Haze91

Från toppen till botten

29 December 2013 - 09:38
Halloj! Blackhawks leder med både 3-1 och 5-3. En ledning laget tappar med mindre än 4 minuter kvar då laget tillät Blues att göra 4-5 och 5-5. Sen fortsätter straffarna att inte vara på min sida då Blues avgör i 7:e straffomgången. But, tt´s only to get back on the horse again!

Idag så går jag från en toppmatch i NHL ner till ett bottenmöte i Hockeyallsvenskan där jumbon Troja/Ljungby tar emot nästjumbon Södertälje.

Troja befinner sig som sagt på sista plats i tabellen och har 9 poäng upp till 12:an Almtuna som befinner sig på säker mark.
Troja kom tillbaka efter julledigheten och mötte topplaget Karlskrona på hemmais. Laget var länge med i matchen och låg bara under med 3-2 tills dryga mitten av tredje perioden då Karlskrona avgjorde med att göra två snabba och vann tillslut med 5-2.
Troja"s form är inget laget kan vara nöja med. På sina 5 senaste så har laget endast mäktat med att tagit 1 poäng. Det var borta mot Malmö då laget förlorade efter straffar efter att ha tappat en 2-0 ledning i tredje perioden. (Malmö fick även ett 3-2 mål bortdömt i slutet av matchen)
På hemmais så är laget 11:e bäst i hemmatabellen med 21 inspelade poäng på 15 matcher. Med en statistik på 8 segrar, varav 5 på övertid/straffar och 7 förluster varav 2 på övertid/straffar. Lagets målskillnad på hemmaplan är 33-39.
På Troja"s 5 senaste hemmamatcher så har det blivit 2 segrar och 3 förluster varav 1 på övertid/straffar.
Det är svårt att hitta någon information läget i truppen men enligt Eliteprospect så är kaptenen Johan Andersson skadad.

Södertälje SK, laget var tippat i toppen av tabellen inför säsongen. Men efter en dålig inledning, med en sparkad tränare så trodde alla att det hade vänt när laget vann några matcher. Men sen kom dalen igen och laget ligger på en näst sista plats med 8 poäng upp till Almtuna.
Laget kommer närmast från en 3-1 förlust hemma mot Timrå i en match där bägge lagen var ringrostiga sen ledigheten. SSK borde ha tagit poäng i matchen om vi ser till alla lägen laget missade. Någon ramträff och flertalet missade frilägen. Laget fick tillbaka lovbarnet William Nylander och han fick bra kritik av SSK"s Per Nygårds, men att han var lite för puckkär emellanåt.
Laget har på sina 5 senaste plockat ihop 7 poäng av 15 möjliga och har 3 segrar varav 2 på övertid/straffar och 2 förluster. Värt att notera att två av segrarna har varit i svåra bortmatcher. Asplöven borta, seger 3-2. Rögle borta seger 3-2 efter straffar.
Södertälje trivs lite bättre borta än hemma denna säsong och har tagit 18 poäng på sina 16 bortamatcher och det gör laget till 10:e bästa bortalag. Med en statistik på 6 segrar, varav 1 på övertid/straffar och 10 förluster varav 1 på övertid/straffar. Lagets målskillnad är 28-48. Det visar att SSK"s största problem den här säsongen är att göra mål, framförallt på bortaplan. Inte ens ett snitt på 2 mål per match (1,75)
På SSK"s 5 senaste bortamatcher så har det blivit 3 segrar och 2 förluster.
SSK startar med Niklas Lundström matcher: 22 insläppta per match: 2.73 Räddningsprocent: 89.9
Till dagens möte så saknar SSK:
David Pastrnak (JVM)
Robert Carlsson
Jonas Engström

Historia:
Detta är två lag som brukar ligga i varsin sida av tabellen. Det visar lagens senaste möten. Men vi börjar med mötena lagen har haft iår.
Den första matchen gick i Troja, där vann hemmalaget med 3-0.
Den andra matchen gick i Södertälje, där vann SSK med 3-0. Så alltså 1-1 i inbördes möten denna säsong.
Går vi längre tillbaka och tittar på dom 10 senaste matcherna lagen emellan så har Troja vunnit 4 och Södertälje 6.
Vi måste gå tillbaka 4 matcher innan den senaste Troja segern. (alltså 6 matcher om vi räknar med årets möten.
Ser vi till lagens 5 senaste möten med Troja som hemmalag så har det blivit 3 hemmasegrar och 2 bortasegrar.

Kommentar:
Årets sista match. Oerhört mycket står på spel i denna match. Vilket lag ska knappa in dom så viktiga poängen mot lagen ovanför strecket?
Jag tror på SSK. Varför? Jo, laget har nu vants sig som ett bottenlag och att de kommer att slåss för överlevnad och kommer inte komma till Troja med någon som helst underskattning. Laget har nu ett gyllene läge att äntligen få till målskyttet då Troja släpper in mycket mål. Sen så har SSK bra statistik mot Troja och vann senaste mötet som sagt.
Det som talar emot mina tankar är att Troja har inte vunnit på 5 matcher, men Troja har ingen bredtrupp och kommer att få kvala när grundserien är avklarad.
Spelar Södertälje smart och enkelt och inte går bort sig i egen zon så ska SSK vinna den här matchen då laget är bättre från reserv till första kedjan.
Jag spelar SSK som segrare till 2,80 på Unibet. Och den som vill köra säkrare genom att spela SSK som segrare inklusive övertid/straffar så finns det till 2,10 på samma bolag.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05

Skador & Avstängningar