Haze91

Senators ger sig in i jakten på slutspel

5 Mars 2014 - 16:54
Hallå! Natten slutade bra då Penguins tog och besegrade Predators med 3-1 på bortais och därmed bröt sin förlustrad.

Inatt är det fyra matcher och lite små klurigt. Det största intresset under dagen är väl trots allt sista dagen då tranferfönstret är öppet och det skedde ju lite i natten som var. Jag blickar mot mötet mellan Calgary Flames - Ottawa Senators.
OBS! Kan bli spelare som inte kommer komma till spel på grund av "trades" innan matchstart!

Flames som inte har fått en jättebra säsong har inlett efter uppehållet med en seger och två förluster. Nu närmast föll Flames med 3-2 borta mot Minnesota Wild.
Flames har på sina tio senaste matcher 6 segrar och 4 förluster 6-4-0.
I Western Conference så ligger Flames på en trettonde plats med 53 inspelade poäng efter 61 spelade matcher. Säsongen går väl nästan påstå som över då det ska till en magisk och overklig avslutning från Flames om laget ska nå slutspel. I skrivande stund så är Flames femton poäng bakom sista slutspelslag Dallas Stars.
Hemmaspelet har inte riktigt fungerat under säsongen. Med blott 27 poäng på 30 hemmamatcher så är Flames Western Conference det trettonde bästa hemmalaget av fjorton. Med en statistik på 12 segrar, varav 6 efter övertid/straffar och 18 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 72-89.
Flames hade en segerrad på fem raka segrar men i senaste hemmamatchen mot Los Angeles Kings så bröts sviten då laget föll med 2-0.
Flames kommer till spel utan:
K. Westgarth (spelar ev inatt)
M. Stajan (spelar ev inatt)
D. Jones
C. Glencross
K. Ramo

Senators har startat upp efter OS med en seger och två förluster. Nu närmast föll laget i nattens match mot Edmonton Oilers med 3-2. Senators ledde med 1-0 men efter tre raka mål från Oilers så kom aldrig Senators närmare än 3-2.
På Senators tio senaste matcher så har det blivit 5 segrar, 4 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar.
Senators är ett av flera lag i Eastern Conference som slåss om slutspelsplatserna. Senators ligger för stunden på en tolfte plats med 65 poäng efter 62 matcher med fyra poäng bakom sista slutspelslag som är Columbus Blue Jackets.
Orsaken till att Senators inte är på slutspelsplats är i alla fall inte bortaspelet, då laget har på 32 bortamatcher tagit 34 poäng vilket gör Senators till Eastern Conference sjunde bästa bortalag. Med en statistik på 14 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 18 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 91-103.
På Senators fem senaste bortamatcher så har det slutat i poäng i tre av dessa, två segrar och tre förluster.
Senators kommer komma till spel med ordinarie lag inatt.

Historia:
Två lag från varsin Conference som inte har mött varandra i seriespel sen säsongen 2011-2012. Dock så tog sig lagen an varandra under försäsongen i Ottawa. Den matchen vann Senators med 4-2.
Annars har lagens tio senaste möten slutat med (seriespel) sex segrar för Flames och fyra för Senators.
I Calgary så har lagens fem senaste möten slutat med fyra segrar för Flames och en för Senators.

Kommentar:
Två lag som spelar i varsin Conference vilket gör att lagen inte möter varandra alltför ofta.
Men nu är det som så att lagen har två olika förutsättningar för resten av säsongen. Flames kan väl ge allt och försöka men kommer med 99% säkerhet inte ta sig till slutspel. Och inte blev det bättre när lagets sett statistiskt bästa målvakt K. Ramo blev skada, då han gick sönder i början av mars och det är ännu oklart när han kommer tillbaka. Flames kommer därmed ställa Joni Ortio i kassen som kommer göra sin andra match någonsin i NHL. Killen gjorde premiär i NHL i den första matchen efter OS. (Los Angeles Kings, förlust 2-0)
Nu kommer Ortio få en hel del skott på sig mot målglada och skjutglada Senators som måste vinna merparten av matcherna som är kvar för att ta sig till slutspel.
Jag tror därmed att Senators kommer vinna nattens batalj, detta med stor del på att Flames inte har lika mycket att spela om som motståndarna Senators. Sen att Flames inte har rosat marknaden på hemmaplan under säsongen möter ett Senators som har spelat betydligt bättre på bortaplan än hemma den här säsongen. Sen om M. Stajan saknas återigen så är det ett tufft avbräck för Flames och kommer J. Ortio göra en stark insats i målet som han gjorde mot Los Angeles Kings i sin andra match någonsin? Tveksam jag i alla fall.
Medan Senators kommer med full trupp och en Erik Karlsson i storform så är jag tveksam till att Senators förlorar två raka matcher i Kanada mot Western Conference två jumbolag.
Nej mitt spel blir Senators inklusive övertid och straffar till 1,92 på Betsafe .

Startande målvakter:
Flames: J. Ortio Matcher: 1 Impm: 2,07 Räddningsprocent: 91,7%
Senators: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar