V86 Tips Jägersro & Solvalla 11/5

Publicerad på 10 Maj 2022 - 22:50

DrTrav

DrTrav

10 Maj 2022 - 22:50

Veckans V86 delas mellan Jägersro och Solvalla. Jag tycker omgången ser spännande ut på förhand och jag går ut hårt och spikar 2 Laradja Vrijthout i den inledande avdelningen. Jag tycker mig även ha hittat en spelvärd spik på 9 Jeans’N Passion i V86-3 som jag tycker borde vara favorit i loppet.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Jägersro och Solvalla 11/5
V86-1 2 Laradja Vrijthout
V86-2 1.2.3.6.9
V86-3 9 Jeans’N Passion
V86-4 2.3.4.5.9
V86-5 2.7.9
V86-6 7.8
V86-7 1.2.4.5.6.10
V86-8 1.3.4.9.10.11

5400 rader x 0,25kr = 1350 kr

Dagens Dubbel Jägersro och Solvalla 11/5
DD-1 5 Izzi’s Newport
DD-2 3.10.11

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1640m Auto
2 Laradja Vrijthout blir med viss tvekan min första spik i omgången. Det finns absolut frågetecken eftersom han kommer från en sämre insats och det visade sig att han hade dåliga blodvärden och har varit struken därefter. Han är dessutom anmäld med skor runt om, vilket är ett minus om så skulle bli fallet. Med det sagt tycker jag trots det att det är väldigt passande förutsättningar. Han är snabb från start och jag tror att han kommer ta en längd på Grandfather Bill och nå ledningen omgående. Motståndet utöver Grandfather Bill som kan mycket i grunden är skralt och vid sunda vätskor bör Laradja Vrijthout vinna detta, trots skor på hovarna.

Motbud
1 Grandfather Bill är svårt att säga vart han står för dagen. Det strulade för honom i höstas och han har två raka galopper i raden och nu gör han årsdebut efter sju månaders frånvaro.
Han är snabb iväg bakom bilen och gör sina allra bästa lopp i ledningen och Johan Untersteiner lär åtminstone göra ett allvarligt försök att ta emot Laradja Vrijhthout.
Skulle han lyckas med det ökar möjligheterna markant men häst mot häst tycker jag att Laradja Vrijthout är huvudet högre.

Skulle det bli en våldsam körning mellan ovan nämnda hästar vill jag åtminstone varna för 3 Quantum Roc som har sett förbättrad ut på slutet efter några sämre insatser dessförinnan. Han har sin bästa bit till slut och skulle det bli överpace har han en vass speed över upploppet.

Min Vinnare: 2 Laradja Vrijthout
Spets efter 500m: 2 Laradja Vrijthout / 1 Grandfather Bill
Skrällen: 3 Quantum Roc
Rankingen A:2 B:1.3.7.5 C:8.9.6.4

V86-2 2640m Volt
9 Ego Sisu är stor favorit i skrivande stund och han har goda möjligheter att vinna det här loppet. Han har tagit rejäla kliv under det senaste året och det är en stark häst som tål att göra jobb under vägen och distansen passar honom väl. En sund tipsetta men från det här läget kommer han att få ett tufft lopp och som stor favorit vill jag gardera.

6 Capital Gain C.C är ingen raket från start men med hjälp av sitt springspår känns det som en klar möjlighet att han når ledningen. Han behövde loppet senast och kommer att ha gått framåt formmässigt och väl i ledningen ser jag ingen anledning till att Oskar Kylin-Blom överlåter initiativet till någon annan.

1 Ready Trophy spikade jag i tipsen senast men han var en rejäl besvikelse och hade ingenting att komma med trots att han fick en passande resa. Han kan betydligt bättre än så och han får en ny chans av mig, och den här gången lär han vara betydligt mindre påpassad av spelarna.

2 Bidensky visade ingenting i höstas när han anlände från U.S.A men nu har han fått en längre träningsperiod för Daniel Redén och vi har sett många förvandlingsnummer från hans stall tidigare.

3 Pewdiepie var blek i årsdebuten men nu blir det barfota runt om han kommer förhoppningsvis vara bättre nu. Jag tror att Björn Goop kan få iväg honom bra från start och från ledningen eller med ett passande rygglopp där framme kan det vara en utmanare.

Min Vinnare:9 Ego Sisu
Spets efter 500m: 6 Capital Gain C.C / 3 Pewdiepie
Skrällen: 1 Ready Trophy
Rankingen A:9.6 B:1.2.3 C:4.5.10.7.8

V86-3 2140m Volt
10 Breidabliks Kahlua vann fem lopp under fjolåret och hon ser ut att bli favorit direkt i sin årsdebut. Hon har ett passande springspår på tillägg och kan hamna bra till i loppet direkt men jag tror ändå att det är en häst som behöver något lopp i kroppen innan hon kan prestera på topp.

9 Jeans’N Passion blir istället min andra spik i omgången. Till skillnad från favoriten har hon varit igång och tävlat och har toppform för dagen och jag har en bra känsla att hon löser den här uppgiften. Senast var hon ute i ett tufft försök till Diamantstoet och Joakim Lövgren var offensiv från ett liknande utgångsläge. Trots att hon fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren höll hon starkt hela vägen in i mål och fick endast se sig passerad av en smygkörd Staro Onyourmarks.

Bakom ovan nämnda hästar räknas främst 1 Queen Ligus och 4 Peak Princess som startar med tjugo meters försprång men för de som letar en riktig kantboll nämner jag 11 Listas Tingeling som såg jättefin ut senast som fastlåst.

Min Vinnare: 9 Jeans’N Passion
Spets efter 500m: 1 Queen Ligus / 4 Peak Princess
Skrällen: 11 Listas Tingeling
Rankingen A:9 B:10.1.4.11.8.6 C:2.7.5.3

V86-4 1640m Auto
2 Cobra ska vara favorit och om hästen fungerar är han förmodligen bara bäst. Men intrycket senast lämnade minst sagt mycket övrigt att önska och man kan ifrågasätta att han fick behålla segern. En gardering är på sin plats även om Cobra startar med klart högst segerchans i loppet.

4 Swan Hill imponerade i höstas men har inte alls fått det att stämma därefter. Det finns en hög kapacitet inombords och nu provar man att göra lite ändringar och han är anmäld utan framskor samt med bike för första gången.

9 Gambino Brick tog hand om ledningen tidigt senast och vann sedan ohotad från den positionen. Nu är det andra förutsättningar med ett bakspår över kort distans men det är ett relativt litet fält och få hästar att runda.

5 Ciak Bi är ojämn och svårbedömd men han är bättre än raden och ska inte nonchaleras.
Jag betalar även för 3 Glen som hängde på bra som tvåa senast bakom Gambino Brick. Det är några tuffa emot här men med rätt lopp är han inte så tokig han heller.

Min Vinnare: 2 Cobra
Spets efter 500m: 2 Cobra / 4 Swan Hill
Skrällen: 3 Glen
Rankingen A:2.4.9 B:5.3 C: 7.6.8

V86-5 3140m Volt
2 Arrivederci Face får tipsettan i detta stayerlopp. Han möter två väldigt tuffa konkurrenter som startar med 40 meters tillägg men jag är inne på att Adrian Kolgjini kommer grilla sina konkurrenter rejält från ledningen. Han var bra senast som tvåa i årsdebuten och kommer förmodligen vara ännu bättre nu och även om 7 Piemonte och 9 Even Steven har en annan hårdhet så är det en häst under utveckling. Jag tror han kan leda det här från start till mål.

7 Piemonte är en klasshäst som kommer med fyra raka segrar i raden och det är en klar möjlighet att han bara är bäst och utökar sin segersvit. Men han har spår fyra i volten och han har bara startat med voltstart en gång tidigare, och det slutade med en galopp.

9 Even Steven har ett springspår på tillägg men det spåret tror jag inte att han kan utnyttja speciellt väl då han är trög ut från start. Han går desto bättre till slut och trivs över den långa distansen men det kan bli långt fram om han inte kommer iväg bra från start.

Min Vinnare: 2 Arrivederci Face
Spets efter 500m: 2 Arrivederci Face
Skrällen: 2 Arrivederci Face
Rankingen A:2.7.9 B:10.4.5.6 C:3.8.1

V86-6 1640m Auto
7 Vernissage Grif ser jag som en av favoriterna att vinna Elitloppet sista helgen i maj och jag tycker han startar med goda segerchanser i det här loppet trots ett spår långt ut på vingen. Man ska dock ha i åtanke att han redan har en rosa biljett och det är kanske inte det viktigaste loppet för honom men jag tror ändå att han blir tungt att stå emot till slut när Gocciadoro ger hästen order.

Jag dubblar mitt system med 8 Beads. Det har varit väldigt bra snack om den här hästen som Frode Hamre håller mycket högt och man har en rosa biljett i sikte. Han galopperade senast och vill man åt biljetten krävs en insats utöver det vanliga nu.

Jag provar att låsa loppet på två hästar men det är en öppen historia och många hästar som startar med chans, även om jag tror att 1 Betting Rebel och 4 Chestnut Hill får det svårt.

Min Vinnare: 7 Vernissage Grif
Spets efter 500m: 2 Click Bait / 6 Milliondollarrhyme
Skrällen: 8 Beads
Rankingen A:7 B:8.5.2.6.3 C: 1.4

V86-7 2140m Volt
5 Izzi’s Newport glänste vid segern senast när han fick tävla barfota för första gången och vann enkelt från ledningen efter att ha gått 1.09.2 sista 800m. Nu har han varit struken därefter men det är bra träningsrapporter och når han ledningen blir han svårslagen om han är lika fin som senast.

6 Under Armour har vunnit sex av sina sju senaste lopp och det är en häst som är oöm för positioner och trivs över alla distanser. Han kommer inte kunna vara med i någon körning från start men Joakim Lövgren räds inte att köra fram i dödens med den här hästen och oavsett upplägg ska han räknas tidigt.

2 Adorni Grif fungerade inte alls senast i debuten på svensk mark. Det är annars en segervan häst som har hög kapacitet och fungerar han bättre nu är det en given utmanare från ett bra utgångsläge.

1 Stensson kan få en passande resa på innerspåret och 10 C.You Again har imponerat stort för Flemming Jensen på slutet.

4 Encore Cloc har inte vunnit på ett tag nu men han är klart bättre än raden och om det blir ett högt tempo på loppet tycker jag inte att han är avsågad.

Min Vinnare: 5 Izzi’s Newport
Spets efter 500m: 5 Izzi’s Newport
Skrällen: 4 Encore Cloc
Rankingen A:6.5 B:2.1.10.4 C:3.9.8.7

V86-8 2140m Auto
10 Västerbo Pokerface gör en spännande start efter att ha varit från tävlandet i nästan ett och ett halvt år. Det blev bara en start under fjolåret men året innan dess imponerande han stort och vann bland annat en klass 1-final på 1.11.4 över aktuell distans. Han har genomfört ett kval på ett bra sätt och Timo Nurmos brukar inte ha slarvat med träningen när hästarna återkommer efter lång frånvaro. Det är tufft att begära seger direkt men jag tror vi får se en bra prestation och det ska bli spännande att följa honom framöver.

3 Hollywood Story känns spännande från ledningen om han nu ska tävla barfota runt om samt med bike för första gången. Han har fortfarande inte vunnit lopp på svensk mark men ändringarna kanske kan få honom att höja sig ytterligare ett par snäpp. Med det sagt har Stefan Melander ändrat balans närmare start förr och skulle han fortsätta tävla med skor är han inte lika spännande.

11 Tale Of Jacks är härdad i tuffa sällskap och han har bra form för dagen. Senast satt han fast med mycket krafter sparade och löser det sig bättre den här gången så har han en rejäl speed till slut.

4 Indy Lane fick förvisso ett tufft lopp utvändigt om ledaren senast men han var inte som bäst för dagen och kan bättre än så. Nu blir det bike och det är alltid spännande.

1 Counterfeighter har det strulat för på slutet men formen tror jag inte det är något fel på och för en häst som har haft mycket otur med spårlottning tidigare så har han ett mycket passande läge nu.

9 Balotelli Crown har sökt efter formen en tid men nu låter det uppåt hemma i träningen och därför drar man dessutom alla växlar och ska tävla barfota runt om samt med bike.

Min Vinnare: 10 Västerbo Pokerface
Spets efter 500m:3 Hollywood Story / 1 Counterfeighter
Skrällen:9 Balotelli Crown
Rankingen A:10.3.11.4 B:1.9 C:7.5.2.6.8

Lycka till

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto