V86 Tips Jägersro & Solvalla 5/1

Publicerad på 4 Jan 2022 - 22:50

DrTrav

DrTrav

4 Jan 2022 - 22:50

V86 delas mellan Jägersro och Solvalla den här veckan och jag tycker att omgången ser väldigt spännande ut med några som får bära ett alldeles för stort favoritskap. Jag går ut hårt och inleder omgången med två raka i spikar i 7 M.T Oscar samt 7 Heloise Am.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)


Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Jägersro och Solvalla 5/1
V86-1 7 M.T Oscar
V86-2 7 Heloise Am
V86-3 1.2.6.8.9
V86-4 4.9.10
V86-5 8.9.10.11.12.13
V86-6 7.12
V86-7 1.3.5.7.9.10.12
V86-8 1.7.11.13

5040 rader x 0,25 kr = 1260kr

Dagens Dubbel Jägersro och Solvalla 5/1
DD-1 1.5.9.12
DD-2 1 En Candy Till

4 rader x 50 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m Volt
Jag kommer att gå ut hårt den här omgången och inleda med en spik på 7 M.T Oscar.
Mika Forss är väl förvisso inte känd för att vara någon toppkusk när det handlar om voltstart men han har blivit allt bättre på den biten och han prickade starten perfekt från sitt springspår med Astrum för bara ett par dagar sedan på V75.
Jag tror och hoppas att han prickar starten nu också och lyckas ta sig förbi 1 Nero Maximus och hittar till ledningen. Sedan lär Mika Forss göra vad han kan för att grilla hästarna som startar med tillägg och jag tror det blir svårt att hinna ikapp honom.

Motbud
1 Nero Maximus var jag lite besviken på senast när han föll från ledningen över kort distans mot Florist som var mycket bra för dagen. Han har fått tre lopp i kroppen nu efter uppehåll och borde ha gått framåt med det senaste loppet och Conrad Lugauer kommer såklart att göra ett allvarligt försök att hålla upp ledningen från spår 1 i volten. Oavsett kommer han att få en bra resa på innerspåret och om han tävlar på topp ska han ses med hygglig segerchans.

3 Staro Leonardo har toppform för dagen och har vunnit fyra av sina fem senaste lopp. Jag tycker att han är som allra bäst barfota även om han var fin när han vann med skor senast också. Nu är det tuffare motstånd och att ta in tjugo meter på M.T Oscar och Nero Maximus över medeldistans är ingen enkel uppgift.

10 Maestro Crow är klar favorit i skrivande stund men han får troligen inte speciellt mycket förtroende av de sena spelarna och det lär jämna ut sig spelmässigt. Han står väldigt tufft inne på pengarna här och han är dessutom som allra bäst över längre distanser och att han startar med spår 2 i volten känns inte heller helt stabilt. Han kan såklart vinna loppet för det är en riktigt bra häst men den höga spelprocenten motsvarar inte hans chanser att vinna loppet.

Min Vinnare: 7 M.T.Oscar
Spets efter 500m: 7 M.T Oscar
Skrällen:
Rankingen A: 7 B:1.3.10 C:2.11.8.4.5.3.12.13.6

V86-2 1640m Auto
Här kommer min andra spik i omgången och jag har fastnat för 7 Heloise Am som nu får Örjan Kihlström i sulkyn igen. Som jag läser loppet kommer Kattis J. Boko förmodligen hitta till ledningen efter en bit men hon kommer att utmanas den första biten av 1 Your Dreamlove som har blivit allt Snabbare från start och det kan kosta att komma till ledningen.
Jag tycker att Heloise Am är en bättre häst och så länge inte Jorma Kontio får styra och ställa allt för mycket där framme tror jag att Örjan sätter in slutstöten över upploppet och speedar ner sina konkurrenter.

Motbud
5 Kattis J.Boko får Jorma Kontio i sulkyn nu och planen är såklart att leda det här loppet från start till mål med en startsnabb häst. Det kan bli svar invändigt med om hon kommer till ledningen utan att det kostar för mycket blir hon såklart svårpasserad. Hon har gått i ledningen vid åtta tillfällen vilket har resulterat i fem segrar och distansen är rätt.

1 Your Dreamlove hade varit otroligt spännande att se i ledningen men det blir nog svårt att hålla ut Kattis J Boko från start. Motståndet är annars passande och hon förtjänar verkligen en seger snart men det krävs att det klaffar lite om hon blir över.

Min Vinnare: 7 Heloise Am
Spets efter 500m: 5 Kattis J.Boko
Skrällen:
Rankingen A: 7 B:5.1.C: 6.2.4.8.3

V86-3 2640m Auto
1 Piemonte är rätt favorit i loppet. Han galopperade i debuten på svensk mark för Joakim Lövgren men intrycket i starten därefter var desto bättre när han vann på aktuell distans efter 1.09.4 sista 800 meterna. Det syntes att det är en häst som har det lilla extra och han står för klassen i gänget men innerspåret skulle kunna bli en fara och jag vill gardera även om jag inser att det är en bra uppgift bara det löser sig under vägen.

2 Mafioso Lynx kommer med en färsk V75-seger i bagaget. Han öppnade fort bakom bilen då men besvärade sig inte med att ta emot Gliding Angel utan nöjde sig med ett lopp i ryggen på ledaren. Han lämnade innerspåret strax innan upploppet och tog sats via tredjespår och kunde kriga sig förbi den sista biten. Nu vill man nog prova i ledningen och blir det trafikproblem för favoriten är det hästen att slå.

Bakom dessa räknas främst 6 Le Piment som var trea i samma lopp som Mafioso Lynx senast med en klart tuffare resa. Det var första starten på fyra månader då och han är knappast sämre nu.

Jag nämner även 9 Huis Clos som förvisso är bortvald av Lövgren och har fyra raka galopper i raden. Han är hopplöst osäker och kan galoppera när som helst men det här är en häst med hög kapacitet som borde ha mer pengar på sig än vad han har. Senast var han favorit på vinnarspelet i ett V86-lopp och nu när alla verkar kliva av tåget kanske han kan skrälla istället? Bernardo Grasso som kör nu vann dessutom med honom för fem starter sedan.

Sista strecket till 8 Xet Diablo som imponerade på mig senast när han äntligen fick det att stämma i lopp. Peter Untersteiner verkar ha höga tankar om hästen och även om läget är ett minus kan det vara en obehaglig överraskning för spelarna.

Min Vinnare: 1 Piemonte
Spets efter 500m: 2 Mafioso Lynx
Skrällen: 9 Huis Clos
Rankingen A:1.2 B:6.9.8.3.11.4.12.10 C:5.7

V86-4 2140m Auto
4 Ruger ser ut att vara av rätt sort och är under utveckling och han har säkerligen inte vunnit sitt sista lopp. Han har två raka segrar nu efter vila och vann trots galopp näst senast. Motståndet är lämpligt och om han går felfritt borde det vara en bra möjlighet att nå ledningen och då bör det vara en bra chans. Han har dock galopperat i hälften av sina starter och ska dessutom göra debut bakom bilen nu och jag tar med ytterligare ett par hästar på systemet.

10 Hobart har papperna i ordning med Bold Eagle som far. Han har sett klart förbättrad ut nu efter paus och ser ut att börja fatta vad det hela går ut på. Näst senast avslutade han positivt som trea och senast var han mycket rejäl vid karriärens första seger. Det ser ut som en häst som tål mycket jobb under vägen och är han lika fin som senast måste det vara en tidig utmanare.

9 Sun’s Ambitious galopperade i sista sväng senast och man säger från stallet att han är känslig just den biten men man har gjort vissa förändringar som gör att man tror han kommer klara det bättre nu. Det här tror jag är en riktigt bra häst och man fortsätter med den amerikanska vagnen som han ser ut att trivas med.

Min Vinnare: 4 Ruger
Spets efter 500m: 4 Ruger / 2 Nagai Ashi
Skrällen: 9 Sun’s Ambition
Rankingen A:4.10.9 B: 5.1.2.6.7 C:8.11

V86-5 2140m Volt
12 Eight Hour galopperade tidigt i finalen av Diamantstoet senast men har visat bra form innan dess och vann bland annat på V75 i ett försök till just diamantstoet. Jag gillar den här hästen och kommer hon bara till någorlunda i loppet så går hon alltid hela vägen in i mål. Nu är det dock bakspår på tillägg och det får inte strula allt för mycket mot det här motståndet.

11 Princess Kloster startar med ett springspår på tillägg och står betydligt bättre till än favoriten. Hon har öppnat snabbt från springspår tidigare och borde hitta en bra position direkt och det är ingen omöjlighet att Peter Untersteiner kan vara framme tidigt och överta ledningen.

10 Beware Kronos räds inte grovjobb under vägen och formen verkar vara på topp. Hon hade två raka segrar i raden innan hon ställdes mot betydligt tuffare motstånd senast men hon visade fortsatt form som tvåa.

8 Black in Black presterar långt ifrån varje gång men hon är van tufft motstånd och kapacitetsmässigt hävdar hon sig väl.

9 Emma Häggenäs var inte som bäst senast och är ojämn i sina prestationer men om hon är lika bra som näst senast när hon var tvåa trots grovjobb i ett försök till diamantstoet så ska hon definitivt räknas nu.

Jag tar även med 13 Hilarious Am som är helt ospelad nu. Hon vinner inte på beställning men det finns fart i den här hästen vilket hon inte minst visade när hon var trea i Stosprintern under fjolåret och i de två senaste starterna har det funnit gott om krafter kvar över mål.

Min Vinnare: 11 Princess Kloster
Spets efter 500m: 1 Gladys Knight / 11 Princess Kloster
Skrällen: 13 Hilarious Am
Rankingen A: 11.12.10 B:8.9.13.7.1.5.4 C: 14.6.2.3.15

V86-6 2640m Volt
12 Balotelli Crown tycker jag ställs emot ett passande motstånd nu. Han har inte varit som bäst på slutet men det finns förklaringar till att han presterat sämre som kommer att vara åtgärdade nu och han känns mycket fin hemma i träning. Han kan öppna bra från start och kommer kunna hitta en bra position direkt och jag blir inte förvånad om han bara är bäst här.

7 Global Unspoked är jag spänd på inför den här starten. Han hade inte startat på tio månader när han gjorde comeback 17/12 och var positiv som trea bakom segrande Twinkle Face. Senast satt han för långt bak i kön i ett lopp över lång distans och kom aldrig in i matchen men han tog på hästarna där framme hela vägen in i mål och gick en stark slutrunda. Jag tycker det är att passande smygläge nu och får han spara på sin speed till slut kan det vara dags för en seger. Nu tvingas han dock tävla med vanlig vagn i och med de nya reglerna gällande voltstart och det får ses som ett minus eftersom han brukar gå med bike.

Jag har bara råd med två hästar på mitt system men bakom räknas såklart favoriten 10 Zinco Jet samt 3 Samurai Comery som startar i den främre volten.

Min Vinnare: 12 Balotelli Crown
Spets efter 500m: 3 Samurai Comery
Skrällen: 7 Global Unspoked
Rankingen A: 12.7 B: 10.3.6.5.11.2 C:1.4.9.8

V86-7 2640m Auto
1 Hannibal Face växer ett par klasser i ledningen och har tagit samtliga segrar från den positionen och starten kan därmed bli direkt avgörande för loppets utgång. Han vann med skor på hovarna på 1.11.6 över medeldistans från ledningen och såg ut som en retad tiger då. Han lär vara väl förberedd inför det här loppet eftersom man ville starta i Sylvesterloppet där man inte fick någon plats. Om han lyckas försvara sitt innerspår från start måste det vara en toppchans att vinna men det är inte helt givet eftersom han är lite ojämn från start och skulle han bli över är han mer sårbar.

5 Protector Tile lär prova framåt direkt från start och borde kunna utmana Hannibal Face om ledningen. Han har lite problem med fräschören mellan varven men när han är i ordning är det här en riktigt bra häst som dessutom tål att göra lite jobb under vägen. Han har inte startat över lång distans speciellt ofta men jag tycker inte det bör vara något större minus.

9 Hilltop Hawk har svarat för ett par rejäla avslutningar tidigare och skulle gynnas om tempot är högt där framme. Lång distans är förmodligen ett litet minus men om han får ett vilsamt lopp i ryggar kan han mycket väl speeda ner dom till slut.

12 Maroma Wibb är ensamt sto och ska ut mot hingstar och valacker från ett dåligt utgångsläge men jag gillar den här damen som är härdad mot kull-topparna. Till den här starten blir det ryckhuva och amerikansk sulky för första gången och hur fin var hon inte senast som tvåa på V75 senast?

Min Vinnare: 1 Hannibal Face
Spets efter 500m : 1 Hannibal Face / 5 Protector Tile
Skrällen: 12 Maroma Wibb
Rankingen A: 1.5 B:9.3.12.7.10.4.2 C:6.8.11

V86-8 2640m Auto
13 Vice Versa Diamant är loppets bästa häst och har inga problem med att göra jobbet över den dryga distansen men det är ingen man vill hålla i handen som stor favorit. Han har två raka galopper i raden och är osäker av sig och att han dessutom måste tävla med skor är ytterligare ett minus. Jorma Kontio provar säkert framåt tidigt i loppet men det kan bli problem när han tvingas gå ute i spåren och jag vill gardera.

1 En Candy Till är en finsk gäst som är svår att sätta in i loppet men han satt fast med mycket krafter sparade senast hemma i FInland i ett tuffare sällskap. Innan dess hade han vunnit 6/9 lopp i Iikka Nurmonens regi och när det skiljer så pass mycket i spelprocent mot favoriten känns han klart intressant i debuten på svensk mark. Jag chans-spikar inom DD-spelet.

7 Cassius Ima trivs över längre distanser och är härdad mot tuffa hästar. Han var bra i comebacken senast utan att vara med i någon segerstrid men han borde ha gått framåt med den genomköraren i kroppen och nu är det hans årstid.

11 Hefner Am vann ett V75-lopp vid samma tidpunkt förra året och han var tapper i comebacken näst senast som tvåa. Han har gjort bort sig mycket med galopp och hade fått kvala inför det loppet och senast föll han återigen tillbaka i gamla synder men kunnandet är högt och numera är han valack.

Min Vinnare: 1 En Candy Till
Spets efter 500m: 1 En Candy Till
Skrällen: 7 Cassius Ima
Rankingen A:1.13 B:7.11.14.9.5.6.10 C: 3.12.15.4.2

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto