V86 Tips Bergsåker/Solvalla 24/3

Publicerad på 23 Mar 2021 - 21:48

DrTrav

DrTrav

23 Mar 2021 - 21:48

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Bergsåker & Solvalla. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar. 1 Deal Done Zet. i den fjärde avdelningen och 8 Born Unicorn i den sjätte avdelningen.

V86 Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 24/3
V86-1 1,2,3,10
V86-2 4,5,10
V86-3 1,3,5,6,7,9,10
V86-4 1 Deal Done Zet.
V86-5 2,3,4,6,7
V86-6 8 Born Unicorn
V86-7 1,3,7,8
V86-8 3,8

3360 rader x 0,25 = 840 kr

DD Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 24/3
DD1: 1,3,7,8
DD2: 3,8

8 rader x 30 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2640m auto
1 Albert Zonett är en kapabel femåring som troligtvis valt vilket annat spår som helst än just bricka ett här ikväll. Han kommer inte kunna hålla upp någon ledning härifrån och man får förlita sig på att Robert Dunders vassa armbågar kan leda till att man hittar ut i ett andraspår. Risken finns dock att man blir fastlåst på innerspåret och då blir det tufft att vinna. Kapacitetsmässigt räds han dock ingen och han gillar den längre distansen. I den senaste starten blev det galopp i ledningen vilket sätter upp ytterligare frågetecken. Albert Zonett är förmodligen bättre ikväll men som storfavorit måste jag gardera.

3 Spartan Cougar fick inte travet att stämma fullt ut i den senaste starten och det blev galopp i sista sväng. Det troliga är att det fanns gott om sparade krafter när galoppen kom. Spartan Cougar är annars stark och tål att göra en del grovjobb själv. Gillar distansen och fick ikväll ett bra spår. Ska räknas i den här omgivningen till låg procent.

10 Moncler Bo galopperade bakom bilen i den senaste starten. Men för två starter sedan gjorde man det bra som tvåa efter att man fick trava utvändigt ledaren. Med rätt resa här kommer man bli farlig. Från tränarhåll låter man optimistiska och tror Moncler Bo fortsatt håller fin form. Till 9% streckas man på min kupong.

Kioskvältaren är 2 Veams Crescendo. I den senaste starten hamnade man i rygg på ledaren från spår tio, men tyvärr stannade ledaren sista 500-600m och man drogs bakåt och man passerade mållinjen med obrukade krafter. Nu har man fått ett bra utgångsläge och man behöver köras på chans. Men till endast 1% måste jag nämna honom.

Min Vinnare: 1 Albert Zonett
Spets efter 500:
Skrällen: 10 Moncler Bo / 2 Veams Crescendo
Rankingen: A: 1 B 3,10,2,7,8,11,6 C 9,12,5,4

V86-2 1640m auto
10 Arquana As gör ikväll en intressant debut för sin tränare Timo Nurmos, och vi alla är nog väl medvetna om vad han kan göra med bra hästar som kommer in i hans träning. För att nämna ett annat exempel är Bitcoind´Arc en individ som hittat nya växlar sedan han kom till Nurmos. Dessutom väljer man att rycka samtliga skor på Arquana As ikväll och man utrustar även denna femåring med amerikansk vagn. Detta är ändringar man sällan ser om det inte är påställt. Bakspår över kort distans är såklart inte optimalt, men det är flera startsnabba med i loppet som kan bidra till ett högt tempo från start. Kommer kunna avsluta vasst och är min förstahäst i loppet.

5 Isa är min knappa spetsfavorit men det kommer troligen behövas en rask öppning. Väl i ledningen ökar såklart segerchanserna och får man bestämma en bit mitt i loppet kan det räcka hela vägen. Barfota fram är ett plus och rapporterna är goda från stallet. Kommer med en färsk seger i bagaget där man avslutade sista 800m via 12,3.

Nämner även 4 Fuel Burn som är en av de som gynnas om det blir körning första biten. Hon besitter nämligen en vass avslutning när hon får spara sin speed. Härifrån kan hon hitta ner i ett vettigt slagläge och sen smyga med in i det sista. Passerar många över upploppet. Kommer med en färsk seger i bagaget och formen är på topp. Till 6% är man skrällen i loppet.

Min Vinnare: 10 Arquana As
Spets efter 500: 5 Isa
Skrällen: 4 Fuel Burn
Rankingen: A: 10 B 5,4,6,1,7,3 C 12,9,8,11,2

V86-3 2140m volt
7 Tangen Haap är bästa hästen i loppet men frågan är vart han har formen idag med tanke på att det är årsdebut. För motstånd saknas inte ikväll. Han har dock gjort det bra direkt efter vila tidigare och Tangen Haap har även vunnit de senaste årsdebuterna också. Det blir skor runt om vilket är ett minus men sett till kapacitet ska man räknas direkt. Jag kommer att gardera även om det är min förstahäst i loppet.

Vill hålla upp 6 Bellfaks tidigt här. Han har nu gjort tre lopp efter uppehåll. I årsdebuten satt man fast med sparade krafter och efter det har han gjort två klart bra insatser. I den senaste starten travade man 22,5 i 1900m efter galopp. Denna elvaåring har både fart och kunnande för att göra upp om segern ikväll. Till 8% är man given på mitt system.

9 Don Viking har fått ett intressant springspår ikväll och med skickliga Magnus A Djuse i vagnen borde man komma iväg bra från start och hitta en vettig position. Var överlägsen vid sina två segrar i December. Plockas med på systemet.

Nämner även 3 Art Kjarvald som är en intressant skräll i loppet. I den senaste starten avslutade man bra och då mötte man även tuffare motstånd. Det är enklare emot ikväll och även om det är ett minus att tränaren själv ska köra så ska man inte nonchaleras i den här omgivningen.

Min Vinnare: 7 Tangen Haap
Spets efter 500: 1 Tangen Elvira
Skrällen: 6 Bellfaks
Rankingen: A: 7,6 B 9,3,5,10,1 C 2,4,8,11

V86-4 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 1 Deal Done Zet. Man älskar ju att fälla sådana här stora favoriter egentligen men uppgiften ikväll ser väldigt passande ut och jag kan inte gå emot. Deal Done Zet är kvick iväg från start och jag är inne på att man håller upp ledningen här. Lyckas man mot förmodan inte det är jag övertygad om att Örjan Kihlström lyckas hitta ut för att sen köra sig till ledningen i ett andra skede. Det är även anmält barfota runt om och amerikansk vagn till kvällens start, vilket såklart ses som ett plus. Deal Done Zet har tävlat med den balansen tidigare och möter inte det tuffaste motståndet. Jag spikar och går vidare.

Motbud
10 Hemisphere är en mycket fin häst som stod för ett par bra prestationer under förra säsongen. Ikväll ligger man dock långt ifrån stallet och menar på att det är årsdebut och det lär saknas en del formmässigt. Han kommer säkert göra ett bra lopp ändå och sett till kapacitet kanske det är bästa hästen i fältet men man jag tror dock inte att man väljer ett alltför tufft upplägg ikväll vilket kommer göra det svårt att besegra storfavoriten. Det troliga här är att man behöver lopp i kroppen.

9 Atlas Font är anmäld med amerikansk vagn till kvällens start. Skulle det även bli så att man kör med den till loppet är det intressant. Atlas Font har gått bra på slutet och formen är bra. Man skulle även gynnas ifall det blev överpace och vid gardering ska man inte nonchaleras.

Min Vinnare: 1 Deal Done Zet.
Spets efter 500: 1 Deal Done Zet.
Skrällen: 9 Atlas Font
Rankingen: A: 1 B 10,9,6,4,8, C 7,5,12,11,2

V86-5 2140m auto
7 Otroligosåfin gjorde årsdebut i den senaste starten och man såg läcker ut när man dansade undan till en seger från dödens. Nu har man ett lopp i kroppen och formen bör vara framflyttad en hel del tills ikväll. Motståndet är inte heller tuffaste man ställts emot, men utgångsläget kunde varit bättre. Jag är inne på att kusk och tränare Lars-Göran kommer vara offensiv direkt från start och får han inte överta ledningen så tror jag att man kommer ta en lugn dödens och oavsett ska segerchsen vara höga. Förstahäst.

2 Gelato har fått ett bra läge bakom bilen och kan kliva iväg om man väljer att ladda från start. Oavsett kommer man få en bra resa härifrån och även om man möter några bra konkurrenter så ska man inte nonchaleras. Man kunde inte utmana 7 Otroligosåfin i den senaste starten trots en fin resa. Men skulle favoriten få trafikproblem eller har en sämre dag är man segeraktuell.

Skrällen är 4 First Ideal Man, han är kvick iväg från start och kommer kunna hitta en bra position härifrån. I den senaste starten satt man fast med allt sparat. Ikväll blir det barfota runt om vilket är ett plus. Kan man få rygg på ledaren eller något liknande ska man till 5% inte nonchaleras.

Min Vinnare: 7 Otroligsåfin
Spets efter 500: 7 Otroligsåfin / 4 First Ideal Man
Skrällen: 4 First Ideal Man
Rankingen: A: 7 B 2,4,3,6,11,12,10 C 1,9,5,8

V86-6 3140m volt
Kvällens andra spik hittar vi här i from av 8 Born Unicorn. Detta är en sjuåring som besitter både hög kapacitet och utstrålning. Ikväll är det årsdebut och man är bästa hästen i loppet. Tränaren Daniel Redén fuskar sällan med träningen och hans hästar presterar ofta bra direkt. Ikväll gynnas även Born Unicorn av att det är ett litet startfält och i min bok ska man trots avsaknaden av lopp i kroppen ha toppchans att vinna direkt. Från stallet låter man optimistiska och tror på en bra insats. Spik för mig.

Motbud
1 Global Above All har fått ett intressant utgångsläge med att stå start gentemot nästan samtliga konkurrenter som har tillägg i någon form. Man är den troliga ledaren av loppet men man missgynnas av att det är så få hästar på start, vilket gör att tilläggshästarna bör vara ikapp tidigt. Global Above All är en fin travare och distansen ska inte vara några problem. Främsta motbudet till min spik.

9 Kaptah fick ett passivt upplägg i den senaste starten men ikväll lättas man i balansen och ska återigen gå barfota runt om vilket är ett plus. Kaptah är stark och rejäl och missgynnas inte av distansen. Kommer vara med långt framme när mållinjen närmar sig.

Min Vinnare: 8 Born Unicorn
Spets efter 500: 1 Global Above All
Skrällen: 9 Kaptah
Rankingen: A: 8 B 1,9,10,5,6,2,C 4,3,7

V86-7 1640m auto
3 Iceland Falls gynnas invändiga strykningen på 2 Zooropa och hon är en av de som kommer ha siktet inställt på ledningen. Det är årsdebut ikväll men tränare Håkan Wallberg tror på en bra prestation direkt, vilket man också visar genom att rycka samtliga skor. Ska ses med bra chans oavsett position då hästen besitter gott om kunnande. Förstahäst.

1 Opalis var tvungen att kvala inför den senaste starten på grund av att det blivit många galopper dessförinnan. I den senaste starten fungerade man och gjorde det bra trots en tung resa i dödens. Med en formkurva som pekar uppåt ska man inte nonchaleras vid felfritt lopp ikväll.

Skrällen i loppet är 7 Thelma De Glatigne. Detta är ett nioårigt sto som inte vunnit på ett tag men motståndet man möter ikväll är enklare än det man varit ute emot på slutet. För två starter sedan gjorde man det bra som femma och Thelma De Glatigne besitter fin fart. Ikväll blir det barfota runt om och amerikansk vagn. Den korta distansen är ett plus och dessutom kan hon öppna kvickt från start. Kan man hitta en fin position härifrån kommer man fälla många över upploppet och till endast 2% är man en skräll jag betalar för.

Min Vinnare: 3 Iceland Falls
Spets efter 500: 3 Iceland Falls
Skrällen: 7 Thelma De Glatigne
Rankingen: A: 3,1 B 7,8,5,6 C 9,4

V86-8 2140m auto
3 Zacapa U.S fick trava utvändigt om Nouba Mom i den senaste starten och det blev helt enkelt för tufft. Dessförinnan har man tre raka segrar på kontot vilket är imponerande. Man är kvick iväg från start och har ikväll fått ett bra utgångsläge. Man är min troliga ledare av loppet och från den positionen blir är man hästen att slå för övriga. Formen är bra och man förstärks dessutom av Erik Adielsson i vagnen för första gången ikväll, vilket är intressant. Förstahäst.

Dubblar systemet med 8 Beckham som inte alls fick det att fungera för sin tidigare tränare Björn Goop men han har nu inlett desto bättre hos Christian Fiores. I den senaste starten vann man på ett övertygande sätt från dödens. Beckham är stänkrädd så vi kan räkna med ett offensivt upplägg direkt från start trots bricka åtta här. Christian har höga förhoppningar kring den här fyraåringen och nu sätter man på en amerikansk vagn vilket är spännande. Trots spåret ska han räknas då hästen besitter hög kapacitet.

Söker man ytterligare streck i loppet vill jag nämna 4 Gloster Gladiator och 12 One For All.

4 Gloster Gladiator tog sin första seger i den senaste starten och det var verkligen en bra insats. Då var det första gången barfota runt om och Gloster Gladiator rundade sina motståndare på bara några steg. Det blir barfota runt om ikväll igen och får han spara speeden så kommer han avsluta vasst. Det är tuffare emot nu men ska inte nonchaleras vid större gardering.

12 One For All är en häst som bara gjort fyra starter i livet och aldrig slutat sämre än tvåa. Nu har man fått ett tufft utgångsläge och behöver såklart tempo på loppet för att kunna vinna men kapacitet och fart finns.
Min Vinnare: 3 Zacapa U.S

Spets efter 500: 3 Zacapa U.S
Skrällen: 4 Gloster Gladiator
Rankingen: A: 3,8 B 4,12,2,9,11,1,6 C 5,10,7

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto