Haze91

Avvaktande spel i Östergötland?

6 Mars 2014 - 15:43
Tjena. Dags för SHL"s näst sista omgång och jag blickar mot streckmatchen mellan Linköping - Brynäs.

Hemmalaget Linköping kommer till spel med sex raka segrar och kommer närmast från en 1-0 seger borta mot serietrean Växjö.
Linköping har klättrat på ofantligt på slutet och med raden av segrar så har laget klättrat upp till en nionde plats med 76 poäng och är nu bara fyra bakom femman Färjestad och tre mot dagens motståndare Brynäs som ligger på en sjätte plats och innehar den sista direktplatsen till kvartsfinalerna.
Hemma i Cloetta Center så har Linköping för stunden tagit 44 poäng på 26 hemmamatcher och spelar ikväll sin sista hemmamatch. Linköping är seriens femte bästa hemmalag med en statistik på 15 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 11 förluster, varav 2 efter övertid/straffar och en målskillnad på 102-78.
Linköping vann i sin senaste hemmamatch med 5-1 mot HV 71 och den största skillnaden där var att Linköping gjorde målen istället för HV 71.
Till kvällens match gör laget två förändringar. Ut med backen Linus Hultström och forwarden Fredric Andersson och in med Jakob Vrana och Jesper Pettersson.

Brynäs IF som i senaste matchen totalt körde över HV 71 på hemmaplan och vann med osannolika 8-1. Men det mest imponerande var att laget hade ÅTTA olika målskyttar. Det är imponerande! I och med den krossen så har Brynäs nu två raka segrar, och tre vinster på sina fem senaste.
I tabellen så ligger Brynäs som sagt på en sjätte plats med 79 poäng efter 53 omgångar. Med ett poäng efter femman Färjestad och ett före sjuan Modo och två före åttan Leksand och som sagt tre före motståndet för dagen nian Linköping.
Bortaspelet har varit lite till och från under säsongen för Gävle laget. Med 40 poäng på 27 bortamatcher så är Brynäs seriens sjätte bästa hemmalag. Med en statistik på 14 segrar, varav 5 efter övertid/straffar och 13 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 84-80.
Brynäs har på sina fem senaste bortamatcher tagit poäng i tre av dom fem och har gått segrande ur två av dessa.
Brynäs kommer sakna några långtidsskadade som F. Warg och kommer också sakna S. Bertilsson och C. Djoos som är skadade. Annars formar Brynäs samma lag som sist mot HV 71.

Historia:
Det femte och sista mötet för grundserien. I seriens så har det slutat med två segrar var för lagen.
Gemensamt är att alla fyra matcher har slutat med hemmasegrar och två matcher har slutat oavgjort efter ordinarie tid.
Matcherna:
12.12.13 SHL Brynäs Linköping 3 : 0
05.12.13 SHL Linköping Brynäs 4 : 1
30.10.13 SHL Brynäs Linköping 3 : 2
(2 : 2)
28.09.13 SHL Linköping Brynäs 5 : 4
(4 : 4)
Tittar vi in lagens fem senaste möten så har det slutat i tre segrar för Linköping och två för Brynäs.
Dom fem senaste mötena i Cloetta Center har slutat i fyra segrar för Linköping och en för Brynäs.

Kommentar:
Ja nu är det ruggigt viktiga poäng som står på spel.
Vinner Brynäs idag samtidigt som Leksand och Modo förlorar sina matcher på ordinarie tid så är Brynäs klart för spel i kvartsfinal. Men om det blir förlust och seger för Linköping så kan Brynäs med lite otur i dagens resultat ligga på en nionde plats. Medan om Linköping vinner och resultaten går deras väg så kommer Linköping att ligga på en sjätte plats och ha sju raka segrar med sig i ryggen inför sista omgången.
Rafflande avslutning med andra ord.
Men jag tror att Brynäs kommer att streta på för att få med sig minst en pinne i dagens möte för att ha allt i egna händer inför den sista omgången.
Varför? Brynäs började med att vända på sin negativa trend genom att göra en bra bortamatch mot Örebro och följde upp den i tisdags med en förkrossande 8-1 seger. Sen ska vi inte glömma att Linköping har vunnit sex raka matcher. Men kollar vi närmare på hemmamatcherna så har laget blivit tappat eller inte tagit poäng i fyra av fem matcher varav tre av dessa matcher har Linköping blivit utan poäng. Så alltså en seger, ett kryss och tre förluster på ordinarie tid på hemmaplan.
Men nu är det ett Linköping med gott självförtroende som har fått smak för kvartsfinalerna och kommer troligtvis inte ge upp detta slag.
Men jag tror att om Brynäs kan hålla sig lugna och fokusera på det laget ska göra och inte bjuda Linköping på gratis lägen så tror jag att Brynäs plockar med sig poäng från dagens match.
Nej jag tror att det blir en coachfight, med avvaktande spel och två lag som inte har råd eller vill bjuda motståndarna på något som helst gratis så poäng för båda lagen skulle inte vara ett missnöje om dom övriga resultaten studsar lagens väg.
Jag tror i alla fall att Brynäs inte kommer att ge upp sin kvartsfinalplats utan kommer ge allt för att ta med sig poäng i kvällens match och väljer att spela X2 till 1,90 på bet365.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar