Haze91

Svensk ishockey

11 Januari 2014 - 12:30
Tjena! Gårdagen går väl sammafatta lite kort att Modo gav helt enkelt bort segern till Linköping men sett till lägena så hade det inte varit orättvist om Modo hade lyckats göra tre mål men nu blev det bara två. I NHL så satt överspelet i Edmonton Oilers - Pittsburgh Penguins då det blev 3-3 efter fulltid.

Idag så är det en massa hockey i Sverige. Jag riktar in mig igen på att spela bortalaget över visst antal mål men denna gång blir det bara över 1,5 mål.

Färjestad BK som snöpligt i förra omgången föll på hemmais mot Frölunda efter att göteborgarna lyckas göra 2-1 med blott TVÅ sekunder kvar av matchen. Annars var ett kryss ett helt rättvist resultat och sett till lägena Färjestad missade så vinner laget inte många matcher om de bara lyckas med att göra ett mål på hemmaplan.
Efter en fin december månad för Färjestad så har formen gått ner sig lite när det blev 2014. Två raka förluster och endast ett mål på dessa matcher och bara två segrar på dom fem senaste matcherna gör att Karlstadlaget ligger på en åttonde plats i tabellen med 55 poäng efter 38 omgångar.
Färjestad"s största problem under säsongen har varit målskyttet. Med endast 91 mål framåt så är laget de lag som ligger på en åttonde plats i gjorda mål, det gör ett snitt per match på 2,39 mål. Sen lagen som gjort färre mål är AIK, Örebro och Leksand. Defensiven har dock sett bättre och bättre ut desto längre säsongen har gått och laget har släppt in 94 mål gör att laget 2,47 mål bakåt per match.
På hemmaplan så vill det sig inte för Färjestad. Då det forna Färjestad i stort sätt vann så många fler matcher i hemmaborgen än vad laget förlorade. Iår så har Färjestad bara vunnit 7 matcher på hemmais, varav 1 efter övertid/straffar. Medan de har förlorat 12 matcher, varav 5 efter övertid/straffar. Det gör att Färjestad enbart spelat till sig 25 poäng på 19 hemmamatcher och det gör att Färjestad är bara seriens nionde bästa hemmalag. Med en målskillnad på 44-49. Vilket utgör ett snitt per match på 2,31 mål framåt och 2,57 mål bakåt.
Färjestad tar tagit poäng i tre av sina fem senaste hemmamatcher och har gått segrande ur två av dessa. I av dessa fem matcher så har bortalaget gjort minst två mål i tre av dom.
Färjestad saknar idag:
Marius Holtet Sjuk
Christian Berglund Sjuk
Anders Bastiansen Knäskadad

Leksand IF lyckades att slå Brynäs i senaste matchen med 3-2. Den första segern för dalmasarna mot gävlelaget på åtta år. Det som är lite tråkigt för Leksand fansen i den matchen var att Brynäs var så ofantligt dåliga och gjorde med stor sannolikhet säsongen sämsta match. Det skall även tilläggas att själva matchen i sig var en riktigt stor besvikelse och var dåligt genomförd av båda lagen.
Men tack vare den segern så studsade Leksand tillbaka på vinnarspåret direkt efter floppmatchen borta mot Frölunda där laget föll med 4-0. Det gör att Leksand har vunnit tre av sina fem senaste matcher.
Leksand ligger därmed på en sjätte plats i tabellen med sina 58 poäng, tre poäng mer än motståndarna Färjestad och har sex poäng upp till trean Växjö.
Leksand som lever på sitt defensiva spel struntar i vissa matcher på att ens försöka göra mål känns det som. Som tex mötet mot Frölunda då det visades ingen som helst desperation över att laget låg under i matchen. Det menas med att Leksand är det lag som har gjort minst mål av alla lag i SHL. Med blott 81 mål framåt på 38 matcher gör att dalmasarna snittar 2,13 mål per match. Och har släppt in 106 mål gör att laget snittar bakåt 2,78 mål per match.
På bortaplan så har Leksand gjort ett mer mål än på hemmaplan. 41 stycken och har släppt in 55 mål. Det gör att Leksand snittar i sina bortamatcher på 2,15-2,89.
Leksand är utöver det seriens sjunde bästa bortalag med sina 29 poäng på 19 bortamatcher och har en statistik på 9 segrar, varav 1 efter övertid/straffar och 10 förluster, varav 3 efter övertid/straffar.
På Leksand"s fem senaste bortamatcher så har det blivit två segrar och fem förluster.
Annars så har Leksand gjort minst två mål i tre av dom fem matcherna. Värt att notera att då Leksand inte gjort två mål i en match så har det varit mot mardrömsmotståndarna Linköping (torsk 7-1 borta) och Frölunda (torsk 4-0 borta) annars så har Leksand gjort minst två mål i 15 av sina 19 bortamatcher.
Leksand gjorde under gårdagen en bra värvning. Laget värvade svenskmeriterade Hannu Pikkararainen som har representerat både Modo och Skellefteå och ska helt klart ses som en bra förstärkning för Leksand. Dock osäkert när Hannu blir spelklar (det kan bli tills idag)
Leksand saknar idag:
Jon Knuts
Och enligt Leksand"s hemsida så saknas inte O. Ahlsenfelt eller P. Hersley så jag antar att dom bör vara redo för spel igen.

Historia:
Tre möten, tre trepoängare till Leksand. Den som hade nämt att Leksand skulle ha tagit fullpott mot Färjestad efter tre möten inför säsongen hade nog fått många spydiga kommentarer.
Första mötet gick i Karlstad. Där vann Leksand med 3-2 efter forne trotjänaren i Färjestad Mikael Johansson avgjorde i mitten av tredje perioden.
Den andra matchen var i Leksand. Leksand vinner med 3-1 efter att ha blivit utspelade hela första perioden och fram till att Leksand gjorde 2-1 målet.
Tredje mötet i Leksand. Leksand vinner med 4-3 efter att ha varit nära att tappa en 4-1 ledning. Färjestad var det bättre laget i första perioden men kom sen aldrig igång förrän i mitten av tredje perioden.

Kommentar:
Lagen tar sig an varandra för fjärde gången denna säsong och jag kommer att spela på att Leksand gör minst två mål i dagens möte.
Varför? Leksand har slagit Färjestad tre gånger redan och trivs bra mot deras spelstil. Sen att laget vet hur dom gör mål mot Färjestad är ju redan bevisat då Leksand totalt gjort 10 mål på Färjestad hittills. Sen att Leksand har gjort minst två mål i 15 av deras 19 bortamatcher (4-0 Frölunda, 7-1 Linköping, 5-1 Linköping, 2-1 Skellefteå och 0-0 fulltid mot Luleå är matcherna Leksand har misslyckats med det) så har jag svårt att se att Färjestad ska lyckas släppa in mindre mål än två mål idag då det vankas bli mycket folk i Löfbergs Arena och det kommer bli högt tempo och en massa powerplay och en hel del målchanser.
Nej jag spelar Leksand till över 1,5 mål till 1,67 på Unibet .
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
17:30  Spartak Moskva - N Novgorod
Ishockey - KHL - Över 4,5 mål
1.88
18:00  Sverige - Norge
Handboll - Handbolls-VM - Sve över 27,5 mål
1.75
20:30  Juventus - Chievo
Fotboll - Serie A - 1 & under 3,5
1.83
21:00  Eibar - Espanyol
Fotboll - La Liga - Under 2,5 mål
1.73
10:30  Tiafoe - Nadal
Tennis - Australian Open - Tia +8,5 games
1.86
21:30  Getafe - Valencia
Fotboll - Copa del Rey - BLGM
2.15

Livestreaming