Haze91

3-0 i matcher till FBK?

19 Mars 2014 - 22:55
Hej. Överspelet i Örebro - AIK såg så bra ut inför den tredje perioden vid ställningen 3-1. Men trots en drös med avslut från AIK (16 skott på mål) och utplockad målvakt så ramlade inget femte mål in. Typisk.

Imorgon fortsätter SHL slutspelet och två lag som kan gå fram till en 3-0 ledning i matcher vid seger. Jag blickar åter igen mot mötet mellan Brynäs - Färjestad.

Färjestad har alltså 2-0 i matcher mot Brynäs. Detta efter att ha vunnit den första matchen i Gävle med 2-1. En match som Brynäs började starkast och tog ledningen. Men Färjestad kom igen och slog in 2-1 målet med mindre än tre minuter kvar av matchen.
Matchen nu senast i Karlstad slutade med en 4-2 seger till Färjestad. Detta till stor del av den första perioden från hemmalaget. Ett tidigt powerplay mål och ett viljemål och ett klassavslut så var ställningen hela 3-0 till Färjestad efter den första perioden. Tommy Jonsson tränare i Brynäs var inte nådig i att såga laget efter den första perioden och kallade laget bland annat pinsamma. Brynäs fick chansen att komma igen efter en klantig hög klubba av Färjestad och på det efterföljande powerplayet kom också 3-1 efter Färjestad satsat lite väl hårt i ena sarghörnet. Resultatet stod sig den andra perioden ut och Färjestad var närmare 4-1 än vad Brynäs var 3-2.
Den tredje perioden så var Färjestad så bra på sitt styrspel som laget kan vara. Brynäs skapade ingenting men efter 16 minuter in i perioden kom 3-2 och det blev passivt i Färjestad.
Färjestad redde ut stormen och Röymark kunde sätta 4-2 i öppen kasse.
Färjestad var det bättre laget och Brynäs såg ofantligt tröga ut, i powerplay men framförallt i egen zon. Otroligt mycket slarv och dåligt hemjobb.
Vi kan konstatera att Färjestad leder den här matchserien rättvist.

Historia:
Lagens fem möten i grundserien slutade med tre segrar för Färjestad och två för Brynäs. Noterbart var att fyra av segrarna kom från något av bortalagen.
Går vi och kollar statistiken i Läkerol Arena så är det ingen rolig läsning överhuvudtaget för Brynäs.
På lagens tio senaste matcher i Läkerol Arena så har Brynäs endast vunnit två medan Färjestad har vunnit hela åtta matcher. Noterbart är att Färjestad har vunnit SEX raka matcher i Gävle.

Kommentar:
Nu är det troligen seriens viktigaste match som komma skall. Brynäs spelar för att rädda matchserien och inte hamna i ett 3-0 underläge. Ett underläge som något lag i SM slutspel aldrig har lyckats vända på.
Och jag tror ändå på att Färjestad kommer kamma hem en 3-0 ledning i matchserien.
Detta på grund av att Färjestad har slagit på slutspelsknappen och har höjt sitt spel ännu mer och har nu sex raka segrar om vi räknar med grundseriematcherna. Spelare som Tollefsen, Nygren, Berglund, Gulas Petterson-Wentzel mfl har steppat upp nivåer och ser ruggigt taggade på vad som händer. Medan Brynäs saknar sin Ryan Gunderson otroligt mycket. Vart har Scott, Sweatt, Nordqvist och Bertilsson tagit vägen? Brynäs förlitar sig otroligt mycket på unge C. Djoos vid Gunderson"s frånvaro och han är väl ändå lite för ung för att bära ett lag på egen hand till semfinal?
Matcherna tidigare har präglats av starkt Färjestad försvarsspel och box play spelet såg riktigt bra ut senast. Medan Brynäs har varit ofantligt slarviga och verkar ha det svårt att trappa upp till slutspelsnivån. Det vi fick se senast från Brynäs del var inte mycket att ta med sig till morgondagens batalj.
Jag kommer välja att spela att Färjestad ordnar en 3-0 ledning i matchserien och med möjlighet att avgöra på hemmaplan på fredag.
Det vi fick se av Färjestad i dom tidigare matcherna har varit imponerande och laget verkar otroligt heta. Sen att Färjestad har vunnit sex raka i Gävle kan mycket väl bli sju raka om Brynäs spelar lika slarvigt som laget gjorde senast. Sen att Brynäs lägger mycket fokus på att spela aggressivt med mycket tacklingar. Det spelet passar Färjestad bättre än vad det passar Brynäs.
Nej Färjestad som segrare inklusive övertid till ett odds på 2,15 på bet365 är taget. Speciellt med tanke på hur mycket mer stabila Färjestad har varit än Brynäs hittills i matchserien. Men notera att det är slutspel och mycket kan hända.

Obs:
Det kommer kommentarer om att ni vill att jag skapar en Spreadsheet men jag känner ingen tid och ork för att ha det då jag har en spelbok på rekatochklart. Där finns alla rekar jag har skrivit på sidan förutom OS. OS kände jag inte passade in med massa långtidsspel osv osv. Men jag heter samma sak på spelboken som jag heter här på sidan, Haze91. bara kika in där så ser ni mina resultat osv.
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Mackan12 - 2014-03-20 08:07

Spelbok räcker väl mer än väl.

Tack för mycket bra läsning och den här tar jag rygg på. Även inne på Växjö.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar