WTA Dubai

20 Februari 2014 - 10:15
Intressant kvällsmatch i Dubai idag.

Cornet-Suarez-Navarro
Här tror jag på en tight och "game-rik" match.
Två jämna spelare som har hyffsad form båda två.
Detta är förövrigt också två damer som historiskt ofta är inblandade i matcher med många game. Om man börjar med att kika på Cornet så har hon om man bortser från denna turnering spelat 10st (färdigspelade) matcher varav 7/10 gått över dagens lina. Spanjorskan Suarez-Navarro har inte riktigt samma höga statistik hittills i år men ligger väl runt ca 50%, spelade t.ex igår 30 game mot Kvitova. Spelarna har möts 3 gånger på WTA-nivå där 2/3 gått över dagens lina. Visst underlaget i Dubai är snabbt men ingen av dessa spelarna får något direkt betalt på serven iaf så det bör bli många break. Nej jag tycker det är mycket som talar för en tight 3-setare här och kliver därför in med 6/10 units på över 22.5 game till oddset 2.0 som bet365 erbjuder.
5 Kommentarer

Alison Van Uytvanck

19 Februari 2014 - 10:18
Svårt namn att både skriva och uttala men den unga Belgiskan är en spelare vi kommer höra talas betydligt mer om framöver det är jag övertygad om.

Burnett-Alison Van Uytvanck
Intressant möte mellan två unga spelare på väg framåt och uppåt.
Här håller jag dock precis som rankingen antyder den 19-åriga belgiskan som den bättre spelaren. Båda spelarna har kvalat in i turneringen och vunnit en match i huvudturneringen vilket får anses som klart godkänt.
Van Uytvanck har en riktigt bra serve och har faktiskt inte tappat ett servegame så här långt i turneringen, vilket b.la vår egen Johanna Larsson bittert fick erfara. Bygger mitt spel här på att belgiskans spel flyter väldigt fint för dagen och självförtroendet sitter helt klart där hon är även spelaren med de främsta meriterna från WTA-spel. (Hon vann en WTA-titel i slutet på förra året vilket får anses som en skräll modell större) Här har hon en kanonchans att nå 8-delsfinal och den tror jag inte hon bränner. Kliver in med 6/10 units på Van Uytvanck till 1.72 hos bet365.

GO ALISON!
0 Kommentarer

Albano Olivetti

18 Februari 2014 - 10:31
Mycket intressant match idag mellan hemmaspelaren Olivetti & kroaten Dodig:

Olivetti-Dodig

Väldigt mycket som talar för en tight match med många game här tycker jag.
Fransmannen Olivetti har en serve i kaliber med de absolut bästa på ATP-nivå, men det finns så klart en del andra brister precis som för andra "storservare" som t.ex Karlovic, De Schepper eller vår egen x-stjärna Pim-Pim. Oftast stora killar som inte rör sig speciellt snabbt över banan och allt som oftast får stora problem på långsammare underlag som t.ex grus.
Här i Marseille har vi dock snabba inomhusbanor och spekulerar då i att det blir max 1-2 break mellan dessa spelare. Avgörandet kan nog i slutändan bli att Dodig är en bättre returnerare men formen känns inte helt på topp för kroaten så viss skrällrisk föreligger. Ser framför mig en 3-setare med siffrorna 7-6 6-7 5-7 eller något likande. Känns iaf som Olivetti höjer sig på hemmaplan och nyper minst ett set här. Under liknande förutsättningar i Montpellier vann han för några veckor sedan 5 matcher för att sedan torska mot Gasquet i kvarten, inte mycket att säga om den förlusten. Mycket pga av den insatsen har fransmannen fått ett WC till denna turnering vilket han så klart vill göra allt han kan för att förvalta. Finns så klart ett flertal spel man kan välja mellan när man som jag tror på en jämn match men till slut föll valet på överspelet. Alltså 6/10 units på över 23.5 game till 1.90 hos bet365.

Övrig gissning : 22st ace från Olivetti:)

Har även ett lir från WTA-touren idag som känns riktigt bra på förhand.

Kanepi-Pennetta
Intressant möte mellan två veteraner på touren där jag väljer att ta ställning.
Estländskan Kanepi är en spelare jag gillar, spelar en för damtouren riktig "powertennis" och har kapacitet för att blåsa i princip vem som helst av banan. Dock så har de riktigt stora framgångarna uteblivit förmodligen pga av en hel del skador och en lite bristande taktiskt förmåga tillsammans med ett lite svajigt tävlingspsyke. I år har framgångarna uteblivit så här långt men i senaste matchen i Doha så visade hon gryende form då hon bara var en boll ifrån att slå Halep som efter den matchen lekte hem turneringen.
Pennetta´s senaste match i samma turnering såg jag och det var inte mycket att hurra över, förlust i två raka mot 99-rankade kvalspelaren Hsieh.
Förutom att Kanepi´s form känns lite bättre så fastnade jag för den inbördes statistiken här, Estlänskan har vunnit de 4 senaste mötena mot Italienskan och det tror jag kommer bli en faktor här. (total inbördes statistik på WTA-nivå = 5-3)
Kanepi´s högre högstanivå, förmodad bättre form och fördelaktiga inbördes statistik gör att jag tar ställning. Kliver in med 6/10 units på Kanepi till 1.72 hos bet365

TRAMPA!
2 Kommentarer

MAXSPEL!

17 Februari 2014 - 13:58
Ny vecka nya förtjänstmöjligheter.

Nästan lite ironiskt att veckan börjar med ett möte mellan Sock-Mannarino som nu möts för 3:e gången på kort tid. Här måste man hur som helst ta betalt som jag ser det.

Sock-Mannarino
Här håller jag amerikanen som solklar favorit.
Spelarna har möts två gånger på kort tid där amerikanen har stått som segrare båda gångerna. Mötet förra veckan blev ganska jämnt men detta mest pga att Sock slarvade en del. Nu återigen match på hemmaplan för amerikanen och vi kan inte bortse från den aspekten precis som den mentala fördel som Sock har mot just denna motståndare. Utan ovan faktorer håller jag dessutom Sock som den klart bättre spelaren för dagen viket jag tycker man kan se på årets resultat också. Med gott självförtroende, hemmaplan, en högre högstanivå och ett psykologiskt övertag så tror jag Sock tar denna match. 2-0 i inbördes till Sock.
Jag tar ställning ordentligt och kliver på med 10/10 units till 1.53 som bet365 så generöst erbjuder.

GO JACK!
0 Kommentarer

Sock vinner!

12 Februari 2014 - 13:18
Ömsom vin ömsom vatten igår.

Idag har jag ett drag jag tror riktigt mycket på och känner mig faktiskt en aning förvånad över oddsen som erbjuds.

Vesely-Sock
Intressant möte mellan två spelare födda på 90-talet.
Jag har till skillnad från bolagen Sock som favorit i denna fight.
Bolagen går uppenbarligen blint på ranking & inbördes möte här.
På hemmaplan och på ett underlag amerikanen är riktigt bekväm på tror jag han kommer dra det längsta stråt.
Sock slarvade en del igår men vann till slut mot Mannarino i avgörande tiebreak. Vesely vann tämligen enkelt mot Matosevic men australiensaren trivs bäst på HC utomhus och verkar dessutom inte ha någon vidare form för dagen. Dessa båda möttes i en Challenger på Veselys hemmaplan på grus förra året och då vann tjecken en riktigt tight match i avgörande tiebreak. Håller Vesely som den bättre grusspelaren av dessa så inte mycket att säga om det. På HC och inomhus så håller jag amerikanen som bättre och när han dessutom spelar hemma så är det än lättare att ta ställning. Med skön feeling kliver jag in med 7/10 units på Sock till 1.90 hos bet365.

GO JACK!
1 Kommentarer
Fler inlägg: