Haze91

Nya tankar om NHL

20 December 2013 - 12:51
Hej. Ja tyvärr så hade Wild ingen chans mot Pittsburgh. Såg dom 2 första perioderna och Wild fick aldrig lägen att komma in på målet. Och det verkar inte spela någon roll hur många skador Pens har. Dom har ändå sjukt bra defensiv och kommer med stor sannolikhet gå riktigt långt när det vankas slutspel.

Inatt så är det 5 matcher, men jag fastnade för Winnipeg som tar sig an Florida.

Hemmalaget Jets befinner sig på en 12:e plats i Western Conference och på en 7:e i Central Division.
På sina 10 senaste så har laget tagit 4 segrar, förlorat 5 och 1 övertid/strafförlust 4-5-1.
I sin senaste match så mötte man jumbolaget Buffalo på bortais. Laget var i stort sett utspelat i första perioden då man förlorade skotten stort men tog över i andra perioden då laget gick fram till en tidig 2-0 ledning. Men mitt i andra så fick Buffalo in 1-2 och sen i tredje perioden vet jag inte vad som hände med försvaret. Buffalo sköt 7 skott! och gjorde 3 mål och vände på steken till en 4-2 seger. (Boston känner nog igen samma visa från inatt)
Men i hemmaspelet är det något som inte vill sig riktigt, på sina 6 senaste har Jets 6 raka torsk men varav 3 på övertid/straffar. Notera att endast två av matcherna laget förlorat har blivit med mer 2 mål eller mer (Dallas 4-6 och Chicago 3-6).
Innan alla dessa hemmaförluster så hade Jets 4 raka hemmasegrar.
I hemmatabellen så befinner sig laget på en 12:e plats i Western Conference och en 7:e i Central Division med statistiken 7 segrar varav 3 på övertid/straffar och 12 förluster varav 4 på övertid/straffar och en målskillnad på 55-63.
Zack Bogosian verkar ska spela nattens möte och sen han försvann i mitten på november har Jets statistiken 5 segrar och 10 förluster och han tränade igår tillsammans med svensken Tobias Enström.
Såhär säger Enström om att få spela med Bogosian "I"m still trying to focus on my game and try to play the game the way I want," Enstrom said. "But having Zach next to me, it"s good. He"s a good skater, brings size, so I"ll feel comfortable having him next to me."
Skador i Jets:
M. Halischuk
P. Postma
A. Peluso (avstängd)
J. Slater
J. Wright (spelar ev inatt)

Panthers har gått som tåget den senaste tiden och har 7 segrar på sina 8 senaste och med statsen 7 segrar och 3 förluster på sina 10 senaste 7-3-0.
Natten till idag så spelade Florida sin tredje raka bortamatch. Det var mot Ottawa, och laget vände 1-2 till 4-2 efter att ha gjort 3-2 och 4-2 med mindre än 3 minuter kvar av matchen. Det var en jämn fight där lagen fick slita hårt för poängen.
I övrigt på sin roadtrip så har Panthers nu 3 raka bortasegrar, Ottawa, Toronto och Montreal. Detta kommer bli lagets fjärde bortamatch på 6 dagar.
I tabellen så befinner sig laget på en 13:e plats i Eastern Conference och på en 7:e i Atlantic Division. I en jämn tabell med 6 poäng upp till slutspel.
På bortaplan så har Panthers på sina 5 senaste 4 segrar av 5 möjliga.
Och i bortatabellen ligger laget på en 11.e plats i Eastern Conference och på en 6:e Atlantic Division med statistiken 7 segrar, varav 1 på övertid/straffar och 12 förluster varav 2 på övertid/straffar och en målskillnad på 44-61. Med 16 inspelade poäng på 19 matcher.
När keepern Tim Thomas har varit skadad så har Scott Clemmensen fått stått och han har på sina 4 senaste 4 vinster och bara släppt in max 2 mål i en och samma match.
Skador i Panthers
T. Thomas (ev reservmålvakt inatt)
J. Winchester
E. Jovanovski

Historia:
Lagen har möts rätt flitigt de senaste åren. I år har lagen möts en gång, då vann Panthers hemma med 5-2. Men förra säsongen möttes lagen 5 gånger. Då vann Jets 3 av 5 möten och de tre senaste hemmamatchena Jets har tagit sig an Panthers har slutet med en 7-2 seger, 3-2 efter övertid/straffar och en 7-0 seger för Jets.
På lagens 10 senaste så har Jets vunnit 5 och Panthers 5. Men kollar vi på 10 senaste möten när Jets har varit hemmalag så har det slutat med 6 hemmasegrar och Jets har vunnit de 3 senaste på hemmaplan.

Kommentar:
Ja, hur kommer det sig att jag vill spela emot detta formstarka Panthers?
Jag har tre anledningar:
1: Panthers går sin 4 bortamatch på 6 dagar och har haft tuffa bortamatcher, samt att Clemmensen har fått slitigt ordentligt i målet.
2: Jets hemmastatistik mot Panthers, tre raka segrar, och med en målskillnad på 17-4 på de 3 senaste möten i Winnipeg så luktar det hemmaseger
3: Bogosian tillbaka inatt så blir det en stor skillnad för hemmalaget.
En viktig kugge och det har märkts att han varit frånvarande när han har varit skadad. Samt att Jets har 6 raka hemmaförluster och trender är till för att brytas

Jag spelar en hemmaseger till just för stunden hos bolaget med högst odds, Expekt till 2,10 övriga bolag ligger runt stabila 2,05.
Ett annat spel som jag tycker är minst lika spelvärt är att Jets gör minst 3 mål i matchen, någon match måste Clemmensen släppa in mer än 2 mål och till 1.68 hos Unibet så nyper jag det och Jets öser in mål på hemmais och Panthers släpper in regel många bortamål med undantag för dom 4 senaste matcherna!
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Mackan12 - 2013-12-21 06:48

Mycket läsvärda analyser gör du. Helt rätt på det med. 5-2. Tackar!!

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.70
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar