Haze91

Slutspel i Sverige

14 Mars 2014 - 11:53
Hallå!

Jag ska testa förutspå hur det kommer gå i det stundande kvartsfinal spel där både nian Linköping och tian HV 71 tog sig vidare efter Play In spel.

Kvartsfinalerna är följande:
Skellefteå - HV 71
Frölunda - Linköping
Växjö - Luleå
Brynäs - Färjestad

Vi börjar med seriesegrarna Skellefteå som möter tian HV 71. Det skiljde hela 40 poäng mellan lagen när grundserien var färdigspelade.
Skellefteå avslutade serien med att bitvis gå på halvfart och väntade in det kommande slutspelet medan HV 71 fick kvala sig till slutspel. Där vann HV 71 med 2-1 i matcher över Leksand.
Lagen möttes fem gånger under säsongen. Tre matcher i Skellefteå och två i Jönköping. Fyra av fem matcher vanns av hemmalagen och Skellefteå vann inbördes möten med 4-1.
Jag tror att ett laddat Skellefteå som går in för att vina SM guld för andra året i rad kommer slå ut ett HV 71 som inte fått spelet att stämma den här säsongen.
Mitt tips är: 4-1 i matcher till Skellefteå

Den andra kvartsfinalserien känns lite klurigare. Tvåan Frölunda mot nian Linköping. Det skiljde 24 poäng mellan lag när grundserien summerades. Linköping fick ju även dom kvala sig till kvartsfinalerna. Med att besegra Modo i två raka med en otroligt stark upphämtning i den sista matchen då laget kom ikapp från 4-0 till 4-4 och avgjorde senare i förlängningen.
Lagens fem möten under säsongen spelades med tre matcher i Linköping och två i Göteborg.
Det slutade i två segrar för hemmalagen. Frölunda vann tre matcher och Linköping två. Noterbart är att de tre sista matcherna vanns samtliga av bortalaget.
Jag tror detta kommer bli en serie där hemmaplansfördelen kommer bli den avgörande faktorn men jag tror samtidigt att Linköping kan störa Frölunda.
Mitt tips är: Frölunda vinner med 4-2 i matcher.

Växjö - Luleå är en svår kvartsfinal att förutspå. Växjö som har gjort en otrolig bra säsong och slutade på en tredje plats med tio poäng före motståndarna Luleå. Växjö gör sitt första slutspel någonsin och det blir spännande och se hur det kommer gå. Luleå som avslutade serien på sämsta möjliga sätt. Med fem raka nederlag och ingen seger sen Omark anlände till truppen.
På lagens fem möten under grundserien så spelades tre matcher i Luleå och två i Växjö. Växjö vann tre matcher och Luleå två. Noterbart är att Växjö vann lagens tre sista möten.
Jag tror att det kommer bli en otroligt jämn kvartsfinalserie.Växjö kommer starta hemma och vi lär få ett otroligt tryck i Vida Arena. Nackdelen för Växjö är att laget är orutinerat vad som gäller slutspel men har ändå många erfarna rävar i truppen.
Jag tror helt klart att Växjö kan störa Luleå och vid seger i första matchen så tror jag Växjö kniper detta.
Mitt tips är: Växjö vidare med 4-3 i matcher.

Brynäs - Färjestad. Två lag som slutade på samma poäng efter den sista omgången men Brynäs fick hemmaplansfördel tack vare bättre målskillnad. Detta till stor del sen krossen mot HV 71 med 8-1. Två lag som avslutade serien urstarkt. Båda lagen tog fyra raka segrar och det är två erfarna lag som kommer möta varandra.
För om åren så har Färjestad trivts riktigt bra mot Brynäs men sen uttåget mot Brynäs i semifinalen 2011-2012 så har det blivit jämnare.
Lagens fem möten under säsongen som spelades tre i Gävle och två i Karlstad slutade i två segrar för Brynäs och tre för Färjestad. Noterbart är att lagens tre sista möten slutade 2-2 efter fulltid.
Dessa fem matcher slutade i fyra segrar för bortalaget och enbart en match vanns av hemmalaget.
Nu kommer Brynäs sakna viktiga backen R. Gunderson vilket är ett otroligt jobbigt avbräck samtidigt som Färjestad ger Pettersson-Wentzel att agera första målvakt i slutspelet. Första gången för han att vara ordinarie målvakt under slutspelet.
Jag tror det kommer bli en jämn och tät matchserie där hemmaplansfördelen inte kommer spela så stor roll.
Mitt tips är: Färjestad vidare med 4-3 i matcher.

  Speltips Odds
Florida Panthers - New Jersey Devils
NHL, Ishockey
1,78
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
19:00  Elfsborg - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.96
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05

Skador & Avstängningar