V86 Tips Jägersro / Solvalla 22/10

Publicerad på 21 Okt 2020 - 01:03

DrTrav

DrTrav

21 Okt 2020 - 01:03

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Jägersro & Solvalla. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar. 4 Hunt Am i den sjätte avdelningen och 7 Pastore Bob i den sjunde avdelningen.

V86 Tips Jägersro/Solvalla Onsdag 21/10

V86-1 2,5,8,9
V86-2 1,2,4,5,6,7,9,11,12
V86-3 6,9
V86-4 6,10
V86-5 1,5,10
V86-6 4 Hunt Am
V86-7 7 Pastore Bob
V86-8 1,2,3,4,6,8,9,11

3456 rader x 0,25 = 864 kr

DD Tips Jägersro/Solvalla Onsdag 21/10

DD1: 7 Pastore Bob
DD2: 1,3,4,8,11

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86 TIPS Jägersro/Solvalla Onsdag 21/10

V86 på Jägersro & Solvalla ikväll. Jägersro är en 1000m bana som de allra flesta i landet och har ett upplopp på 190m. Solvalla i sin tur som är Sveriges nationalarena för travsport, som också mäter 1000m runt om och med ett upplopp på 196m.

V86-1 2140m volt
9 Armour As står kapacitetsmässigt i en klass för sig i kvällens start. När han visar upp sig från sin bästa sida är han med och utmanar bland de bästa fyraåringar vi har i landet. Men sedan jubileumspokalens finalen när han galopperade kort före mål har vi inte kunnat känna igen stjärnan. Man har stått för två mindre bra prestationer efter detta lopp. Men från tränar håll låter man inte speciellt oroliga inför kvällen, man meddelar att formen fortsatt är bra hemma i träning. Med en normal prestation ikväll av 9 Armour As så ska segerchansen vara mycket hög. Men jag vill se honom fungera bra i en start först innan jag börjar spika.
8 Hakon Von Haithabu var mycket bra i senaste starten när man klockades till 09,9 sista 800m. Man har formkurvan på uppåtgående och står bra inne i kvällens lopp pengamässigt. Det är även en stark och rejäl häst som klarar av att göra endel själv i loppen om det skulle behövas. Anmäld barfota - hybridvagn - halvstängt huvudlag. 

2 Ornello är troligtvis den tidiga ledaren av loppet. Därifrån talar statistiken ett väldigt tydligt språk, man har nämligen fyra av fyra segrar från just ledningen när man valt att köra i den positionen hela loppet. Man meddelar från stallet att Ornello har återhämtat sig på ett bra sätt i från senaste starten och man tycker själva att man borde ha en bra chans att segerdefilera i ett lopp som detta. Motbud. Anmäld skor - vanlig vagn - öppet huvudlag. 

7 Quattro Töll är värd att nämna med tanke på hans rykande avslutningar och i detta loppet kan det bli bra ryggar hela vägen in i slutkruvan och sitter man med en vettig position där och då så kommer vi få se en snabb avslutning. En outsider för den som har råd. 

Min Vinnare:9 Armour As
Spets efter 500m: 2 Ornello
Skrällen: 2 Ornello
Ranking: A 9 B 8,2,5,7,1,6 C 3,4

V86-2 2140 volt
4 Mellby Garant va senast ute på V75 och blev tvåa, blev då slagen av Västerbo Pokerface in på upploppet. Efter den starten meddelar man från stallet att han känns fin hemma i träning. Det finns risk att man från detta utgångsläge inte kommer iväg som någon blixt då Mellby Garant är av den större modellen och det kan bli svårt att vända upp snabbt och hinna få upp farten med. Får man bara en vettig position från start kommer man bli att räkna med i detta loppet. 

2 Kasper Trot har ett fint utgångsläge i kvällens lopp. Senast avslutade man bra bakom Vagabond Bi som vann det loppet. Från stallet meddelar man att allt varit bra med honom efter senaste starten och att man snart förtjänar att sätta nosen först. Anmäld barfota - hybridvagn - öppet huvudlag. Blir att räkna med ikväll. 

7 No Limit Royalty har ett perfekt läge då man har springspår och normalt kan öppna snabbt i voltstart. Dessutom förstärks man i sulkyn av Örjan Kihlström till kvällens start. Träffar man rätt från start och tar hand om ledningen så blir denna femåriga valack svår att fånga in för övriga. 

Värt att nämna ytterligare är att Mika Forss kör barfota dansande för första gången i livet 9 Qvidja´s First. Timon Nurmos tränade 12 El Gumpert gör också första starten barfota runt om i livet.   

Min Vinnare: 4 Mellby Garant
Spets efter 500m: 7 No Limit Royalty
Skrällen: 12 El Gumpert
Ranking: A 4,7 B 2,12,9,6,1 C 5,11,8,10,3

V86-3 1640m auto
Ett mycket öppet lopp där jag kommer vara fräck och låsa loppet på två ideer och skrällar.
9 Oliveria gick imål med sparade krafter i senaste starten då man även ägnade sig åt en galopp. Men man va ute i tufft sällskap då och ikväll ser motståndet något enklare ut. Från spår 9 är man är man också garanterad ett fint lopp och tror man kommer bli att räkna med idag trots bakspåret över korta häcken. Från stallet låter man optimistiska, man meddelar att Oliveria trivs bäst över den aktuella distansen och att man anmält barfota - hybridvagn - helstängt huvudlag. 

6 La Cerise är en häst som är betydligt bättre än segerraden. Men från stall Peter Untersteiner meddelar man att formen är på gång och distansen är ett plus. Man tror även vi kommer få se en fin prestation ikväll. I mitt badkar så är man dessutom med och utmanar om spetsstriden här och kommer man väl dit då kommer man ge sig väldigt dyrt. Tycker dessutom La Cerise är van att möta tuffare hästar än ikväll. Detta gör att hon blir ett av mina två streck i ett fräckt lås. Anmäld barfota - vanlig vagn - öppet huvudlag. 

10 Tidore Degato stod för en mycket bra prestation senast när man gick i dödens i mycket hårt tempo och kunde även avrunda det tuffa loppet med att sätta nosen först över mållinjen. Från stallet meddelar man att hon ska räknas i detta sammanhang, och att formen verkligen är på topp inför ikväll. Anmäld barfota - öppet huvudlag. 

4 M.Y. Odakota sköt till ordentligt i slutkurvan senast och gick undan med någon längd, kanske gick man på lite för tidigt då man åkte dit på linjen av en annan vass slutspurtare. Tror man idag kommer försöka sända framåt så tidigt som möjligt i ett försök att ta över ledningen av loppet efter en bit. Når man dit kan man sen försöka styra loppet och första segern över 1640m kanske kommer ikväll? 

1 Springsteena vill jag nämna då man troligtvis kommer sitta i rygg ledaren efter en bit och väl där kan det bli spännande med lucka in på upploppet. Senast var man cute i ett tufft lopp senast och det blev även galopp då. En outsider i loppet om plånboken tillåter. 

Min Vinnare:9 Oliveria
Spets efter 500m: 6 La Cerise
Skrällen: 6 La Cerise
Ranking: A 9,6 B 10,4,11,1,2,7 C 3,5,8

V86-4 1640m auto
10 Tullibardine Boe kommer med två raka segrar i bagaget. Ett sto som sitter inne på en rykande slutspurt. Man är under kraftig utvecklingen och går framåt med varje start. Med vettig position och lite tempo på inledningen av loppet så kommer Tullibardine Boe verkligen bli att räkna med ikväll. Från stallet meddelar man att man tror på chans trots det sämre utgångsläget. Hon känns kanonfin hemma i jobben meddelar Björn Eriksson. Anmäld skor - hybridvagn - can't see back. 

6 Dreamgirl Hall har nu fått två lopp i kroppen efter en kortare paus. Senast klockades sista 800m till 11,5. Man står dock lite tufft inne i kvällens lopp. Men får Örjan Kihlström som kör ikväll iväg henne från start så kommer man bli svår att fånga in. Från stallet meddelar man att förväntningarna på ett bra lopp även ikväll är höga. Anmäld barfota bak - vanlig vagn - helstängt huvudlag. 

12 Mellby Hope borde vunnit på V75 i den senaste starten när man vek ner sig ifrån ledningen och slutade två bakom Elsa Meras. Man är dessutom som allra bäst när man får springa på framme i ledningen vilket scenariot vi inte lär få se ikväll. Dock ska detta fyraåriga sto inte räknas bort vid större gardering. Då man på ren kapacitet ska vara långt framme i kvällens lopp. 

Min Vinnare: 10 Tullibardine Boe
Spets efter 500m: 6 Dreamgirl Hall
Skrällen: 12 Mellby Hope
Ranking: A 10,6 B 12,7,5 C 8,1,3,9,2,4,11

V86-5 3140m volt
1 Elephant gjorde debut över den aktuella distansen senast. Då valde man ryggen på ledaren och blev sedan fast där loppet igenom. Man hade krafter sparade när mållinjen passerades som man förhoppningsvis kommer få användning för ikväll då jag väljer att spika 1 Elephant i dagens omgång.
Från stallet meddelar man att Elephant var helt okörd i mål senast och man ser voltstart som en fördel för hästen. Man har även funderingar på att sätta på ett helstängt huvudlag till kvällens start. Man är förmodligen den tidiga ledaren i loppet, och därifrån ska man kunna välja själva hur man vill lägga upp loppet. En bra chans i en öppen omgång men blir för mig för mycket betrodd. 

5 Vincent As har nu fått ett lopp i kroppen och med det borde man gått framåt rejält. Man har även tidigare vunnit fem gånger över denna långa distansen och måste räknas bakom favoriten här. 

10 Counterfeightr stod för en positiv comeback senast när man klockades till 09,5 sista 700m. Ikväll blir det första gången med André Eklundh i vagnen. Från stallet meddelar man att hästen är riktigt bra iordning inför denna starten och kommer man bara iväg i rätt gångart och hästen inte stressar upp sig under loppet så kan man räknas in i segerstriden. 

Min Vinnare: 1 Elephant
Spets efter 500m: 1 Elephant
Skrällen: 5 Vincent As
Ranking: A 1 B 10,5,6,7 C 2,3,8,9,4

V86-6 2140 auto
4 Hunt Am är rätt kvick från start och man kommer säkerligen ladda iväg med siktet inställt på ledningen direkt. När man va ute i kriterieförsöket så spelades man ner till andrahandsfavorit bakom San Moteur vilket säger en hel del. Når man till ledningen ikväll kommer man bli en svår nöt att knäcka för motståndarna SPIK för mig.

10 Kryptonite Hanover hamnade långt bak mot tuffa konkurrenter senast och blev såklart för tufft för att plocka in något nämnvärt då. Men till idag ser motståndet något lämpligare ut. Blir det dessutom lite tempo på loppet ikväll så kommer Kryptonite Hanover fälla många tillslut. Min förstahäst. Från stallet meddelar man att formen är fortsatt god till dagens start. Man ska dessutom köra första gången barfota fram i kvällens start.
6 Umberto Tilly är en rejäl typ som kan göra grovjobbet själv i loppen. Från stallet meddelar man att han utvecklats mycket på slutet och formen är på topp. Man tror även att man ska kunna ladda iväg hyggligt från start och med ett offensivt upplägg så kommer säkert tempot i loppet hållas uppe. Vilket öppnar upp loppet ordentligt. 

2 Trumpie låter det påställt från stallet på, formen ska vara bra och han känns fin hemma i träning. Man tror Trumpie kommer göra en bra insats ikväll och jag vill varna för honom. 

Min Vinnare: 4 Hunt Am
Spets efter 500m: 4 Hunt Am
Skrällen: 2 Trumpie
Ranking: A 4  B 10,5,6,2,1,3,,7,9,5,8 C 11,12

V86-7 2140 auto
8 Wild Love va grym senast i sto SM-finalen. Man fick dra tåget i tredjespår sista 700m, där man utmanade segraren Hevin Boko hela vägen in till linjen. Klockan stannade då på 1,09 sista 700m. Får vi en liknande prestation ikväll är såklart segerchasnen hög. Men från spår 8 kan det strula, och risken finns att man behöver göra grovjobbet på egen hand även i detta loppet. Från stallet meddelar man att man vill starta på med Wild Love istället för att köra henne i tuffa jobb hemma. Mellan rad låter det som detta inte är den viktigaste starten för henne utan det ligger även en start i ett sto lopp på Eskilstuna i pipelinen framöver. Så jag väljer faktisk att spika emot Wild Love denna gången trots vetskapen om hennes enorma kapacitet. Anmäld barfota - hybridvagn - norskt huvudlag. 

7 Pastore Bob var senast ute i monté debut. Till kvällens start lutar det åt att man laddar iväg Pastore från start vi alla känner till hans enorma startsnabbhet. Jag ser det som mer sannolikt än osannolikt att man tar sig hela vägen till spets. När man väl tagit sig till ledningen tror jag mycket av loppet är vunnet, för sen kommer det inte hända mycket i loppet förens sista 600m i mitt badkar. Stämmer min badkars analys här så ska 7 Pastore Bob ha en mycket god segerchans att ramla undan från ledningen och blir således kvällens andra SPIK när man inte ens blir favorit. 

6 Mulligan gjorde comeback senast i det sär Sto-SM som Wild Love va så heroisk i. Man fick ett invändigt lopp då och klockades till 10,5 sista 700m. Man bör ha gått framåt med det loppet i kroppen tills ikväll. Från stallet meddelar man att man att man kommer söka rygglopp med henne även denna starten men skulle det bli lite tempo på loppet kommer vi få se en snabb avslutning av 6 Mulligan. Anmäld skor bak - jänkarvagn - helstängt huvudlag med hål i. 

Min Vinnare: 7 Pastore Bob
Spets efter 500m: 7 Pastore Bob
Skrällen: 6 Mulligan
Ranking: A 7 B 8,6,1,2,9,5,4 C 10,3

V86-8 2640m
11 Antonio Trot har varit borta i åtta månader på grund av skador. Men om det är någon tränare som är känd för att ha iordningställt när man selar ut ett ekipage så är det tränaren Timo Nurmos vilket också skorycket direkt i comebacken skulle tala för. Blir det bara lite tempo på detta loppet så kommer vi säkerligen få se Antonio Trot med ett snabbt slutvarv som kommer fälla många tillslut. 

3 Alone har tagit senaste loppet på ett bra sätt. Man fick då allting serverat och tackade för det genom att avgöra säkert till seger. Detta är en väldigt stark herre som har styrkan som sitt främsta vapen. Därför kommer troligtvis 3 Alone vilka trycka upp tempot i loppet. Trots att man fortfarande är segerlös över den aktuella distansen så tror tränaren Pasi Aikio att det är 2640m som är Alones optimala. Anmäld barfota - hybridvagn - öppet huvudlag. 

4 Esprit Sisu galopperade i senaste starten bort segern på upploppet. Man besitter mycket fin kapacitet och kunnande men tyvärr är denna sexåriga valack inte helt att lita på. Man meddelar från stallet att man tar på sig galoppen senast och galoppen är inget hästen ska lastas för, spåret blev dessutom bästa möjliga inför kvällens start och man låter optimistiska. Anmäld barfota bak - jänkarvagn. 

Min Vinnare: 11 Antonio Trot
Spets efter 500m: 4 Esprit Sisu
Skrällen: 4 Esprit Sisu
Ranking: A 11,3,4 B 1,8,6,2,9 C 12,10,5,7

Lycka till med spelen ikväll

/ Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto