera loppet.

11 Minnestads El Paso fick inget fäste i comebacken senast så den prestationen är inget att säga om. Nu har hästen ett lopp i kroppen efter vila och skulle det bli tempo på loppet besitter denna åttaåring en vass slutspurt. Givet streck vid gardering.

Min Vinnare: 2 Hazard Boko
Spets efter 500m: 2 Hazard Boko
Skrällen: 1 Jula Downton
Ranking: A 2 B 1,11,7,8,5,3,4 C 12,6,10,9

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto