Haze91

Rivalmöte i MSG

12 Januari 2014 - 16:21
Hello! Gårdagen var inge vidare då Leksand enbart lyckades göra ett mål på Färjestad. Minnesota hade 3-3 inför tredje perioden mot Colorado men föll tillslut med 5-3. Nya tag!

Inatt så tar New York Rangers emot Philadelphia Flyers.

Hemmalaget Rangers kommer närmast från en 3-2 seger hemma mot Dallas Stars. Matchavgörandet målet kom med mindre än två minuter kvar av tredje perioden av Rick Nash. Även något positivt för Rangers är att Henrik Lundqvist verkar ha hittat formen.
På lagets tio senaste matcher så har Rangers tagit 7 segrar, 2 förluster och 1 förluster efter övertid/straffar 7-2-1.
Det gör att Rangers med sin fina form befinner sig på en åttonde plats i Eastern Conference med 49 poäng på sina 46 spelade matcher.
I Madison Square Garden så har Rangers börjat att hitta till sitt rätta spel. Med poäng i fyra raka hemmamatcher och tre segrar på dom fem senaste lovar gott för hemmalaget. Med 21 poäng på 22 hemmamatcher och en statistik på 9 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 13 förluster, varav 3 efter övertid/straffar gör att Rangers är Eastern Conference trettonde bästa hemmalag.
Rangers har lite smått osannolikt inte ett enda avbräck inför nattens match.

Philadelphia Flyers bröt igår sin fina tio raka hemmasvit genom att förlora med 6-3 mot Tampa Bay Lightning. Trots att laget vann skottstatistiken överlägset och hämtade ikapp 1-3 till 3-3 så ville det sig inte mer för Flyers.
Men på lagets tio senaste matcher så har det blivit 7 segrar och 3 förluster 7-3-0.
Det gör att Flyers ligger på en sjätte plats i Eastern Conference med ett poäng mer än motståndarna Rangers med 50 poäng på 45 matcher.
På bortaplan så har Flyers trivts helt okey under säsongen. Med fyra segrar på lagets fem senaste bortamatcher gör att Flyers har spelat till sig 26 poäng på 25 bortamatcher gör att Flyers är Eastern Conference sjätte bästa bortalag. Med en statistik på 11 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 14 förluster, varav efter övertid/straffar.
Flyers vann sin senaste bortamatch mot New Jersey Devils med 3-2 efter övertid i en match där Devils var det bättre laget fram till tredje perioden och fick in 2-2 målet med 30 sekunder kvar av matchen i spel med en man mindre på isen. Men Flyers skärpte sig och tog sig samman och vann i förlängningsspelet.
Inatt så kommer Flyers att sakna en drös med spelare:
S. Hartnell (spelar ev inatt)
M. Read (spelar ev inatt)
E. Gustafsson (spelar ev inatt)
Z. Rinaldo
C. Pronger
M. Bourdon

Historia:
Dessa två rivaler har mött varandra en gång under säsongen. Den matchen gick av stapeln i Philadelphia i en jämn match som Flyers tillslut vann med 2-1.
Eftersom lagen spelar i samma Conference och division så görs det ju att lagen möter varandra i regel rätt ofta.
På lagens tio senaste möten så har Rangers gått segrande ur sju av dessa och Flyers tre. Värt att notera att ingen av dessa matcher har gått till övertid eller straffar.
I Madison Square Garden så har Rangers inte förlorat mot Flyers på sex raka matcher. Den senaste förluster mot Flyers på hemmais var den 20 februari 2011, 2-4.

Kommentar:
Detta är ett rivalmöte och det är mycket prestige som står på spel. Vilket är det bästa laget i Metropolitan Division efter suveräna Pittsburgh Penguins.
Inatt så tror jag det kommer vara Rangers. På grund av att laget har börjat hittat sitt spel mer och mer på slutet och segrarna börjar dugga tätt inne i MSG sen att svenske stormålvakten Henrik Lundqvist verkar har hittat sin sagolika form igen. Flyers känns kanske lite slitet och saknas Hartnell och Read inatt så blir det jobbigt.
Sen att Rangers har sex raka segrar på hemmais mot Flyers så blir det en viktig faktor inatt. Jag tror inte Flyers lyckas bryta den trenden och väljer att spela Rangers som segrare inklusive övertid och straffar till 1,70 på Unibet.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
17:30  Spartak Moskva - N Novgorod
Ishockey - KHL - Över 4,5 mål
1.88
18:00  Sverige - Norge
Handboll - Handbolls-VM - Sve över 27,5 mål
1.75
20:30  Juventus - Chievo
Fotboll - Serie A - 1 & under 3,5
1.83
21:00  Eibar - Espanyol
Fotboll - La Liga - Under 2,5 mål
1.73
10:30  Tiafoe - Nadal
Tennis - Australian Open - Tia +8,5 games
1.86
21:30  Getafe - Valencia
Fotboll - Copa del Rey - BLGM
2.15

Livestreaming