V86 Tips Jägersro & Solvalla 9/12

Publicerad på 8 Dec 2020 - 23:51

DrTrav

DrTrav

8 Dec 2020 - 23:51

V86 på onsdagskväll och det är Jägersro och Solvalla som delar på den här omgången.

Jag går ut hårt med två raka spikar i form av 8 Önas Prince i V86-1 och 12 Chicharita i V86-2.

V86 Tips Jägersro/Solvalla 9/12
V86-1 8 Önas Prince
V86-2 12 Chicharita
V86-3 1.2.4.7.8.9
V86-4 1.2.3.7.8.9.10
V86-5 4.6.8.9
V86-6 3.4.6.9.10.11
V86-7 5.11
V86-8 7.12

4032raderx0.25kr = 1008kr

DD Tips Jägersro/Solvalla 9/12
DD-1 5.11
DD-2 7.12

4 rader x 60kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m Auto
8 Önas Prince har inte varit som bäst i sina två senaste starter men kommer från en fin säsong som treåring där man har tjänat närmare 1.5 miljoner kronor. Hästen var en av de mest betrodda i finalen av Svenskt travkriterium men kunde inte göra sig själv rättvisa den gången och hade inget med segerstriden att göra. Det var väl ingen toppinsats i starten därefter i Consolation heller men man fick ett tufft lopp den gången och man hade problem med underlaget. Stallet räknar med att man är förbättrad till denna start. Det är klart att det finns vissa frågetecken men man går ner rejält i klass nu och fältet är litet och trots att man står på den bakre volten ska det vara toppchans att vinna det här loppet. Jag tror man är offensiv och styr fram tidigt för att överta ledningen och jag litar på att hästen är i ordning igen och spikar.

Utmanare:
7 Custom Cheval är norsk kriterietvåa och är det självklara motbudet till min spik och jag tror faktiskt att loppet är helt lås på dessa två hästar då jag tycker att hästarna på den främre volten inte alls besitter samma kapacitet. Hästen har fungerat bra med skor tidigare och är stark och rejäl och om Önas Prince återigen har en sämre dag så är det vinnaren i loppet.

Min Vinnare: 8 Önas Prince
Spets efter 500m: 8 Önas Prince
Skrällen:
Rankingen: A: 8 B:7 C:1.6.2.5.3.4

V86-2 2140m Auto
12 Chicharita blir hårt betrodd och det finns absolut incitament för en gardering när hästen blir stor favorit och det kan alltid strula från spår 12 samt att man har galopperat vi tre tillfällen. Man tvingas dessutom starta med skor denna gång. Motståndet skrämmer dock inte nämnvärt och Chicharita har sett otroligt fin ut på slutet och i en omgång där det är svårt att hitta spikar så väljer jag ändå att lita på att loppets klart bästa häst löser uppgiften och spikar. (en klassisk U-häst på ett reducerat system)

Utmanare:
13 Tullibardine Boe hade radat upp fina insatser innan man i den senaste starten hade en klart sämre dag och var enligt tränaren 20-30 meter sämre än vanligt. När man kollade upp hästen så visade det sig att man hade dåliga blodvärden. Man har känts fin i träning därefter och löper man upp till sin kapacitet så är det främsta hotet mot favoriten. Man går alltid med skor och det är såklart en fördel mot flera konkurrenter som har gått barfota på slutet.

7 Joy Frances Boko fick äntligen vinna lopp i sin senaste start och visade formintryck. Hästen är startsnabb och med ekipage invändigt som troligen inte är särskilt intresserade av att svara spetspositionen och jag tror att man kör fram och får överta ledningen i ett tidigt skede. Skulle favoriten göra bort sig eller inte fungera av någon anledning så kan man leda detta från start till mål.

Min Vinnare: 12 Chicarita
Spets efter 500m: Joy Frances Boko
Skrällen: Joy Frances Boko
Rankingen: A:12 B: 13.7.9.3.6.5.4.10 C:11.8.2.1

V86-3 1640m Auto
Den tredje avdelningen känns som ett ganska lågklassigt lopp som kan bli stökigt och rivigt kört. Spetsstriden är oviss och favoriten har fått ett besvärligt åttonde-spår. Favoriten har löst det från besvärliga lägen förr och är förmodligen rätt favorit men det här loppet känns streckkrävande i min bok.

8 Eight Hour ser ut att bli favorit här och kommer från seger i sin senaste start när man vann från spår 10 över kort distans och undviker man vingel och hittar ner i en vettig position så ska man säkert ses med chans igen. Jag är dock väldigt osäker på var man hamnar från utgångsläget och motstånd saknas inte. Given på kupongen såklart men bara en av många som kan vinna.

1 B.B.S Solarsystem och 7 Waleria Wareco är startsnabba och är främst de som gör upp om spetspositonen. Jag håller 7 som knapp spetsfavorit då jag inte vet hur pass mycket man är beredda att svara med B.B.S Solarsystem då formen är ett frågetecken eftersom man har haft sjukdomsproblem samt inte kunnat träna som man ska. Skulle 7 Walera Waleco Spetsa så tror jag det är goda segerchanser från den positionen Det är dock inte skrivet i sten på något sätt och det finns risk för utdragen körning här vilket såklart öppnar upp för fler hästar.

2 M.T Nicole har väl inte direkt glänst i Sverige tidigare men verkar ha tänt till en aning i sin nya regi i Danmark. Svår att sätta in i loppet. Kanske lite väl mycket betrodd i skrivande stund men skulle gynnas om det blir körning då man inte är med i någon startrusning.

4 Chilli Reerstrup besitter viss fart och satt fast med krafter sparade senast och 9 Dreamstone avslutade stark via 1.13 sista
800m i sin senaste start.

Min Vinnare: 7 Waleria Wareco
Spets efter 500m: 7 Waleria Wareco
Skrällen: 4 Chilli Reerstrup
Rankingen: A: 7.8.1 B:9.2.4.10.11 C:3.12.6.5

V86-4 2140m Auto
1 Marion Fouty Bon har segrat vid tre av karriärens starter och spetsade från samma läge i sin senaste start och är en häst under utveckling. Lyckas man svara upp ledningen och få diktera loppet är det såklart en bra chans men jag är inte helt övertygad om att man klarar hålla ledningen och då blir man direkt sårbar.

3 Sultan Norrgård är nämligen startsnabb och jag tror att man kan snuva favoriten på ledningen här och man borde vara angelägna om att nå den positionen igen då det kan vara loppavgörande. Senast gjorde man en stark insats från ledningen men fick för mycket press under loppet och kunde inte hålla undan för vinnaren som fick ett mer gynnsamt lopp. Den här gången kan det kanske räcka hela vägen. Det kan bli utdragen körning om spetspositionen dock och jag streckar på lite här.

10 Genta Oh Ja är inte att lita på men besitter fin fart och har faktiskt segrat vid de två senaste felfria loppen, men man har även galopperat vid sju av karriärens starter. Det gäller att få runt hästen felfri men stallet tycker att hästen inte är så osäker av sig egentligen och senaste galoppen berodde helt enkelt på att det gick för fort för hästen i kurvan. Man har bra fart för klassen och ett roligt bud här.

8 Holy Ground är nyttig och gör dugliga insatser på vettiga tider för klassen gång på gång men vinner inte ihjäl sig direkt. Tidsmässigt och kapacitetsmässigt står man sig bra i detta lopp och i ett jämnt lopp ska man inte nonchaleras.

Min Vinnare: 3 Sultan Norrgård
Spets efter 500m: 3 Sultan Norrgård
Skrällen: 10 Genta Oh Ja
Rankingen A: 3.1.10 B:8.7.9.2 C:5.4.12.11

V86-5 2140m Auto
4 Jumerirah Boko laddas mot spets och lyckas man hålla ut 6 Wrecking Ball från start är det hästen att slå ifrån den positionen. Man var inte som bäst i sin senaste start och tappade mycket över upploppet då. Man är nog bättre i ledningen än i ryggar och vann senast man körde i spets. Jag tror det kan bli svårt att hålla upp ledningen här trots allt.

6 Wrecking Ball gör ett försök och utmanar om ledningen från start och jag tror att man lyckas med det.Även om man inte tar sig förbi i starten så kan man hitta en vettig position här. Formen känns bra och man vann inom v86-spelet i sin senaste på ett imponerande sätt från just ledningen. Givet bud här.

8 Cojito skulle gynnas om det blir körning mellan tidigare nämnda hästar. Man är inte med i någon körning från början och försöker hitta ner någonstans i andraspår. Senast fullföljde man bara i ryggar utan att visa något extra men det var tuffare emot den gången och man har visat form innan dess. Man är definitivt bra nog att kunna vinna ett sådant här lopp.

Draget är 9 Run Brodde Run som nu ska utrustas med bike igen vilket man har presterat bra med tidigare. Både Stall och häst verkar dessutom hålla fin form och med en bra resa så kan man slå till här.

Min vinnare: 6 Wrecking Ball
Spets efter 500m: 6 Wrecking Ball
Skrällen: 9 Run Brodde Run
Rankingen: A: 6.4.8.9 B:10.7.3.11 C:12.2.1.5

V86-6 2140m Auto
Ett lopp där tre hästar höjer sig på strecken och det är väl främst dessa tre som gör upp på förhand.

4 Lady Youline är startsnabb och lär laddas mot spets och jag hoppas för loppets skull att man väljer att köra där. Man är förmodligen bäst över kort distans men om man får bestämma i tät kanske man kan rinna undan från den positionen. Man är såklart missgynnad av skor här och man har gått med barfotabalans vid 35 av de 36 senaste starterna och även om man inte tror att det att det är något jätteminus med skor från stallet så finns det såklart en anledning att man alltid kör med barfotabalans. Ska med på lappen på utgångsläget.

6 Dixie Brick kör säkert fram och ställer en fråga om ledningen efter en bit och blir man släppt till den positionen är förmodligen loppet över. Man har varit ute i tuffare gäng än så här på slutet och man har säkert vettig chans att vinna även från positionen utvändigt ledaren. I sitt senaste lopp stod man 20 meter bakom när man var ute mot Chicharita som var omöjlig att slå när hon dundrade runt på ett svenskt rekord. Man gick dock en stark slutrunda och insatsen var klart bra. Skor på denna gång är ett minus men det blir amerikansk vagn igen precis som vid segern för tre starter sedan.

10 Miracle Tile har hög kapacitet och läget behöver inte vara fel här då man trivs bra med lopp i ryggar där man får spara på sin speed. Senast var man tvåa bakom Marvelous Tooma efter ett lopp i rygg på ledaren och näst sist avslutade man otroligt snabbt efter ett lopp just i ryggar. Blir det lite tempo och körning där framme mellan 4 & 6 så kommer spurten bita bra över upploppet. Tidig.

3 I´m a Beliver kan vara en rolig skräll här och bör hitta en vettig position inför upploppet. Blir det lite tempo och ett stökigt lopp så brukar man alltid ha en bra spurt och gå hela vägen in i mål. Man vinner inte ihjäl sig men blixtrar till då och då. Det behövs tur på vägen men man har överraskat förr.

11 Digital Class ska inte heller nonchaleras då man kommer från en klart stark insats vid segern senast då man vann den tunga vägen från positionen utvändigt ledaren. Tuffare emot nu såklart men värd ett streck när man ändå garderar.

Min Vinnare: 6 Dixie Brick
Spets efter 500m: 4 Lady Youline
Skrällen: 3 I’m a Believer
Rankingen: A: 6.10.4 B:3.11.9.1 C:7.8.2.5

V86-7 2640m Auto
2 Global Warrior ser ut att bli klar favorit i skrivande stund men jag får ingen känsla alls för att hästen ska vinna här. Man är inte speciellt snabb från start och kommer inte kunna nå någon ledning här. Dessutom tror jag att hästen är rejält missgynnad av att gå med skor. Jag väljer att stå över den här favoriten och väljer att höja upp två andra hästar.

5 Romero är förvisso inte helt att lita på men man är snabb från start och kommer laddas för att nå den positionen. Man brukar alltid göra bra insatser från den positionen och man trivs med skor. Senast var man offensiv i ett lopp på Kalmartravet och körde framåt från spår 15 och övertog ledningen med 1300 meter till mål och sedan stack man undan i fin stil efter 11.7 sista 1000. Jag litar inte helt på hästen och distansen kan vara i längsta laget och jag vill betala för ytterligare en häst.

11 Dominic Wibb är distansgynnad och går alltid med skor. Man har matchats i tuffa gäng och är under utveckling och det finns mycket att hämta ur denna häst framöver. Senast gjorde man det otroligt bra när man gick en låg 13-tid under loppets sista 2000meter. Hade man inte galopperat vid starten så hade man troligen vunnit det loppet och det känns som att man står på tur för en seger.

Min Vinnare: 5 Romero
Spets efter 500m: 5 Romero
Skrällen: 11 Dominic Wibb
Rankingen.A:5.12 B:2.9.4.7.3.6 C:1.8.10

V86-8 1640m Auto
7 Weekend Fun håller jag som knapp spetsfavorit i v86-avslutningen och man kommer från en seger i sin senaste start när man från spår 8 flög till spetspositionen och kunde sedan vinna loppet enkelt i fin stil. Man gick barfota vid den starten och tvingas köra med skor nu, man kommer dock att utrustas med en amerikansk bike denna gång. Motståndet är tuffare och med startsnabba konkurrenter invändigt så kan det kosta att komma till spets den här gången.

12 Hawk Cliff är loppets bästa häst och har lottats till ett besvärligt läge över kort distans. Hästen är både stark och snabb och distansen är inget problem vilket sex pallplatser på sex starter visar även om jag hade föredragit en längre distans. Man gjorde comeback i sin senaste start efter lång frånvaro på grund av sjukdomar och utifrån de förutsättningarna så var det en mycket bra återkomst. Man såg fin ut i rapp avslutning när man spurtade in till en andraplats efter en lugn inledning på loppet. Man behövde det loppet i kroppen och har säkert gått framåt med den starten. Strular det inte från det besvärliga utgångsläget tror jag att man har bra chans. Skor är absolut inga problem då man har gjort topplopp även med skor.

2 Ural är startsnabb och har hög kapacitet och lär få en bra position, det finns t.om. viss spetschans, och visst ska man räknas om man når den positionen. Jag tycker ändå att hästen inte har visat någon riktigt form på ett tag och jag får ingen superkänsla att man ska vinna den här gången. Som relativt betrodd så väljer jag att stå över Ural på min lapp den här gången men om man har hittat tillbaka till formen så ska man absolut räknas här.

Min Vinnare: 12 Hawk Cliff
Spets efter 500m: 7 Weekend Fun
Skrällen: 11 M.T Joinville
Rankingen A: 12.7 B:2.5.11.6.8 C:10.3.1.4

Lycka till med spelet ikväll


Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto