Hej!

Dags för Champions Hockey League, CHL att dra igång!
CHL består av 44 lag, varav åtta svenska och är elva grupper. På pappret så går alla gruppettor automatiskt vidare samt de fem bästa tvåorna.
Jag blickar mot mot Österrike och matchen mellan Vienna Capitals - Färjestad.

Vienna Capitals är ett topplag i den inhemska ligan. Fjolåret tränades laget av den förre och nye Färjestad tränaren Tommy Samuelsson som ledde rodret från säsongen 2011-2012 till 2013-2014. Där han som bäst tog laget till en finalförlust. Förra säsongen slutade laget på en tredje plats i ligan men åkte ut redan i kvartsfinalspelet.
Vienna går att beskriva som ett offensivt lag. Förra säsongen så gjorde laget näst flest mål i ligan 183 stycken på 54 matcher. Det gav ett snitt på 3.38 mål per match.
I Vienna Capitals spelar Brett Carson som spelade i AIK förra säsongen och har meriter från NHL.
Vienna Capitals har spelat en match hittills vad jag kan finna och då vann laget med 3-2 efter förlängning mot Stavanger.
Capitals kommer till start med hela truppen skadefri.

Färjestad BK har rört om lite i föreningen inför kommande säsong. Trots krisstämpel och allt möjligt så gick laget till SM final. Men där var krafterna helt slut och Skellefteå vann fyra rätt enkla matcher. Ny säsong och åter igen hårdsatsande på SM guldet men även på CHL. Laget har tappat/släppt spelare som Patrik Lundh, Christian Berglund, Anders Bastiansen Ville Lajunen och Jack Conolly mfl. Samtidigt som det har tillkommit intressanta tillskott. Som tex, Jakub Klepis från KHL, Anton Hedman, Linus Persson och Daniel Gunnarsson från Luleå och Luciano Aquino mfl.
Färjestad har spelat tre försäsongsmatcher. Det går diskutera bra det har sett ut. Första matchen förlorades mot Leksand med 5-2. Den andra seger över Skövde med 4-1. Och nu senast en 5-4 förlust mot Växjö. Där Färjestad om jag inte missminner mig hade hela tretton tvåminutare.
Färjestad går ut med att laget måste vinna samtliga hemmamatcher och ta minst en bortaseger för att nå målsättningen att ta sig vidare från gruppen. Och vill spela matchen såhär "Färjestads CHL-premiär ska präglas av fart och intensitet och att laget i kraft av ett bättre passningsspel så småningom ska kunna manövrera ut motståndarna."
Färjestad kommer starta följande:
Pettersson-Wentzel (Pogge)

Persson-Klepis-Gulas
Tollefsen-Lalonde

Åslund-Hillding-Aquino
Jensen-Grundel

Nygård-Wallin-Hedman
Arell - Gunnarsson

Röymark-Forsberg-Rohdin
Kylington

Kommentar:
En grupp bestående av Färjestad, Vienna Capitals, Vålerenga och Zurich så är nog Färjestad och Zurich dom två lag som ska göra upp om första platsen.
Till matchen så har vi ett Färjestad som har bra koll på motståndarna. Samuelsson som har varit där i tre säsonger kan de mesta om laget utan och innan.
Match i Wien där det kommer troligtvis vara fyra till femtusen på läktaren som ska skrika fram sitt Capitals. Hemmasupportrarna har ståplats på båda kortsidorna så Capitals kommer att få en rejäl inramning och ett tungt stöd från sina fans.
Två lag som har offensiva kvalità©er och där poäng i dagens match är viktigt. Framförallt för hemmalaget där det är på hemmaplan poängen verkligen ska tas men även för Färjestad så laget har bra utgångsläget till nästa match.
Två lag som kommer gå på för att vinna och jag tror att vi kommer få se en publikvänlig hockey med mycket fart, fläkt, målchanser och förhoppningsvis en hel del mål. Färjestad har som inte imponerat på defensiven hittills på försäsongen så kommer laget behöva göra minst tre, fyra mål för att vinna kvällens match och det tror jag laget lyckas med. Och jag tror Capitals har koll på det läget och lär nog inte lägga sig på defensiven i en kokande hemmaarena.
Så med "tävlingspremiär" väljer jag därför att spela 3/4 units på över 5,5 mål till 1,87 på Unibet .
Slutresultat: 2-5?
2 Kommentarer

Växjö gästas av Malmö

14 Augusti 2014 - 12:41
Hej!

Växjö tar och gör hemmapremiär under försäsongen. Laget kommer gästas av Malmö Redhawks.
Båda lagen har hittills spelat en match tidigare och Växjö gästade Frölunda i Varberg där laget vann med 2-0. Trots en 2-0 seger var inte Sam Hallam helt nöjd med försvarsspelet.
Malmö mötte division 1 laget IK Pantern. En match där Malmö vände 0-1 till seger 2-1 efter förlängning.

Växjö har ändrat lite i spelartruppen. Lämnat har bland annat lite av en ikon Jeremias Augustin som har gått till motståndet för kvällen Malmö, spelare som Kristofer Berglund, Ryan Lasch och Scott Monroe med flera har även försvunnit. Lite intressant är att samtliga målvakter som spelade i Växjö förra säsongen har fått lämnat klubben. In har målvakterna Christopher Nihlstorp. Som bland annat tagit SM guld med Färjestad och ungdomen Stefan Steen. Andra nyförvärv är Patrik Lundh, Teemu Laakso och Nick Johnson för att nämna några.
Växjö kommer komma till spel med Nihlstorp i kassen och kanske full trupp med lite tur men en lite småskador och sjukdomar avgör under dagen om hela laget är tillgodo.

Malmö har även dom rört om lite i grytan och några spelare som har lämnat laget är, Robin Alvarez, Robin Rahm, Daniel Viksten och Tomas Kollar. Malmö verkar ändå satsa rejält mot SHL och har plockat in intressanta spelare bland annat Jeremias Augustin från Växjö som var med att spela upp Växjö från division 1 till dåvarande Elitserien.
Jens Jakobs, Jon Knuts och Stefan Warg.
Malmö har lagt ett stort fokus på försvarsspelet under försäsongens första del. Med bland annat spel utan puck i försvarsjobbet.

Kommentar:
Malmö gör ikväll sin sista match innan ett spelledigt uppehåll på sexton dagar. Ett Malmö som har kört rejäl träning de två senaste veckorna med fokus på försvarsspel. Vilket visade sig lite mot Pantern då det slutade 1-1 efter full tid.
Växjö som efter ledningsmålet mot Frölunda la ner mer fokus på försvarsspel. Ungefär så som spelet såg ut under hela slutspelet förra säsongen när laget var i ledning.
Sam Hallam tycker att försvarsspelet ska förbättras och att det var mycket som kunde bättras på sen mötet mot Frölunda.
Jag väljer därför att via intrycket från båda lagen om att det är två lag som kommer satsa på att få försvarsspelet att stämma i kvällens match. Det leder till att jag väljer att spela 1 av 4 units under 5,5 mål till 1,90 hos Betsafe .
MEN det är försäsongsmatch och där kan spelarna vilja annat än vad tränarna har kommit fram till innan!
0 Kommentarer
Hej!

Dags för Örebro Hockey att göra entrà© in i försäsongsmatcherna. Laget har varit på is sen den fjärde augusti och spelar ikväll sin första match. Matchen kommer att spelas i Lindesberg och det kommer släppas ca 800 biljetter i biljettluckan.

För Örebro"s del så klarade laget av att behålla sin plats i SHL förra säsongen efter att ha varit överlägsna i Kvalserien. Inför den här säsongen har det hänt en del i truppen. Många spelare har försvunnit som tex Brett Sterling, Daniel Sondell, Jere Sallinen och Tim Sandberg. Men samtidigt har det plockats in intressanta spelare som Julius Hudacek som har förflutet i Södertälje och Frölunda, Daniel Viktsten, Derek Ryan och den senaste värvningen Jakub Krejcik som har meriter från KHL och tjeckiska landslaget. Örebro har ändå en stor del av truppen kvar från fjolåret.

Brynäs IF som åkte ut i kvartsfinalserien mot Färjestad med 4-1 i matcher för dryga fyra månader sedan har redan hunnit spelat en träningsmatch. Det var mot Almtuna i Uppsala. En match där Gävlelaget vann med 3-2. Brynäs var lite ostrukturerade i den första perioden men spelade upp sig i den andra perioden som såg bättre ut. Men det fanns både utropstecken och frågetecken efter matchen säger Tommy Jonsson.
Brynäs har tränat hårt den senaste tiden och enligt Jonsson så är laget inne i en viktig period just nu.
Brynäs har tappat sin duktige back Ryan Gunderson till Jokerit. Dit även Johan Harju lämnade för. Målvakten Johan Holmqvist fick inget nytt kontrakt och har lämnat.
Däremot har Brynäs trots sina tapp fått in intressanta spelare. Sondre Olden blir en intressant spelare att följa. Hemvändaren Niclas Andersà©n, tvillingarna från BIK Karlskoga Ponthus och Pathrik Westerholm.
Brynäs har även fått behålla viktiga kuggar inför säsongen. Båda nordamerikanerna Greg Scott och Bill Sweat, Bernhard Starkbaum och Jonas Nordqvist med flera.
Brynäs kommer starta med Starkbaum i kassen, gå runt på sex backar och Adam Brodecki och Oskar Lindblom kommer med nu samt Daniel Brodin. Vila kommer Jesper Ollas, Anton Rödin och Oscar Eklund att göra.

Historia:
Lagen möttes fem gånger under fjolårssäsongen och det var många jämna drabbningar.
Örebro vann den första matchen men sen vann Brynäs de resterande fyra.

Kommentar:
Två lag som kommer ha olika målsättningar den här säsongen. Jag kommer välja att testa Brynäs i denna match. Detta på grund av:
1: Örebro gör säsongens första match och har inte spelat ihop sig mer än en träningsvecka på is samt att laget kommer resa till Schweiz på torsdag. Något fokus där redan? Klart är det att nyförvärvet Jakub Krejcik kommer att anlända till truppen när laget befinner sig i Schweiz.
2: Brynäs har redan spelat en match och har något sånär lite mera koll på vart laget befinner sig och med en seger i ryggen bör det finnas lite mer positiv anda.
3:Brynäs känns på förhand större och starkare och har en intressant trupp inför den här säsongen och har fått behålla stor del av truppen och har i stort sett hela truppen att välja på inför den här matchen. Medan jag inte hittar vilket lag Örebro kommer ställa på benen.
MEN det är försäsongsmatch och där ska man aldrig ta något för givet så därför håller jag insatsen nere och väljer att spela på Brynäs som segrare till 2,23 på ComeOn. Vill man köra insatsen tillbaka vid oavgjort så finns det till 1,78 på samma bolag.

OBS:
ComeOn är för stunden det enda bolag som i skrivande stund har släppt odds till den här matchen!
0 Kommentarer

Ny säsong, nya mål och ny rek!

12 Augusti 2014 - 10:25
Hej! Hockeysäsongen närmar sig med stormsteg och det är en uppsjö med träningsmatcher och Champions Hockey League, CHL de kommande veckorna.

Jag tänkte börja med en träningsmatch som spelas ikväll i Nyköping mellan Södertälje - Linköping. Årets första träningsmatch för både Södertälje och Linköping. Det börjar även bli lite av en tradition då det är fjärde året på raken som lagen har sin "premiär" försäsongsmatch mot varandra.
I en arena som tar närmare 5000 åskådare och där alla under 16 år går in gratis samtidigt som det endast kostar 100 kr i inträde så bör det kunna bli lite publik till kvällens match.

Vi börjar med Linköping som inte har spelat en match på ca fyra månader då laget åkte ut med buller och bång 7-3 mot Skellefteå och därmed 4-1 i matcher.
Linköping har gått på is i ungefär en vecka och enligt Linköping"s hemsida så har det sett bra ut och att kvällens match blir ett läxförhör om hur laget står sig. Samtidigt som nye assisterande tränaren Dan Tangnes säger "Men framförallt vill vi se att tävlingsinstinkten är där från start och att vi går in i varje situation med attityden att det betyder något. Det är många som tävlar om platserna i laget och jag vill att vi kommer i en bra trend från start."
Linköping har tappat en hel drös med spelare, som tex poängkungen Pär Albrandt som flyttat utomlands och Simon Hjalmarsson som testar lyckan på andra sidan Atlanten är två tunga tapp.
Men laget har fyllt på med intressanta namn som Broc Little, ny från Jokerit som för två säsongen sedan spelade i AIK och öste in poäng (kan behövas efter tappen av Albrandt och Hjalmarsson) Jacob Micflikie som ska täcka upp tappet från Albrandt och den nye målvakten David Rautio från Luleå.
Vi summerar lite från fjolårssäsongen där Linköping var ett av SHL"s mest målgladaste lag både bakåt och framåt och slutade på en tionde plats i tabellen.

Södertälje SK var ett av bottennappen av fjolårets Hockeyallsvenska. Laget var inför säsongen favorittippade att vare med att slåss om platserna till Kvalserien men med en katastrof start var drömmarna körda och laget fick istället fokusera på att rädda nytt kontrakt.
Södertälje klarade av det och slutade till slut på en tolfte plats med femton poängs marginal till kvalplatserna.
Även Södertälje har en hel del nyförvärv och laget satsar stenhårt för att kunna nå SHL nästa säsong då det kommer vara två bonusplatser upp till SHL då ligan utökas till fjorton lag säsongen 2015-2016.
Södertälje har plockat in rivjärnet Janne Karlsson som huvudtränare som bland annat tog med sig Växjö upp till SHL. Laget har även plockat in spelare som Victor och Oskar Ahlström från AIK, Mattias Beck från Mora Simon Löf, Brynäs/Almtuna och Erik Lindhagen, Linköping/Västerås.
Södetälje har även tappat ett gäng spelare som Johan Andersson, Fredrik Sonntag och Mike Bergin.

Det jag kan tyda från lagens olika hemsidor är att båda lagen kommer med fulla trupper och inga skador.

Kommentar:
Två hårdsatsande lag inför kommande säsongen och framförallt viktigt för Linköping"s del att få till spelet då CHL börjar om knappa tio dagar.
Båda lagen går in med målsättningen att vinna matchen och starta en positiv trend. Därav tror jag det kommer komma ut ett gäng laddade spelare som vill visa att dom hör hemma i A-laget och ska göra allt för att slå in sig i truppen.
Sen två kanske något ringrostiga lag som inte har spelat en match sen mars/april kan känna sig lite osäkra i "årets" första match.
Den stora frågan är om lagen har fått till sina knackiga försvarsspel som hägrade förra säsongen? Men jag kan konstatera att det är två lag som har värvat mer offensivt än defensivt så jag tror på en målrik tillställning mellan lagen ikväll. Med en förhoppningsvis fylld arena och två lag som går ut för att vinna så bör det troligen bli en mer publikhockeymatch än det coachen sa när lagen laddade inför matchen.
Detta är trots allt en försäsongsmatch mellan två lag som inte har spelat någon match på ca fyra månader så jag håller ner insatsen och spelar 1/4 units till 2,08 på Svenska Spel på över 5,5 mål.
1 Kommentarer
Hallå!

Inatt går NHL sin sista grundspelsomgång och det är svårt att hitta spelvärda projekt. Men jag blickar mot Anaheim Ducks - Colorado Avalanche.

Ducks vann i sin match natten mot idag med 4-3 efter straffar och tack vare segern så säkrade Ducks Western Conference titeln.
Ducks har på lagets tio senaste matcher sju segrar, två förluster och en förlust efter övertid/straffar 7-2-1.
I Western Conference så leder Ducks med 114 poäng efter 81 spelade omgångar och har därmed ointagliga tre poäng fler än tvåan Colorado Avalanche och trean St. Louis Blues som båda står på 111 poäng med bara en match kvar att spela.
Hemma i Honda Center så har Ducks varit bra under hela säsongen. Med 60 poäng på 40 spelade hemmamatcher så är Ducks Western Conference tredje bästa hemmalag. Med en statistik på 28 segrar, varav 5 efter övertid/straffar och 12 förluster, varav 4 efter övertid/straffar och en målskillnad på 138-90.
I Ducks senaste hemmamatch så besegrades San Jose Sharks med 5-2 och det innebar en av dom fyra segrarna på lagets fem senaste hemmamatcher.
Ducks kommer till spel utan:
M. Fistric (spelar ev inatt)
L. Sbisa (spelar ev inatt)
C. Fowler
S. Souray

Avalanche som har gjort en succe säsong. Med en omgång kvar så slåss laget tillsammans med St. Louis Blues om vilket lag som ska vinna Central Division.
Avalanche förlorade sin senaste match med 5-1 borta mot San Jose Sharks och bröt därmed sin nio raka poängsvit. Avalanche har en otroligt bra form på laget tio senaste segrar. Med åtta segrar, en förlust och en förlust efter övertid/straffar 8-1-1.
I Western Conference så ligger alltså Avalanche på en andra plats med 111 poäng efter 81 spelade omgångar och samma poängskörd som trean St. Louis Blues. Avalanche ligger före Blues tack vare fler segrar exklusive straffar.
Bortaplan har varit en oerhörd framgång för Avalanche den här säsongen. med 55 poäng på 40 bortamatcher så är Avalanche Western Conference bästa bortalag. Med en statistik på 26 segrar, varav 9 efter övertid/straffar och 14 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 117-112.
Avalanche har på sina fem senaste bortamatcher fyra segrar och en förlust. Noterbart är att Avalanche hade tagit poäng i sex raka bortamatcher innan förlusten senast mot Sharks med 5-1, varav fem raka segrar.
Avalanche kommer till spel utan:
C. McLeod (spelar ev inatt)
J. Mitchell (spelar ev inatt)
T. Barrie (tveksam till spel)
M. Duchene
A. Tanguay

Historia:
Detta blir lagens tredje och sista möte för den här säsongen. Lagen har hittills vunnit en match var och båda har spelats i Colorado.
Första matchen vanns av Avalanche med tennissiffrorna 6-1.
Den andra matchen vanns av Ducks med 6-4. Noterbart var att nio av dom tio målen kom i den andra perioden som Ducks vann med 6-3.
På lagens tio senaste möten så har det slutat med fem segrar för Ducks och fem för Avalanche.
På dom fem senaste matcherna i Honda Center så har det slutat med tre segrar för Ducks och två för Avalanche.

Kommentar:
Ett Ducks som säkrade Conference titeln efter nattens match bör kunna vara aningen nöjda inför nattens match.
Därmed ser jag värdet på att lira Avalanche. Detta för att Avalanche måste minst ta lika många poäng som St. Louis Blues gör i sin match som börjar 18.30 svensk tid. Blues möter ett Red Wings som inte har något att spela för och har goda möjligheter att bryta sin dystra trend.
Därmed har jag tre anledningar att spela Avalanche.
1: Avalanche måste gå för seger för att vinna Central Division och komma tvåa i Western Conference om Blues vinner.
2: Ducks har inget att spela för och med att ha vunnit sin Conference bör laget kunna vara "nöjda" inför nattens uppgift.
3: Avalanche bortaspel. Det har varit otroligt bra den här säsongen, bäst i Western Conference. Samt att det har bara varit ett riktigt bottennapp på lagets sju senaste bortamatcher och det var mot svårspelade Sharks.
Nej med Avalanche som har allt att vinna och lär räkna med att Blues kommer ta två poäng så seger är i stort sett ett måste och då att möta ett mer säkrande Ducks som inte vill dra på sig skador inför kommande slutspelet gör att jag ser värdet att spela Avalanche inklusive övertid och straffar till 2,35 på Expekt och testar även X2 till 1,77 på Betsafe .

Startande målvakter:
Ducks: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
Avalanche: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
2 Kommentarer
Fler inlägg: