V86 Tips Bjerke & Solvalla 9/3

Publicerad på 8 Mar 2022 - 22:07

DrTrav

DrTrav

8 Mar 2022 - 22:07

Veckans V86-omgång delas mellan Solvalla och Bjerke och den är dessutom kryddad med en jackpot på 15 miljoner. Jag går ut hårt i och inleder med spik på 7 Skate Trix i V86-1 samt 8 Drake Kronos i V86-2.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Bjerke & Solvalla 9/3
V86-1 7 Skate Trix
V86-2 8 Drake Kronos
V86-3 1.4.5.6.8.9.11
V86-4 2.3.4.5.6.7.9.10.12
V86-5 4.5
V86-6 4.9.10.11
V86-7 3.5.7.10
V86-8 4.5

4032 rader x 0,25kr = 1008 rader

Dagens Dubbel Bjerke & Solvalla 9/3
DD-1 3.5
DD-2 4.5

4 rader x 50 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2100m Auto
7 Skate Trix ser bara bättre och bättre ut för varje start och radar upp segrarna. Han vann 10/14 starter under fjolåret och har inlett 2022 på bästa möjliga sätt med två raka segrar. Nu fick han ett tufft utgångsläge vilket såklart försvårar för honom och motståndet blir tuffare för varje start men jag är väldigt imponerad av den här hästen och tror att han löser även den här uppgiften. Spik.

Motbud
5 Goethe Am har fått ett lopp i sin nya regi och nu väljer man att tävla utan framskor samt med bike. På den balansen gick han väldigt bra i sin förra regi och med genomköraren senast i kroppen tycker jag att han är värst emot favoriten.

2 Chocolate Box slet med aktionen senast och föll som storfavorit men formen tror jag är där. Det låter väldigt uppåt från stallet och det blir full laddning mot ledningen och man känner sig inte slagna på förhand. Man funderar även att tävla med rycktussar för första gången vilket känns intressant. Skrällbud.

Min Vinnare: 7 Skate Trix
Spets efter 500m: 2 Chocolate Box / 7 Skate Trix
Skrällen: 2 Chocolate Box
Rankingen A:7 B:5.2.11.6.9.10.12.4 C:1.8.3

V86-2 2140m Volt
8 Drake Kronos blir min andra spik i omgången. Jag gjorde ett försök att fälla honom vid den senaste starten eftersom han har varit osäker tidigare men han såg fantastiskt fin ut och vann mycket betryggande på 1.14.9 över medeldistans. Uppgiften ser mycket lämplig ut den här gången också och även om han möter en värdig motståndare i 4 Coquaholy tror jag att Drake Kronos visar sig starkast igen.

Motbud
4 Coquaholy har tre segrar i raden och skulle kunna utmana min spik men jag tycker att han slet med aktionen senast och jag tror inte att han kan komma iväg Snabbare från start än Drake Kronos och vara först fram till ledningen. Skulle det strula för Drake Kronos är det loppets givna bud bakom men kapacitetsmässigt tror jag inte han är på samma nivå Som Drake Kronos.

Min Vinnare: 8 Drake Kronos
Spets efter 500m: 8 Drake Kronos / Beenthereseenthat
Skrällen:
Rankingen A:8 B: 4.7.6.1.5 C:3.2

V86-3 2100m Auto
Det här kallblodsloppet håller bra klass och är väldigt öppet och jämnt på förhand och jag går på en bred gardering.

4 Brenne Rön blir favorit i loppet och han har chans att vinna loppet direkt efter ett längre uppehåll. Det låter inte alls som att han är vässad på något sätt inför det här loppet och det kommer att saknas form. Han har fått ett bra läge och kommer med stor sannolikhet att nå ledningen och då är det ändå hästen att besegra, men någon spik är det inte.

1 Ängsodin är fartfylld och kan komma att få ett passande lopp på innerspåret. Han är som allra bäst över kort distans och är missgynnad av distansen men med rätt ryggar under vägen och fritt över upploppet skulle han kunna speeda ner dom till slut.

5 Kleppe Nido var på pallen vid över hälften av sina starter under fjolåret och gör sällan bort sig. Han har dessutom visat bra form på slutet även om det blev galopp senast och jag tycker att det lös form om honom vid starten dessförinnan.

9 Trö Ennius har varit struken inför det här loppet men han har gått en 25-tid över distansen och tillhör utan tvekan de bättre i fältet.

11 Solmyr Arvid har vunnit närmare var tredje start i karriären och han är kraftigt gynnad av att tävla barfota. Han kan flytta på sig riktigt fort och med lite tempo på loppet kommer han att avsluta fort ute i spåren.

Min Vinnare:4 Brenne Rön
Spets efter 500m: 4 Brenne Rön
Skrällen: 11 Solmyr Arvid
Rankingen A:4.1.5.9 B:11.6.8 C:3.2.7

V86-4 2140m Auto
7 Calltosayiloveyou har jag fastnat lite extra för i det här loppet och utvecklingen verkar gå åt rätt håll för henne. Hon fick en rejäl slutrunda vid segern näst senast och senast fullföljde hon bra som trea efter att ha blivit störd med dryga halvvarvet till mål. Det kan såklart strula från det här läget med tanke på att hon inte är speciellt snabb från start men löser det sig bara någorlunda tror jag hon kan vinna detta vidöppna lopp.

3 Nero Zon har fått paus ett par månader efter några tveksamma insatser i höstas och om vilan har gjort honom gott bör han duga långt direkt. Han är snabb från start och är min spetsfavorit i loppet och från den positionen kan han mycket väl rinna undan till karriärens första seger.

2 Cavat Vendil tycker jag blir helt borttappad på spelet. Han stred tappert senast från ledningen efter tuff press under vägen och från det här utgångsläget borde han sitta bra på det direkt och kunna få ett mer passande lopp i ryggar.

10 Younger skötte sig äntligen senast och är han lika fin igen kan jag mycket väl se honom vinna igen om det klaffar lite med positioner.

Min Vinnare: 7 Calltosayiloveyou
Spets efter 500m: 3 Nero Zon
Skrällen: 2 Cavat Vendil
Rankingen A:7.3.2 B:6.10.5.4.9.12 C:11.8.1

V86-5 2100m Auto
5 Katja B.R var jättefin vid segern i Januari och har härdats mot tuffa sällskap. Jag gillar intrycket på den här hästen och hon är mitt solklara förstaval i loppet men det finns vissa frågetecken för formen när hon har varit struken och inte startat på ett par månader. Det låter ändå som att hon har tränat väldigt bra inför den här uppgiften och jag är inte överdrivet orolig över att det saknas form. Hon är min spetsfavorit i loppet och därifrån är det hästen att besegra.

4 Ladys Nite K föll som storfavorit senast men då var det kort distans och hon startade dessutom från ett svårt utgångsläge. Hon avslutade snabbt till slut men det var för långt fram till ledaren och medeldistans tror jag inte är något minus. Läget blev bra och Jomar Blekkan startar med ambitioner att vinna loppet.

Min Vinnare: 5 Katja B.R
Spets efter 500m: 5 Katja B.R
Skrällen:
Rankingen A:5.4 B:6.2.7.10.1.11 C:3.8.12.9

V86-6 2640m Auto
4 Ferox Brick gör en mycket spännande comeback efter ett och ett halvt års frånvaro. Att han besitter högst kapacitet i fältet är jag övertygad om och skulle det vara bra rapporter under onsdagskvällen kan jag tänka mig att spika honom och försöka fälla någon av spikarna i inledningen istället för uppgiften är mycket passande om han fungerar.

9 High On Pepper trivs med Jorma Kontio i sulkyn och tillsammans har dom tagit tre segrar på fyra försök. Om formen är på sin plats direkt i årsdebuten kan han mycket väl bara kliva runt allt men det låter som att han behöver komma igång lite. Jag är inne på att han får en snäll resa nu och som storfavorit över en ovan distans tycker jag att hans känns sårbar.

11 Shejk kvalade till derbyt i somras men har inte startat sedan dess och är således svårbedömd men kunnande är högt och som nybliven valack är han given för mig på kupongen.

10 Carelya hade ett struligt fjolår med mycket galopper men jag har alltid gillat den här hästen och förhoppningsvis kommer hon att ägna sig mer åt trav i år. Hon har visat prov på högt kunnande och vann sin årsdebut under fjolåret efter lång frånvaro och kommer säkerligen att komma väl förberedd nu också.

Min Vinnare: 4 Ferox Brick
Spets efter 500m: 4 Ferox Brick
Skrällen: 10 Carelya
Rankingen A:4.9.11 B:10.7.1.5 C:6.8.3.2

V86-7 2100m Auto
5 Falcon Eye ser ut att bli klar favorit i loppet och han såg väldigt fin ut när han vann i årsdebuten. Om han får överta ledningen är loppet förmodligen över men jag hoppas att 3 Ian B.R vill köra i ledningen och då kan favoriten få ett tuffare lopp. Han är bäst i fältet och ska vara favorit i loppet men jag vill ändå försöka fälla honom.

3 Ian B.R tycker jag känns intressant i det här loppet. Han har inte startar sedan i januari men han har varit väldigt bra vid tre raka segrar och kan öppna fort från start. Jag ser ingen anledning till att inte köra i ledningen och nu väljer man dessutom att rycka skorna på samtliga hovar. Han har tre raka segrar i raden och om han lyckats bibehålla den formen kan jag se honom leda från start till mål.

Det kan således blir bra tempo på loppet och då kommer 10 Take This Society in i matchen. Han har visat form hela vintern och om han inte hade suttit fast med alla krafter sparade senast hade han förmodligen vunnit det loppet också.

7 Force De Flandre är ett sto som möter tuffa hingstar och valacker i sin årsdebut vilket såklart är tufft. Jag gillar dock den här damen och är inte helt oäven för att hon kan vinna loppet.

Min Vinnare: 5 Falcon Eye
Spets efter 500m: 3 Ian B.R
Skrällen: 3 Ian B.R
Rankingen A:5.3 B:10.7.8.4.1 C:12.2.11.9.6

V86-8 2140m Auto
5 Dark Roadster kan också lägga iväg snabbt från start och det är ingen omöjlighet att han sitter i ledningen efter ett par hundra meter. Han går dock från alla positioner och är precis lika bra bakifrån och avslutningarna i de två senaste loppen i tuffa sällskap tyder på toppform.

4 Counterfeightr tror jag mycket på i det här loppet. Han har förvisso två startsnabba invändigt om sig i 1 Twinkle Face samt 3 Vacqueyras men jag tycker att Vacqueyras har tappat en hel del av sin startsnabbhet och jag är inne på att Patrik Hedqvist kommer till ledningen. Det finns en viss risk att man överlåter ledningen till 5 Dark Roadster när det handlar om medeldistans men ryggen på honom är inte så tokig den heller och jag tror att han kommer att få ett bra resa. Han har visat form på slutet och nu ska man dessutom lätta honom i balansen och det finns ingen anledning att tro att han skulle prestera sämre nu.

Jag nöjer mig med två hästar på systemet men 1 Twinkle Face ska räknas tidigt om det löser sig från innerspåret och om han tänder till över att tävla barfota och 8 Gandhi Boko skulle gynnas kraftigt om det blir lite körning där framme, vilket inte är någon omöjlighet.

Min Vinnare: 5 Dark Roadster
Spets efter 500m: 4 Counterfeightr/ 5 Dark Roadster
Skrällen: 4 Counterfeightr
Rankingen A:5.4 B:1.8.6.11.3.12.10 C:7.2.9

Lycka till 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto