V86 Tips Eskilstuna 20/7

Publicerad på 19 Jul 2022 - 23:34

DrTrav

DrTrav

19 Jul 2022 - 23:34

Onsdagens V86-tävlingar arrangeras på Eskilstunas travbana. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar. 1 Hail Mary i den fjärde avdelningen och 1 Aquarius Face i den sjunde avdelningen.

V86 Tips Eskilstuna Onsdag 20/7
V86-1 5,7,8,10,13
V86-2 7,11,12,13
V86-3 4,5
V86-4 1 Hail Mary
V86-5 1,2,4,6,9,11,12,13
V86-6 1,4,5,8
V86-7 1 Aquarius Face
V86-8 3,4,5,7,10

6400 rader x 0,25 = 1600 kr

DD Tips Eskilstuna Onsdag 20/7
DD1: 1 Aquarius Face
DD2: 3,4,5,7,10

5 rader x 40kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
7 So Far Away Ås var senast ute i ett kval till Sprintermästaren där han tillslut blev fyra bakom segraren Sourire Frö. Jämför man motståndet då med ikväll så ser det bättre ut på förhand nu. So Far Away Ås är van att möta tufft motstånd och är dessutom kvick iväg från start. Jag är inne på att man siktar på ledningen ikväll och mot mer lämpligt motstånd nu så ska segerchansen sen vara god. Förstahäst.

13 Upside Face är en individ med hög kapacitet, men han är samtidigt inte helt att lita på. I år har han hunnit med fyra starter och noterbart skött sig i samtliga. Dessutom har det blivit två raka segrar på slutet. Senast vann han enkelt med krafter kvar och kanske har det lossnat ordentligt för Upside Face nu. Stämmer det bara någorlunda från bricka 13 ikväll finns kunnande för att ta tredje raka segern här.

10 Dynamic Twister prövades barfota runt om för första gången senast, vilket inte föll väl ut. Men i starterna innan det har han gjort det bra och från sitt utgångsläge skulle han kunna komma igenom på ett bra sätt. I nuläget är han streckad till 6% vilket gör att spelvärdet är högt på skrällen i loppet.

Min Vinnare: 7 So Far Away Ås
Spets efter 500: 7 So Far Away Ås
Skrällen: 10 Dynamic Twister
Rankingen: A: 7 B 13,10,8,5,2,11,3,6 C 9,1,12,4,14

V86-2 2140m volt
15 Eskobar Zet gjorde andra starten för Sunne Frang senast. I första starten slutade Eskobar Zet tvåa efter att fått ett fint rygglopp och senast blev det seger efter en vass avslutning där klockan stannade på 12,1 sista 800m. Då var det första gången Eskobar Zet gick barfota runt om och det gav bra effekt. Ikväll är det anmält med samma balans och även om det är många att runda här ikväll så är loppet aningen ihåligt vilket borde innebära att flertalet kommer köra på innerspår. Han visade även senast att han hanterar rygglopp på bästa sätt.

7 Irqua Soleil Am har även hon höjt sig en hel del med barfotabalansen på slutet. För två starter sedan stod hon för en rejäl insats när det blev seger från dödens och senast fick hon återigen göra jobbet utvändigt om ledaren sista 1500m och fick då nöja sig med en andraplats. Hon har dock inte kunnat öppna blixtrande tidigare, men kanske kan startsnabba Carl Johan Jepson fart på Irqua Soleil Am ifrån ett spännande springspår på start. Lyckas man köra sig hela vägen till ledningen är detta sen hästen att slå.

Skrällen är 11 Lady Dee som senast gjorde det klart okej efter att fått ett tufft lopp. Ikväll lär formkurvan peka uppåt med lopp i kroppen och dessutom är det anmält barfota bak för första gången vilket är spännande. Tidig till 4%.

Nämner även 12 Father Simon som kommer med bra form och är en häst som tål att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle krävas.

Min Vinnare: 15 Eskobar Zet
Spets efter 500: 7 Irqua Soleil Am
Skrällen: 11 Lady Dee
Rankingen: A: 15,7 B 11,12,14,10,13,1 C 2,5,9,3,6,8,4

V86-3 1640m auto
4 Copen Chuck S.M. har segrat i tre av sina fem starter på svensk mark och de två övriga framträdanden har slutat med galopp. Även om galopperna är något som oroar så har de kommit på olika sätt, ena gången galopperade han från rygg på ledaren och den andra gången begärde kusken för mycket i ingången till upploppet. Nu är jag inne på att man varken kommer släppa någon ledning med Copen Chuck S.M samtidigt som kusken Carl Johan Jepson är medveten om vart hästens gränserna går. För två stater sedan visade han sin snabbhet genom att spetsa från bricka åtta men man valde sen att släppa ledningen och vann vi en rapp avslutnign istället. Men nu när det är kort distans och jag är inne på att man vill leda detta från start till mål och presterar man som vid segern på slutet talar mycket för att det blir tredje raka här ikväll för Copen Chuck S.M.

Väljer att dubbla systemet med 5 Ceboruco som kommer med toppform till kvällens start. I den senaste starten fick man nöja sig med en andraplats från ledningen trots en rekordsänkning på nästan en sekund och gången före vann man trots dödens hela loppet. På förhand är Ceboruco den givna utmanaren till favoriten och skulle han dessutom komma bort på något sätt känns det givet att även betala för Ceboruco ikväll.

Min Vinnare: 4 Copen Chuck S.M.
Spets efter 500: 4 Copen Chuck S.M.
Skrällen:
Rankingen: A: 4,5 B 2,11,10,9,1,3,7 C 6,8,12

V86-4 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 1 Hail Mary. Visst blir han storfavorit men det är inte mycket att säga om. Hail Mary har nu gjort tre starter för Daniel Redén och har i stort sett imponerat varje gång. Han har sett smidig och fin ut i loppen och ikväll möter han ett motstånd som han normalt sett besegrar utan att ens prestera på topp. Han kan öppna kvickt och är den troliga ledaren av loppet. Väl i spets är sen Hail Mary redan med tre ben i mål. Spik!

Motbud
2 Diamanten kommer med bra form och har visat att man kan öppna bra från start. Men ikväll lär Björn Goop bakom Diamanten vara angelägen om att hitta ner i rygg på Hail Mary och väl i den positionen är man garanterad ett bra lopp och med lucka tillslut är man främsta motbudet på förhand. Noterbart är att Diamanten är anmäld barfota runt om för tredje gången i karriären och första gången på väldigt länge.

Nämner även 4 Seismic Wave som var med i Elitloppet 2021 och var då spelad till favorit i sitt försöksheat. Att snabbhet och kapacitet finns inom hästen råder det inget tvivel om men han letar fortsatt efter den rätta formen.

Min Vinnare: 1 Hail Mary
Spets efter 500: 1 Hail Mary
Skrällen: 2 Diamanten
Rankingen: A: 1 B 2,4,7 C 6,3

V86-5 2140m volt
6 Parfait A.F. vann enkelt från ledningen senast, då var det första gången barfota runt om vilket gav bra effekt. Ikväll är det anmält barfota runt om igen och från ett passande utgångsläge med springspår på start är hon den troliga ledaren av loppet på nytt. Väl i den pistolen har det blivit fem segrar på fem försök och är hästen att slå för övriga ikväll.

2 Southwind Boko fixade inte spår fyra i voltstart senast och galopperade från start. Men formen är bra och nu från ett mer passande utgångsläge talar det mesta för en felfri avgång och då ska Southwind Boko räknas tidigt bakom favoriten.

4 Valeraine har visat upp bra kunnande för klassen tidigare men jagar fortsatt den där rätta formen. Senast vat hon hårt påpassad av spelarna på V75 men efter ha hamnat i tredje invändigt blev hon fast med sparade krafter i mål och det norska huvudlaget oryckt. Skulle Ulf Ohlsson bara få iväg Valeraine felfritt från ett knepigt utgångsläge här är detta en kioskvältare jag tidigt betalar för bakom favoriten.

Nämner även 12 North Dakota som stod för en rejäl insats senast som tvåa på V75. Hon kan öppna bra och kommer hon bara vettigt på det från sitt springband på tillägg är detta en annan skräll jag vill lyfta fram för den som garderar.

Min Vinnare: 6 Parfait A.F.
Spets efter 500: 6 Parfait A.F.
Skrällen: 4 Valeraine / 12 North Dakota
Rankingen: A: 6 B 2,4,12,1,11,13,9,14,5,8 C 10,3,13,7

V86-6 1640m auto
Ett öppet klass-ll lopp på pappret men förstavalet hamnar på 4 La Merida. Hon har nu fått två lopp i kroppen efter ett uppehåll och i comebacken näst senast vann jo på bra sätt via 11,6 sista 800m. I den senaste starten var hon ute på V75 och fullföljde bra som fyra på nytt rekord. 4 La Merida tål att göra en del jobb på egen hand och ska ikväll tävla barfota bak för första gången vilket är spännande.

Tidig är också 1 Billy Idol som äntligen fått ett bra utgångsläge. Han har haft tuffa utgångslägen på slutet och samtidigt behöva lopp i kroppen. Billy Idol är kvick iväg från start och från ett passande utgångsläge över kort distans är han tidig till låg procent.

8 Rampant skrevs upp i boken för nästagångare efter den senaste starten när gjorde ett mycket tappert lopp från dödens. Nu är det nästa gången, och även om utgångsläget inte blev det bästa så har Rampant visat att han kan göra en hel del jobb på egen hand och han har verkligen jobbat sig till en välförtjänt seger nu.

5 Voice Of Reason kommer mer och mer och gjorde det bra som tvåa senast. Med Örjan Kihlström i vagnen nu och med amerikansk vagn och helstängt huvudlag, båda för första gången samt lättning till aluminiumskor säger jag bara pass upp!

Min Vinnare: 4 La Merida.
Spets efter 500: 4 La Merida.
Skrällen: 1 Billy Idol / 8 Rampant
Rankingen: A: 4,1,8,5 B 3,9,10,12 C 11,6,2,7

V86-7 2640m auto
Här hittar vi omgångens stor drag som jag kommer gå rakt ut på till i nuläget 7%! Jag kommer spika 1 Aquarius Face. I den senaste starten imponerade han på mig från positionen utvändigt om Francesco Zet på Solvalla. Som är en av de bästa hästarna i kullen. Aquarius Face har dessförinnan visat upp kunnande som gör honom gällande bland de bästa fyraåringarna i landet. Visst är inte Aquarius Face någon raket från start men med avsaknaden av startkatapulter utvändigt honom blir inte jag förvånad om han trots allt lyckas hålla upp innerspåret från start även om det det är på Eskilstuna. Men oavsett så har Aquarius Face visat att han tål att göra en hel del jobb på egen hand och ikväll slipper han möta kullettan. När vi dessutom får endast 7% på V86 så är spelvärdet mycket högt och jag går rakt ut på honom!

Motbud
9 Charliebrown Effe har växt fram till en segermaskin på svensk mark, han kommer u med fyra raka segrar på kontot och mest imponerande är kanske segern under Elitloppshelgen på Solvalla. Charliebrown Effe besitter både styrka och fart. Han tål att göra en hel del jobb på egen hand och sitter han bara vettigt till när slutrundan kommer så är han det givna motbdet till min spik på förhand.

Nämner även 10 Power Doc som avslutade vasst som tvåa i Kungapokalen och senast vann han enkelt från ledningen i ett Breeders’ Crown-lopp i Rättvik. Formkurvan är på topp och får man smyga med och spara speeden ikväll kommer han passera många den sista biten här.

Min Vinnare: 1 Aquarius Face
Spets efter 500: 1 Aquarius Face
Skrällen:
Rankingen: A: 1 B 9,10,7,6,3,5 C 2,8,4

V86-8 1640m auto
5 Matadoren Eme kommer med bra form och står på tur för en seger nu. Han är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet ikväll. Väl i den positionen har det blivit fem seger och fyra andraplatser på nio försök. Skulle Matadoren Eme få fuska bort några meter av loppet här ikväll kommer han bli tuff att plocka ner från ledningen för övriga.

10 Beacon Kronos har visat upp höga toppar i sin karriär hittills. Blan annat har han en fjärdeplats i Svenskt Travkriterium på sitt CV. Men samtidigt är han inte helt att lita på och hade inför den näst senaste starten fem raka galopper i raden. Men för två starter sedan skötte han sig och visade då upp sitt höga kunnande genom att vara tvåa bakom Best Ofdream Trio. Felfri ikväll kommer hans tunga slutvarv bita bra. Given på kupongen.

Nämner även skrällen 4 FromHeaven Idzarda som håller bättre form än vad som går att utläsa ur programmet. Från ett bra utgångsläge skulle hon ikväll kunna få ett passande lopp och då vet vi att hennes speed alltid biter bra över upploppet.

Min Vinnare: 5 Matadoren Eme
Spets efter 500: 5 Matadoren Eme
Skrällen: 4 FromHeaven Idzarda
Rankingen: A: 5,10 B 4,7,3,1,12,9 C 2,8,11,6

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto