Haze91

Botten mot toppen i HA

6 Januari 2014 - 15:03
Hello! Gårdagen gick inte som planerat. Kallinge/Ronneby föll med 4-3 borta mot Vimmerby och nattens NHL så var det storspel av båda målvakterna mellan Blackhawks - Sharks då det sköts över 70 skott i matchen så blev det dock bara 4 mål på ordinarie tid. Men så är det ibland.

Idag så blickar jag ner mot Hockeyallsvenskan där botten tar emot toppen. Björklöven - BIK Karlskoga.

Björklöven som kom tillbaka på det nya året med stora förhoppningar att plocka med sig poäng i bortamatchen mot bottenkollegan Timrå. Men icke, Löven hade inte en suck och det tog inte lång tid in i första perioden innan Timrå ledde med 2-0 och spelade ut Löven och när matchen var slut så stod det 6-1 i baken för västerbottningarna. Det gjorde att bottenkollegorna knappade in lite poäng på Löven som befinner sig på en 11:e plats i tabellen med 7 poäng ner till för stunden kvalplatsplacerade Södertälje.
Efter jul så har Björklöven spelat två matcher. Laget vann återstarten med 2-1 hemma mot Mora. Och som tidigare nämnts förlorade årets första match mot Timrå med 6-1.
Det gör att Löven har endast tagit 3 poäng av 15 möjliga på sina 5 senaste matcher. På hemmaplan har det gått lite bättre då det har blivit seger i 3 av dom 5 senaste hemmamatcherna. (Mora 2-1, Troja/Ljungby 4-0 och Djurgården 4-3) Men har florat 2 matcher. Då när två lag på den övre halvan har kommit på besök. (Västerås 2-5 och Rögle 1-3)
Löven har spelat 15 hemmamatcher och har skrapat ihop 24 poäng och det gör att laget ligger på en 9:onde plats i hemmatabellen. Med en statistik på 8 segrar och 7 förluster. Notera att Björklöven inte har kryssat en enda match på hemmaplan denna säsong. Lagets målskillnad är på 43-39 i hemmaspelet.
Laget har fortfarande mängder av skador och massa spelare borta på framförallt forwardssidan.
Saknas i Björklöven:
Lucas Sandström
Kim Karlsson
Alexander Sundström
Victor Ekeståhl Jonsson
Olof Mårs

BIK Karlskoga som tappade 1:a platsen i tabellen efter den lite oväntade förlusten borta mot SSK. Men var den så oväntad då? Nej jag tycker inte det. SSK har ett bra lag och nu in med nye tränare Andreas Johansson så blev det effekt direkt. SSK har inget i botten att göra och kommer troligen inte ligga där länge till.
Men direkt efter juluppehållet så föll Karlskoga. Då borta mot Mora med 3-1. Men även matchen efter det då BIK Karlskoga fick göra hemmapremiär igen. Då föll laget hemma mot Timrå, 0-1. Där vart BIK nollade och har blivit det i två matcher i rad nu.
Det är lite oväntat att BIK endast mäktat med att göra 1 mål på dom 3 senaste matcherna då laget gör näst flest mål i hela Hockeyallsvenskan, 96 st. Det är bara serieledarna Karlskrona som är bättre med sina 111 stycken.
BIK ligger på en 2:a plats med en match mer spelad än 1:an Karlskrona och 3:an Västerås. Laget är efter Karlskrona med 1 pinne och 5 före Västerås.
Karlskoga är seriens bästa bortalag. Med 16 spelade matcher så har laget tagit 26 poäng och har segrat i 8 av dessa matcher, varav 1 efter övertid/straffar och förlorat 8, varav 3 efter övertid/straffar. Sen med en målskillnad på 43-41. Det blir i regel ganska målrikt när BIK Karlskoga spelar på bortaplan. (5,25 mål per match)
BIK har nu 2 raka nederlag på bortais och förlorat 3 av dom 5 senaste bortamatcherna. (Södertälje 3-0, Mora 3-1 och Troja/Ljungby 2-1 efter straffar) Men segrarna BIK tagit på bortais är imponerande. 3-1 borta mot Västerås och 4-2 borta mot Rögle.
Karlskoga saknar endast en spelare till dagens match då Patrikh Vesterholm är hemma och rehabar men åker annars upp med 7 backar och 13 forwards.

Histora:
Lagen går nu sin tredje match för säsongen och det är frågan om Raycrowt verkligen bör stå dagens match för sitt Björklöven då han har på lagens 2 möten tidigare under säsongen släppt in 7 mål av 10. (blev utbytt i 6-2 förlusten) och spelade inte bra senast mot Timrå.
Lagen har en varsin hemmamatch mot varandra. Det första mötet gick av stapeln i Umeå. Då vann Karlskoga med komfortabla 4-1.
Den andra matchen gick i Karlskoga, då vann även där BIK med stabila 6-2.
Karlskoga har inte förlorat på ordinarie tid mot Björklöven sen den 17 september 2008. (notera att lagen inte möttes mellan säsongerna 2011-12 och 2012-13)

Kommentar:
Detta kommer bli tredje mötet för säsongen. Snacka om att BIK är laddade med alla uppgifter jag hittar på lagets hemsida då detta är matchen BIK ska vända på skutan och att Björklöven kommer få det jobbigt med ett sånt revanschsuget BIK.
Jag väljer att spela på bortaseger då det mesta talar för BIK. Inbördes möten, lagen har i stort sätt lika svag form och Karlskoga har en så mycket bättre trupp jämfört med Löven. Detta är en match BIK skall vinna för att kunna sluta topp 3 i Hockeyallsvenskan och slippa kvala för spel till Kvalserien.
Mina spel blir raka 2:an på Karlskoga till 2,05 på Betsafe och över 5,5 mål till 2,25 på Unibet .
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
17:30  Spartak Moskva - N Novgorod
Ishockey - KHL - Över 4,5 mål
1.88
18:00  Sverige - Norge
Handboll - Handbolls-VM - Sve över 27,5 mål
1.75
20:30  Juventus - Chievo
Fotboll - Serie A - 1 & under 3,5
1.83
21:00  Eibar - Espanyol
Fotboll - La Liga - Under 2,5 mål
1.73
10:30  Tiafoe - Nadal
Tennis - Australian Open - Tia +8,5 games
1.86
21:30  Getafe - Valencia
Fotboll - Copa del Rey - BLGM
2.15

Livestreaming