V86 Tips Jägersro & Solvalla 2/2

Publicerad på 2 Feb 2022 - 00:59

DrTrav

DrTrav

2 Feb 2022 - 00:59

Veckans V86-omgång delas mellan Jägersro och Solvalla och det ser ut som en mycket intressant omgång på förhand som är kryddad med en stor jackpot på 17 miljoner kronor.

Jag spelar med två spikar i omgången, 4 Galileo Journey i V86-2 samt 4 Velten Isabel i V86-5.

Nedan följer min lösning på omgången.
V86 Jägersro & Solvalla 2/2
V86-1 2.4.10.11
V86-2 4 Galileo Journey
V86-3 8.9.11.15
V86-4 1.2.7.8.9.11.12
V86-5 4 Velten Isabel
V86-6 4.7.8.9
V86-7 1.2.3.5.10
V86-8 4.12

4480 rader x 0,25kr = 1120kr

Dagens Dubbel Jägersro & Solvalla 2/2
DD-1 1.2.3.5.10
DD-2 12 Heloise Am

5 rader x 50 kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m Volt
2 Quiz Roc hade jag som mitt stora drag här i tipsen inom V86-spelet för två starter sedan och hon gjorde mig inte besviken när hon vann på ett bra sätt från ledningen.
Hon har hunnit med ytterligare en start därefter och det slutade återigen med en seger där hon ledde från start till mål. Hon är otrolig snabb iväg från start när det kommer till voltstart och kommer med all sannolikhet återigen att sitta i ledningen och uppgiften ser vettig ut. Jag är väldigt kluven till hur jag kommer göra i det här loppet på onsdag för jag tror att hon har en bra chans men till nuvarande spelprocent (54%) vill jag nog gardera. Hon har trots allt har fått snabba pengar på sig i de senaste två loppen och möter lite hårdare hästar nu.

4 Lisa Lisieux har jag alltid haft ett gott öga till och jag lyfte även fram henne här i tipsen senast när hon skrällde och vann till 22 gånger pengarna. Då var Henrik Thomsen offensiv från start och kunde forcera sig till ledningen tidigt och stannade sen där hela vägen in i mål i ett lopp över lång distans. Hon har haft lite problem med voltstart tidigare och jag har svårt att se henne utmana om någon ledning nu men hon tål även andra upplägg och det känns som att hon har form för att kunna utmana.

11 Micro Vick var rejäl vid segern senast och har hon lyckas behålla den formen borde det kunna räcka långt nu också. Hon har en annan hårdhet än hästarna på den främre volten och visade att hon tål jobb senast även om hon kanske är som allra bäst när hon får gå på rulle och spara på sin speed.

10 Darah Bibo är kanske som allra bäst i ledningen men hon är härdad i tuffa sällskap och möter ett lämpligt sällskap nu. Hon har vunnit 12/32 lopp över aktuell distans och med minsta klaff under vägen ska hon räknas.

Jag får nöja mig med fyra hästar på mitt system men om man dessutom plockar med 6 Diversity Pellini samt 8 Beluga West på systemet borde man kunna sitta lugnt i båten i den inledande avdelningen.

Min Vinnare: 2 Quiz Roc
Spets efter 500m: 2 Quiz Roc
Skrällen: 10 Darah Bibo
Rankingen A:2 B:4.11.10.8.6 C:5.7.9.3.1

V86-2 2140m Auto
4 Galileo Journey blir min första spik den här jackpot-omgången och det är sannerligen ingen spik för de som lider av hjärtproblem. Han är nämligen extremt stökig av sig och har inte alltid skallen med sig och skulle kunna vara borta redan när bilen släpper vingarna om han har vaknat på fel sida. Om han sköter sig är jag tämligen övertygad om att han är minst ett huvud högre än sina konkurrenter och jag tror faktiskt att han bara tävlar mot sig själv. Motståndet skrämmer inte för fem öre och när han endast är spelad till 7% tvekar jag inte att hamra in en tuff jackpot-spik.

Bakom tycker jag inte där är alltför många hästar som kan vinna loppet och litar man inte på min spik är en sund lösning är att plocka med 3 Ninja Zon och 5 Ozzy’s Melody.
3 Ninja Zon skulle nog kunna svara ut Ozzy’s Melody från start men jag tror faktiskt man är beredda att släppa ledningen och då sitter troligen Ozzy’s Melody i tät och Ninja Zon i ryggen på denne. Ozzys Melody har vunnit 3/5 lopp från ledningen och från den positionen är det den främsta utmanaren till Galileo Journey.

Min Vinnare: 4 Galileo Journey
Spets efter 500m: 4 Galileo Journey.
Skrällen:
Rankingen A:4 B:5.3.9.6.1.10.2.8.7

V86-3 2640m Volt
8 Ninia’s Boy är loppets bästa häst och borde vara favorit i loppet, vilket han inte är i skrivande stund. Han har skött sig två gånger på raken nu vilket också har resulterat i två raka segrar och om han håller sig i rätt gångart tycker jag han ska ses med toppchans om bara Johan Untersteiner kan komma igenom från ett knepigt läge. Det kan bli mycket hästar framför och stallet varnar för att han är som allra bäst när han får trava på själv utan ryggar. Han har dessutom en stor historik av galopper och jag vill ta med ytterligare några hästar.

9 Giantissimo har en imponerande rad och vann 8/9 lopp hemma i Danmark under fjolåret.
Birger Jörgensen är en offensiv kusk och provar säkerligen framåt från start för att försöka komma till ledningen efter en bit och då blir han svårslagen. Han är dock knepig i aktionen och det är ingen häst jag litar på trots sin imponerande rad.
Jag vill fylla på med ytterligare två hästar bakom då jag har svårt att lita på favorit-duon fullt ut.

11 Black In Black har hög kapacitet och var bra senast som trea i ett lopp över kort distans. Christian Fiore anser att hon blev bortkörd den gången och man låter klart optimistiska inför den här uppgiften. Det är en stark och rejäl häst som är gynnad av den dryga distansen och hon tål att göra jobb under vägen. Det kan bli strul för favoriterna och till 5% känns hon klart spelvärd.

15 Ecco Elholm tycker jag är bättre än vad raden ger sken av. Nu har han ett väldigt passande läge och står ensam på sitt springspår i den bakre volten. Det var ett tag sen som han vann lopp nu men jag tycker han gör det bra hela tiden och är absolut ingen icke-vinnare. Han var på pallen vid 7/14 lopp under fjolåret och får han lite draghjälp under vägen känns han inte avsågad. 3%!

Min Vinnare: 8 Ninia’s Boy
Spets efter 500m: 9 Giantissimo / 6 Unusual Face
Skrällen: 15 Ecco Elholm
Rankingen A: 8.9 B:11.15.7.6.14.3 C:4.13.4.10.12.2

V86-4 2140m Volt
1 Ninja’s Kiss får tipset i loppet med tanke på sitt fina utgångsläge men det är väldigt svårt att räkna på hur hon kommer att prestera. Hon har gjort ett kvallopp i sin nya regi och kändes fin då men det är knappast någon toppform inför den här starten och hon har inte varit ute i tävlingslopp sedan i september. Hon imponerade som treåring men fjolåret blev inte som man hade tänkt sig och nu gör hon debut i ny regi. Kapacitetsmässigt är hon nog inte mycket sämre än hästarna på tillägg och om hon är väl förberedd kan Örjan Kihlström mycket väl leda det här hela vägen.

8 Himalaya Sisu var rejäl och imponerade i årsdebuten efter 1.12.8 sista 800 meterna. Hon visade att hon tål att göra jobb på egen hand och lär knappast vara sämre till den här starten men det är tuffare emot nu.

9 Bellis Frontline har tagit rejäla kliv i sin utveckling under det senaste halvåret och svarat för flera starka prestationer. Hon är dock inte helt bekväm med voltstart och spår fyra skulle kunna innebära problem. Kliver hon bara iväg felfritt bör hon sluta långt fram.

12 Quantal Quetzal är en väldigt fartfylld men knepig häst. Hon gör debut i ny regi nu och det är positiva tongångar från stallet. Hon har mött klart tuffare hästar än vad hon möter nu och med ett passande springspår kan hon få en fin position om Magnus A Djuse prickar starten.

Jag betalar även för 2 Make My Dream, 7 Fighter Lady samt 11 Vanja.

Min Vinnare: 1 Ninja’s Kiss
Spets efter 500m: 1 Ninja’s Kiss
Skrällen: 12 Quantal Quetzal
Rankingen A:1.8.9 B:12.11.7.2 C:5.10.6.3.4

V86-5 1640m Auto
4 Velten Isabell blir min andra spik i omgången och jag grundar mitt tips i att jag tror hon öppnar Snabbare från start än 3 Jeopardy och kommer till ledningen. Hon har vunnit 4/9 lopp i karriären och samtliga karriärens segrar är tagna från ledningen. Hon ska dock fungera precis lika bra bakifrån enligt tränaren och hon var klart förbättrad senast i ett tufft sällskap efter en sämre insats. Jag litar på att Simon Woudstra har sina hästar i ordning till den här omgången och tar ställning.
Motbud

3 Jeopardy är en talangfull häst som kutade runt över distansen på 1.10.8 i somras. Nu har hon inte tävlat sedan i september och det finns såklar frågetecken för hur pass väl förberedd hon är. Hon är inte helt okomplicerad men felfri har hon aldrig varit utanför pallen och skulle hon dessutom komma till ledningen blir hon inte lätt att slå trots avsaknad av lopp.

2 Easycomeandgo får en del förtroende på att hon har tagit två raka segrar hemma i Danmark men jag är inte imponerad och tycker hon känns överspelad till 24% i skrivande stund.


Om man garderar lyfter jag istället fram två skrällar. Jag vet att Morten Molin håller 10 Eye Candy högt och han var väldigt uppåt inför V75 starten på Skive under Winter Burst i december. 9 Boston Bore är inte alls så tokig och nu ska hon utrustas med en bike för första gången och om det ger en bra effekt tycker jag inte han är avsågad till 1%.

Min Vinnare: 4 Velten Isabel
Spets efter 500m: 4 Velten Isabel
Skrällen: 9 Boston Bore
Rankingen A:4 B:3.10.9.2 C:7.5.6.8.1

V86-6 2140m Auto
9 Strong Vacation möter ett överkomligt motstånd och ska vara favorit i loppet. Han är härdad mot tuffa hästar hemma i Norge och har svarat för några riktigt rejäla prestationer. Han vann så sent som 30 december i V75-omgången från Bjerke och han var fortsatt bra som tvåa senast i debuten på svensk mark efter ett tufft lopp utvändigt om Brady D.E.
Jag är inne på att han bara kan vara bäst här men det som får mig att vilja gardera är att det är en kusk med väldigt lite rutin från ett svårt utgångsläge.

4 A Cash Machine gör en intressant debut för Jörgen Westholm och jag tror och hoppas att han komma till ledningen här. Han har mött rätt tuffa hästar tidigare och om han är väl förberedd ska han räknas från ledningen. William Ekberg är dessutom en väldigt rutinerad kusk för sammanhanget och det blir amerikansk sulky direkt.

8 Eagle In The Sky är bra för klassen och vann sex lopp under fjolåret. I sin senaste start var han ute på V75 och var påpassad av spelarna. Nu blev läget inte det bästa men han är kvick iväg från start och om han bara slipper vingel från start ska han räknas.

Jag tar även med 7 Gentiane Evening som det verkligen lossnat för på slutet och det känns lite som att det är proppen ur för henne. Näst senast avslutade hon positivt som tvåa bakom Oskar Run och senast var hon mycket rejäl hon äntligen fick ta karriärens första seger. Form!

Det finns absolut utrymme för ytterligare gardering i det här loppet för den som har råd och hela B-gruppen tycker jag ska ses med viss segerchans.

Min Vinnare: 9 Strong Vacation
Spets efter 500m: 4 A Cash Machine
Skrällen: 8 Eagle In The Sky
Rankingen A:9 B:4.8.7.11.3.10.6.2.12 C:5.1

V86-7 1640m Auto
5 Lovely Lasse inledde karriären lovande och det här är en häst som kan väldigt mycket i grunden. Han har dock haft väldigt svårt att få ut all sin potential i lopp och han har inte vunnit ett lopp på närmare 2 år. Det har strulat väldigt mycket för den här kapabla hästen och när det väl lossnar tror jag det finns en del pengar att hämta framöver.

2 Wingait Henke har vunnit 6/13 starter i livet och kommer han till ledningen utan att det kostar för mycket ska det såklart vara en bra uppgift. Jag har ändå inte riktigt tagit till mig honom fullt ut och det finns startsnabba ekipage såväl invändigt som utvändigt och det kan bli en tuff öppning på loppet.

3 Spinal Tap A.T är riktigt snabb från start och jag tror att det är fullt möjligt att ta en längd på de invändiga ekipagen från start och kommer han till ledningen ökar chansen till seger markant. Han söker kanske lite efter den absoluta toppformen för dagen men han satt fast med krafter kvar senast i ett tufft sällskap.

1 Velten Red Red Red har startade i Sverige en gång under fjolåret och var bra som tvåa bakom Mystic Mom då. Man låter optimistiska inför den här starten och kommer att prova allt som går från start för att leda det här loppet hela vägen.

10 Evolution On Track känns också intressant om det skulle bli bra tempo där framme. Han har startsnabba ekipage framför sig som han kan rygga från start och han borde kunna komma igenom vettigt trots sitt bakspår.

Min Vinnare: 5 Lovely Lasse
Spets efter 500m: 1 Velten Red Red Red / 2 Wingait Henke / 3 Spinal Tap A.P
Skrällen: 10 Evolution On Track
Rankingen A:5.2.1 B:3.10.4.11 C:9.6.7.12.8

V86-8 1640m Auto
12 Heloise Am har jag talat gott om i tipsen tidigare och jag tycker att hon har en bra uppgift nu också trots att hon startar med ett bakspår över kort distans. Hon håller toppform för dagen och var rejäl vid segern senast när hon gav sig iväg i tredjespår och svepte hela fältet. Hon är otroligt snabb och visade även att hon tål lite jobb senast och jag är inne på att hon kliver runt sina konkurrenter igen.

Jag låser ändå mitt system med 4 Pastorns Lady som har ett mer fördelaktigt läge än Heloise Am. Hon kommer från en bra prestation på V75 där hon gick bra som tvåa bakom en överlägsen Chantal Jet. Hon kan öppna snabbt från start och med offensiva Micke J Andersson i sulkyn lär taktiken vara given.

Min Vinnare: 12 Heloise Am
Spets efter 500m: 4 Pastorns Lady
Skrällen:
Rankingen A:12.4 B:1.9.2.5.6.3.8 C:11.7.10

Lycka till 
DrTrav 


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto