V86 Tips Bjerke & Solvalla 12/5

Publicerad på 12 Maj 2021 - 00:57

DrTrav

DrTrav

12 Maj 2021 - 00:57

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Norge & Sverige närmare bestämt mellan Bjerke & Solvalla. Omgången kryddas dessutom av en jackpot på 18 Miljoner.

Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar. 1 Boston Wise L. i den sjätte avdelningen och 3 Double Exposure i den avslutabnde och åttonde avdelningen.

V86 Tips Bjerke/Solvalla Onsdag 12/5
V86-1 1,3,8
V86-2 3,7,8
V86-3 1,2,4,5,6
V86-4 1,3,4,5,9,11
V86-5 1,2,3,5,7,10
V86-6 1 Boston Wise L.
V86-7 1,2,4
V86-8 3 Double Exposure

4860 rader x 0,25 = 1215 kr

DD Tips Bjerke/Solvalla Onsdag 12/5
DD1: 1,2,4
DD2: 3 Double Exposure

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1609m auto
8 Red Bar är den som borde vara favorit i min bok. För två starter sedan imponerade man när han trots en tuff resa slog hästar som Lionel N.O. och Gigant Invalley. I den senaste starten levde man dock inte upp till sin förmåga och var klart sämre. Men från stallet har man ingen förklaring utan menar på att hästen känns lika bra som förut och att man trott på en bra prestation på nytt. Dessutom är det nu i den 62:a starten dags att testa barfota runt om för första gången i livet vilket är spännande. Man har ett tufft utgångsläge med spår åtta bakom bilen över kort distans, men jag är inne på att man laddar för fullt från start och det är inte helt omöjligt att man sitter i ledningen efter en bit. Med en favorit i 3 Ferrari B.R. där formen är något svårbedömd måste jag framhålla Red Bar som min förstahäst i loppet.

3 Ferrari B.R. är den individ med bäst kapacitet i fältet men tränaren Per Oleg Midfjeldt låter inte allt för påställd i comebacken här ikväll. Detta är en individ som varit nere i Frankrike och mött tuffa konkurrenter under vintern och skulle formen vara bra är segerchansen hög. Men man väljer till kvällens start att inte tävla med optimal balans och när tränaren inte heller låter uppåt anser jag att man som favorit i loppet är given att gardera.

Skrällen är 1 High Glider som kan en del och skulle kunna få loppet här ikväll. Till kvällens start är man även åtgärdad och ska vara väl förberedd. Från rygg på ledaren och lucka tillslut är detta en 1% i omgången jag inte vill missa.

Min Vinnare: 8 Red Bar
Spets efter 500m: 8 Red Bar
Skrällen: 1 High Glider
Ranking: A 8 B 3,1,7,5,6 C 9,2,4

V86-2 1640m auto
7 Fascination D.K. som är en lillasyster till självaste Ecurie D, och redan visat prov på fint kunnande och talang. I den senaste starten var det combeback och årsdebut och man fick ett väldigt snällt lopp. Man såg fin ut hela vägen och känslan är att man kommer vara betydligt mer offensiva i loppet ikväll. Hon är kvick iväg från start och ska till kvällens start få på sig ett helstängt huvudlag, kommer hon till ledningen blir hon svårslagen.

8 Cactus har återigen spår långt ut bakom vingen. Men det var kretsen kring hästen medvetna om när de anmälde till kvällens spårtrappa. Man går ner något i klass till kvällens start jämfört med vad man är van att möta på slutet. Detta är en individ som är tuff och tål att göra en del grovjobb själv. Örjan Kihlström som kör Cactus känner hästen väl och kommer säkert tidigt söka sig framåt i loppet. Streckas.

Skrällen är 3 Make More Cider som besitter bra fart och gjorde det klart bra i årsdebuten senast. Då var det även debut för sin nya tränare Björn Goop. Ikväll har man en spännande uppgift och jag är inne på att man kan få loppet i rygg på ledaren och väl där blir man farlig om luckan uppenbarar sig. Med lopp i kroppen och enbart 13% är man ett givet streck.

Min Vinnare: 7 Fascination D.K.
Spets efter 500m: 7 Fascination D.K.
Skrällen: 3 Make More Cider
Ranking: A 7 B 8,3,1,2,6 C 4,5,9

V86-3 1609m auto
4 Sundby Söss är jämn och stabil i sina prestationer. Inför den senaste starten hade man varit struken för feber, men man visade direkt att formen är bra. Man gick bra över upploppet efter att fått på i kön från fjärde ytter, och nu med lopp i kroppen förväntar jag mig en ännu vassare prestation ikväll. För fem starter sedan stod man bland annat 20m efter 2 Osen Expressa och slutade bara en längd efter henne i mål. I ett öppet lopp på förhand blir detta min förstahäst, men givet att gardera.

Vill även framhålla skrällen 5 Smedtulla som kommer till kvällens start med lysande form. Även om det blivit galopp i de två senaste starterna så har upphämtningarna och avslutningarna varit mersmakande. Skulle man hitta en vettig position från start kommer man med ett felfritt lopp vara med och göra upp om segern. Endast 6%!

2 Osen Expressa har nu gjort två starter för sin nya tränare Öystein Tjomsland. Osen Expressa vann direkt i debuten och i den senaste starten blev man sexa men gick imål på en bättre tid. Känslan är att formen är god och hon har tidigare visat att hon kan öppna rappt. Över kort distans är jag inne på att man kör i ledningen, en position man vunnit ifrån vid fyra tillfällen tidigare.

1 Finnskog Oda ser ut att bli favorit i loppet. Denna elvaåriga damen besitter en speciell aktion och var inte som bäst i den senaste starten. Men hon har nu blivit behandlad och fått fina förutsättningar ikväll. Men för mig är detta bara en av många i loppet även om Finnskog Oda tidigare har visat sig trivas bäst över kort distans som det är ikväll.

Min Vinnare: 4 Sundby Söss
Spets efter 500m: 2 Osen Expressa
Skrällen: 5 Smedtulla
Ranking: A 4,5,2 B 6,1,8,9 C 7,3,10

V86-4 2140m auto
4 Magnificent Tooma är en berättigad favorit i den fjärde avdelningen. I debuten för Daniel Redén i November förra året blev der seger direkt. Efter den starten fick man gå till vintervila och har nu börjat trumma igång igen på tävlingsbanan. Magnificent Tooma har nu gjort två starter i år utan att få till det fullt ut. Men formkurvan bör peka uppåt och till kvällens start blir det amerikansk vagn för första gången vilket kan få önskvärd effekt. Givet segerbud i loppet.

Framhåller även 5 Zeolit, en fyraåring som satte nosen först över mållinjen i fyra av sina sju första starter i livet men har efter det matchats i tuffare sällskap vilket lett till att segrarna uteblivit. Men ikväll är det anmält barfota runt om för första gången och amerikansk vagn vilket är spännande. Zeolit ska även utrustas med rycktussar för första gången i lopp och faller detta väl ut är man ett givet segerbud ikväll.

11 Usain Tilly kommer med två raka segrar i bagaget till kvällens start. Detta är en fyraåring som alltid visat fin talang. Kusk och tränare Per Lennartsson har helt klart prickat formen med Usain Tilly. Trots att man har ett tufft utgångsläge här kan man inte nonchalera honom och han är ett givet streck på min kupong.

Min Vinnare: 4 Magnificent Tooma
Spets efter 500m: 4 Magnificent Tooma
Skrällen: 5 Zeolit
Ranking: A 4,5,11 B 1,9,3,12,6,10 C 2,7,8

V86-5 1609m auto
5 Global Undefeded är bättre än resultatraden visar och stod för en bra insats i den senaste starten via en vass avslutning när luckan uppenbarat sig på upploppet. Global Undefeded har nu fått två lopp efter ett kortare uppehåll och formkurvan pekar uppåt. Ikväll är det även aviserat att det blir första gången barfota i Frode Hamres regi. Man är kvick iväg från start och hittar man till ledningen är man hästen att slå för övriga.

2 Encore un Sisu ser ut att bli favorit. Man stod för en bra insats i den senaste starten när man från tredje ytter kunde avsluta rappt och sätta nosen först över mål. Ikväll är dock distansen kortare än vad man är van vid och det ses inte som ett plus. Skulle det bli barfota runt om är det spännande men ingen favorit jag vill gå rakt ut på i dagens omgång.

Skrällen är 1 U.Bergs Svante som ikväll står bra inne i loppet och detta är en individ som alltid gör sitt. Från detta utgångsläget kan man få loppet och kommer kunna avsluta vasst med lucka in på upploppet.

Nämner även 10 Amazing Street. Detta är en individ som också står bra inne på pengar men har fått ett tufft utgångsläge. Men hon besitter en rapp avslutning och skulle gynnas om det blir tempo på loppet. Till 8% betalar jag för henne på V86.

Min Vinnare: 5 Global Undefeded
Spets efter 500m: 5 Global Undefeded
Skrällen: 1 U.Bergs Svante / 10 Amazing Street
Ranking: A 5 B 2,1,10,3,7 C 8,6,4,9

V86-6 2640m volt
Här hittar vi omgångens första spik, 1 Boston Wise L. Detta är en fyraåring som besitter hög kapacitet. Han avslutade fjolåret bländande med tre raka segrar och ikväll gör man årsdebut. Jag är inne på att man siktat hit för att precis som loppet heter “Mot Harpers” så känns detta som ett led i matchningen inför det loppet under Elitloppshelgen. Man väljer att rycka skorna direkt i årsdebuten och med tränaren Timo Nurmos så har vi varit inne på tidigare att hans hästar sällan behöver lopp i kroppen. Jag räknar med en bra prestation och även om man vinner loppet ikväll så är det uträknat att Boston Wise L håller sig under 700.000kr insprunget vilket gör att man håller sig under den gränsen i Harpers också. Från ledningen kommer man vara svår att plocka ner och jag spikar.

Motbud
7 Alone gjorde comeback och årsdebut i den senaste starten. Prestationen var klart bra direkt och man avslutade sista 800m via 10,9. Nu med lopp i kroppen bör vi få se en ytterligare förbättrad prestation ikväll. Ikväll är det även något enklare hästar emot än vad man är van att möta även om min spik inte kommer bli någon lätt nöt att knäcka. På minuskontot finns att Alone aldrig segrat i ett lopp över lång distans, så frågan är hur han kommer hanterar att troligtvis behöva göra grovjobbet själv ikväll. Men kapacitet finns, man var bland annat trea i Svensk Travderby bakom Attraversiamo och Ferrari Sisu år 2019, vilket säger en hel del. Ikväll är man ett givet motbud till min spik, och man är även ett givet streck vid gardering.

Nämner även 5 Heading Reference som nu har fått ett lopp i kroppen. Han trivs även över lång distans och jag förväntar mig en bra prestation ikväll. Ska inte nonchaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 1 Boston Wise L.
Spets efter 500m: 1 Boston Wise L.
Skrällen: 5 Heading Reference
Ranking: A 1 B 7,5,2,3 C 6,4,8

V86-7 2100m auto
4 Sam The Man är intressant ikväll. Han kommer med fin form och fyra raka segrar med sig i bagaget till dagens start. Detta är en individ som segrat i hela 12 av sina 26 startet i livet. I den senaste starten gick Sam The Man undan till en säker seger från ledningen trots att han utsattes av hård press under slutvaravet. Han är kvick iväg bakom bilen och skulle Magnus Teien Gundersen som sitter i vagnen ta sig till ledningen är han hästen att slå och den givna förstahästen. Spikförslag för den som vill spela med tre spikar.

2 Alpha Scarlet R.R är det främsta motbudet till Sam The Man. Han har dock pausat lite inför kvällens start men från stallet rapporterar man att Alpha Scarlet R.R gått ett fint banjobb på en 16-tid inför dagens start. Alpha Scarlet R.R kan också kliva iväg bra från start och skulle man lyckas hålla ut Sam The Man är mycket vunnet. Men man är ej beroende av ledningen då man även besitter en vass avslutning.

Nämner även 1 Dream Builder som är en av tre hästar som tränas av Frode Hamre i kvällens lopp. Dream Builder fick klart bäst utgångsläge och skulle kunna vara den som får loppet ikväll. Med ett rygglopp och lucka in på upploppet kan denna åttaåring avsluta rappt. Skräll.

Min Vinnare: 4 Sam The Man
Spets efter 500m: 4 Sam The Man / 2 Alpha Scarlet R.R
Skrällen: 1 Dream Builder
Ranking: A 4 B 2,1,5,10,11,3 C 6,7,9,8

V86-8 1640m auto
Avslutar V86 spelet med att spika nästa Elitloppsdeltagare! I alla fall erbjuds den som vinner loppet en Rosa biljett i dagens avslutning på V86 spelet och jag kommer spika 3 Double Exposure. Detta är ett åttaårigt sto som alltid står för toppinsatser när vi väl får se henne ute på tävlingsovalen. Detta är tjejen som tog hem Hugo Åbergs under fjolåret genom att avsluta 06,5 sista 500m. Ikväll gör man årsdebut och räkna med att tränaren Daniel Redén kommer visa upp sin stjärna i fin författning direkt. Hon är kvick iväg från start och det ska vara goda chanser att hon tar hand om ledningen av egen kraft, alternativet är annars att hon övertar den positionen av stallkamraten 1 Heavy Sound. Väl i ledningen har Double Exposure 12 segrar på 14 starter och i min bok luktar det spets och slut lång väg här! Jag tvekar inte när jag spikar, och hoppas vi kommer få njuta av Double Exposure i Elitloppet framöver.

Motbud
Främsta motbudet är just stallkamraten 1 Heavy Sound. Detta är en nioåring som besitter hög kapacitet och hade två raka segrar på kontot inför den senaste starten. Men senast galopperade han kort efter start när han blev av med ledningen från innerspåret. Räknar med att man inte vill riskera det igen utan nöjer sig med loppet i rygg på ledaren ikväll. Oavsett är man garanterad ett fint lopp och är ett givet streck för den som vill gardera.

Nämner också 8 Seismic Wave som kommer med fin form till dagens start även om han ikväll möter betydligt tuffare motstånd än vad man är van vid. I den senaste starten vann man från ledningen i silverdivisionen. Som treåring travade man världsrekord på 1.08.5 i 1609m i USA. Så visst är detta en sexåring som vet hur man förflyttar sig snabbt. Men spår åtta emot detta motståndet sätter ner chanserna en hel del. Men ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 3 Double Exposure
Spets efter 500m: 3 Double Exposure
Skrällen: 8 Seismic Wave
Ranking: A 3 B 1,8,7,9,10,6 C 2,4,5

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto