V86 Tips Jägersro & Solvalla 10/11

Publicerad på 9 Nov 2021 - 22:10

DrTrav

DrTrav

9 Nov 2021 - 22:10


Veckans V86 delas mellan Jägersro och Solvalla och omgången är kryddad med en jackpot på 30 miljoner. jag spelar med tre spikar.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Jägersro och Solvalla 10/11
V86-1 2.3.4.5.6.7
V86-2 5 Apollo Creed
V86-3 1.2.4.6.10
V86-4 6 Smaragd Norrgård
V86-5 3.4.5.6.8
V86-6 1.2.6.7.8.9.10.11.13
V86-7 12 Ornello
V86-8 3.5.6.8

4500 rader x0,25kr = 1125kr

Dagens Dubbel Jägersro och Solvalla 10/11
DD-1 12 Ornello
DD-2 3.5.6.8

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1640m Auto
7 Rackham var storfavorit på V75 senast men tog inte ett travsteg den gången och var borta innan bilen släppte vingarna. Det är klart att det här är ett vettigt motstånd med tanke på hur han har presterat innan dess mot ännu tuffare hästar. Kort distans tycker jag dock är ett minus och utgångsläget blev inte det bästa. Han lär knappast kunna avancera fram till täten utan kommer stor sannolikhet att få inta positionen utvändigt om ledaren och även om han kan vinna från den positionen också så skaver insatsen senast och jag litar inte på ekipaget.

5 Sweetman får ses som den främsta utmanaren på förhand. Han är väldigt snabb från start och gör sina bästa lopp i ledningen och till skillnad från Rackham så passar distansen alldeles utmärkt. Att besegra Sweetman från ledningen på Jägersro är ingen lätt uppgift för övriga och när han har gått i ledningen har han bara förlorat vid ett enda tillfälle på tio försök.
Det kan bli fart på det här loppet om Rackham sätter upp tempot utvändigt om ledaren och jag vill betala för ytterligare ett par hästar på mitt system.

3 Galantis är inte direkt gynnad av distansen men det är en rejäl häst som håller bra form för dagen och senast var han femma i Europaderbyt bakom Extreme, Aetos Kronos, Don Fanucci Zet och just Rackham. Skulle Sweetman och Rackham ta ut varandra kommer han gå hela vägen in i mål och han kan utmana.

6 Gina Mearas avslutade vasst till en tredjeplats senast när hon var tillbaka senast efter två månaders paus. Johan Untersteiner behöver inte vara med i någon körning från början och klaffar det med positioner har hon en vass speed till slut.

Jag nämner även 4 Call Me Brodda söker lite efter formen för dagen men hon är snabb ut från start och skulle mycket väl kunna hitta ner i ryggen på Sweetman och få en perfekt ett lopp bakom favorit-duon.

Min Vinnare: 7 Rackham
Spets efter 500m: 5 Sweetman
Skrällen: 6 Gina Mearas
Rankingen A: 7.5 B: 3.6.4 C:1.8.2

V86-2 2140m Volt
5 Apollo Creed blir min första spik i omgången. Det är ingen häst som glänser varje gång men han kan mycket i grunden och att Björn Goop sitter upp själv den här gången är ett stort plus. Motståndet ser lämpligt ut och som jag läser loppet är det han som är snabbast fram av hästarna på tillägg och jag tror att han komma få överta ledningen efter en bit när Björn Goop ställer frågan. Därifrån borde han kunna bestämma tempot och kunna rinna undan till en seger och Björn Goops stall går dessutom väldigt bra för dagen. Skulle det däremot bli svar av Örjan Kihlström blir uppgiften tuffare men jag tror ändå det är en bra chans att vinna loppet.

Motbud
7 Reshevsky är en treåring under utveckling som håller bra form men han vinner inte speciellt ofta och spåret blev inte alls fördelaktigt. Han kommer förmodligen att tappa från start och det kan bli långt fram till ledaren och det är svårt att ta något bakifrån om favoriten har fått bestämma tempot i ledningen.

1 Where is my mind är en avkomma efter Maharajah som har startat i Finland och är svår att sätta in i loppet. Han verkar inte vara alls att lita på men med bara två hästar på den främre volten ökar chansen att gå felfritt och att Örjan Kihlström förstärker är ett stort plus.

6 Knight Single var fin när han vann i montédisciplinen näst senast och följde upp det med en bra avslutning som trea senast i ett sulkylopp efter problem med positioner under vägen. Han är som bäst när han får spara sin speed in i det sista och med ett passande rygglopp kan det vara en tänkbar skräll. Magnus A Djuse upp.

Min Vinnare: 5 Apollo Creed
Spets efter 500m: 5 Apollo Creed
Skrällen: 6 Knight Single
Rankingen A:5 B:7.1.6.2.3 C:8.4.9

V86-3 2140m Auto
6 HI D. tände till rejält när hon fick tävla med bike för första gången senast och är hon lika bra som då borde det här vara en bra uppgift. Hon visade att hon kan öppna bra från start då och jag var först inne på att Axel Ritzman kunde köra framåt för att överta ledningen, men det låter som att man vill köra i ledningen med startsnabba 5 Quiz Roc och det kan blir en tuffare resa.

2 Al´s Bouzy Souzy har varit ute mot kulltoppen och var bra som femma i en Breeders Crown semifinal senast och möter ett mer överkomligt motstånd nu. Läget blev perfekt bakom bilen och hon kommer att sitta bra till i ett andraspår direkt och i det här sällskapet måste hon vara en tidig utmanare.

1 Naama fick ett tufft lopp i debuten på svensk mark senast men jag gillade intrycket på hästen och från ett bra utgångsläge borde hon kunna få en mer passande resa nu. Joakim Lövgrens stall går som tåget för dagen och hon borde ha gått framåt med det loppet i kroppen.

4 Maroma Wibb har startat i Danmark på slutet med blandade resultat men det finns mycket kapacitet inombords vilket hon inte minst visade som treåring när hon vann fyra lopp och gjorde det bra i en Breeders Crown-semifinal.

10 Precious Lane gjorde det klart bra som tvåa bakom favoriten HI.D senast och var faktiskt klart mer spelad den gången. Att det nu skiljer nästan 30% mellan dom är alldeles för mycket även om hon såklart är lite utlämnad från det här läget.

Min Vinnare: 6 HI.D
Spets efter 500m: 5 Quiz Roc / 6 HI.D
Skrällen: 10 Precious Lane
Rankingen A: 6.2.1 B:4.10.9.7.5 C: 2.11.8

V86-4 2140m Auto
6 Smaragd Norrgård gjorde comeback senast efter att ha varit ifrån tävlandet sedan i somras. Han var minst sagt väl förberedd när han vann från ett tufft utgångsläge och kommer knappast vara sämre nu med den genomköraren i kroppen. Han är startsnabb och har fått ett framspår bakom bilen nu och jag är inne på att Andras Lövdal öppnar fortare än 3 Juncio Boko och sitter i ledningen tidigt och från den positionen får övriga vara väldigt bra om de ska kunna hota honom. Han har även visat att han tål tuffa upplägg och är inte beroende av ledningen för att vinna loppet och jag tror på en bra chans oavsett. Spik.

Motbud
3 Juncio Boko skulle kunna utmana min spik om ledningen från start men jag tror ändå att han får nöja sig med ryggen på favoriten och att han ska tävla med skor nu är ett minus även om han gjort bra lopp med den balansen också. Han borde hur som helst få en bra resa från det här läget och skulle favoriten svika är han mycket tidig bakom.

5 Tottenham öppnar snabbt ut bakom bilen och borde kunna hitta en bra position direkt från start. Det är en sån där häst som inte kan göra så mycket jobb på egen hand utan måste ha det serverat för att bjuda till fullt ut men skulle han få rätt resa är han inte alls tokig till slut och skulle kunna utmana.

11 Marcos Gallon är en rejäl häst som kan mycket i grunden och han är ofta påpassad av spelarna men det var längesen han vann ett lopp nu. Nu har han varit struken inför den här uppgiften och det är alltid ett frågetecken men han är anmäld barfota runt om vilket är ett stort plus och skulle det bli ett hårt tempo på loppet är han med där framme.

10 Magnolia Boy har tävlat i stentuffa sällskap och gjort det bra men det var inte det där rätta trycket i honom senast. Han är fartfylld och skulle han tävla på topp kan det vara en tänkbar storskräll i loppet.

Min Vinnare: 6 Smaragd Norrgård
Spets efter 500m: 6 Smaragd Norrgård
Skrällen: 10 Magnolia Boy
Rankingen A:6 B: 3.5.11.10.12.4 C: 7.9.4.1.8

V86-5 2140m Auto
4 Deborah S.H är en kanonhäst som är ett av dom bästa stona i kullen och hon har bara varit utanför pallen vid ett enda tillfälle på tio starter. 25/9 var hon femma i Svenskt Travoaks bakom bland annat Lara Boko och intrycket vid segern senast var av högsta sort även om det var enklare emot den gången. Jag tror att Deborah S.H är loppets bästa häst och ska ses med god vinstchans men det är många bra hästar i fältet som kan utmana.

6 Good Vibes skulle också ha varit med i Svenskt Travoaks men blev tyvärr struken. Senast var hon femma i en Breeders Crown-semifinal och var nära att nå finalen från ett svårt utgångsläge trots att hon förmodligen behövde det loppet i kroppen. Hon har visat tidigare att hon hävdar sig väl mot de bästa stona i kullen och förutsättningarna den här gången är mer passande. Jag tror att hon spetsar trots spår 6 bakom bilen och i ledningen är hon som allra mest effektiv. Han hon tagit förra loppet på rätt sätt blir jag inte alls förvånad om hon leder det här från start till mål.

3 Thai Brooklyn har vunnit 13 av 15 lopp i karriären och kommer från en seger i Norskt Travoaks och det är klart att hon måste räknas tidigt i det här loppet. De flesta segrarna är dock tagna i Norge och Danmark och det är tuffare emot nu när hon startar på svensk mark och jag tycker ändå det är lite orättvist att hon blir så pass stor favorit av de tidiga spelarna.

5 Seventh Heaven var enormt stor favorit i ett uttagningslopp till E3 för fem starter sedan men galopperade bort sig den gången och har inte alls fått det att stämma därefter och har gjort bort sig med galopp flera gånger om. Senast var det ändå ett steg framåt när hon gick felfritt som trea bakom Deborah S.H och hittar hon tillbaka till gamla takter är hon intressant till blygsamma 2% i skrivande stund.

8 Chatty Kronos har kapacitet för att vinna den här typen av lopp men hon får det inte alltid att stämma. Skulle det bli ett bra tempo på loppet har hon en vass speed till slut och till låg spelprocent vill jag betala för henne också.

Min Vinnare: 4 Deborah S.H
Spets efter 500m: 6 Good Vibes
Skrällen: 5 Seventh Heaven
Rankingen A:4.6.3 B:5.8.7.1.2

V86-6 2640m Auto
Det här tycker jag är omgångens mest öppna lopp på förhand och här tar jag fram den breda penseln och betalar för hela nio hästar.

6 Marble Arch får tipsettan. Björn Goop varnade inför den senaste starten att formen är på gång och hon var bra som trea bakom Helloise Am och Bellatrix Club då. Stämmer mitt scenario med att hon får överta ledningen från stallkamraten 1 Nymke Brigadoon kan hon bli mycket svårslagen och lång distans borde inte var några problem.

7 Lyckans Cash är tidig för mig den här gången när hon är helt borttappad av spelarkollektivet. Hon har har verkligen inte glänst på slutet men hon tränar bra och normalt sätt ska hon räcka långt i den här typen av lopp. Jag går på gamla meriter här och att hon är endast är spelad till 3% just nu är på tok för lågt.

13 Greta Sisu har ett jobbigt utgångsläge men hon är stark och tål mycket jobb under vägen. Mika Forss brukar vara offensiv och skulle det gå för sakta där framme är han förmodligen inte rädd att söka sig framåt.

8 J.J Another Win var spelad till 108ggr pengarna senast men stod för en topprestation när hon spurtade in som tvåa. Läget blev såklart chansartat men på formintrycket senast är hon tidig för mig och det är en stark dam som trivs över lång distans

Min Vinnare: 6 Marble Arch
Spets efter 500m: 6 Marble Arch
Skrällen: 7 Lyckans Cash
Rankingen A: 6.7.13 B:8.10..1.2.11.9 C:4.12.3.5

V86-7 2140m Volt
12 Ornello blir min tredje spik i omgången. Jag tycker att ett par hästar sticker ut på förhand och han imponerade stort på mig senast när han var tapper från ledningen och vann relativt säkert. Nu har han fått ett springspår på mellan-volten och borde vara ifatt hästarna på den främre volten tidigt och jag tror inte att någon är beredd att ta emot Conrad Lugauer när han tidigt är framme och ställer frågan om ledningen. I tätpositionen trivs han som allra bäst där han har vunnit hela sju gånger på nio försök.

Motbud
8 Quantum Roc är bra för klassen och gör alltid ett gott dagsverke även om han kanske inte alltid har den där rätta inställningen den sista biten. Senast fick han dock vara först över mållinjen efter en passande resa och slog bland annat Billi Time som vann på V75 nyligen. Nu är risken överhängande att han kommer få söka sig framåt utvändigt om Ornello och även om det är en rejäl häst måste han vara väldigt bra för att slå honom utvändigt.

11 Capture är svårbedömd. Han har mest tävlat på Bornholm i Danmark på senare tid med blandade resultat och han är inte alls att lita på. Han var bra senast han besökte Jägersro och kan mycket i grunden och från sitt springspår borde han hamna vettigt till om han sköter sig.

13 Staro On The Rocks är segervan och var fulltankad i debuten för Jerry Riordan för fem starter sedan när han vann på ett övertygande sätt. Han har dock inte bjudit till på samma sätt därefter och hela stall Riordan underpresterar för dagen. På kunnande hävdar hans sig väl men från det här utgångsläget känns det som en övermäktig uppgift.

Min Vinnare: 12 Ornello
Spets efter 500m: 12 Ornello
Skrällen: 13 Staro On The Rocks
Rankingen A: 12. B:8.11.13.10 C:7.9.6.5.14.4.1.15.3.2

V86-8 1640m Auto
3 The Eagle går ner lite i klass till den här starten jämfört med senast när han var fyra på V75 och gjorde det bra. Någon ledning tror jag inte han kan ta hand om och även om han kommer vara med i den främre träffen så kan det bli en tuff resa och även om jag tycker det är rätt favorit är det ingen jag vill hålla i handen.

Jag är väldigt imponerad över utvecklingskurvan på 5 M.T On Target som jag tycker går från klarhet till klarhet. Uppgifterna blir såklart svårare och svårare men det är ingen dålig häst det här och han var heroisk och visade på en härlig inställning vid segern senast trots att han fick en oerhört tuff inledning på loppet.

6 Rare Magic fick se sig slagen av Kentucky River med en dryg längd senast efter att ha fått press i ledningen under slutrundan men insatsen var ändå klart bra. Jag tror det är bra chans att hitta till ledningen nu också och att det är kort distans nu tror jag bara är ett plus och han kan mycket väl leda hela vägen.

8 Anna Montana är spelad till 1% i skrivande stund och det är på tok för lite. Det är klart att det är tuffare emot nu och man ligger ganska lågt från stallet men form ska inte underskattas och det är bara kolla på insatsen senast för att fatta att hon är i toppform för dagen.

Min Vinnare: 3 The Eagle
Spets efter 500m: 6 Rare Magic
Skrällen: 8 Anna Montana
Rankingen A:3.5.6 B:8.9.2. C:4.1.11.12.10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto