Haze91

Målrikt i Kinnarps Arena ev sista match?

21 Mars 2014 - 17:22
Tjena. Färjestad vann med 2-1 borta mot Brynäs och har nu 3-0 i matchserien och jag har två raka rekar på kontot.

Imorgon är det dags för den fjärde kvartsfinals matchen mellan HV 71 - Skellefteå och Linköping - Frölunda. Jag blickar ner mot mötet i Jönköping.

HV 71 ligger under med tunga 3-0 i matchserien. Ett underläge ett lag i SHL/Elitserien aldrig har vänt sen det blev bäst av sju matcher.
Första matchen vanns av Skellefteå med 3-1. Matchen var Skellefteås efter otroligt många HV 71 utvisningar och tack vare ett strålande målvaktsarbete av Gustav Wesslau så blev förlustsiffrorna aldrig större än 3-1.
Den andra matchen i Jönköping började inte på bästa sätt för HV 71. Ett tidigt 0-2 underläge efter den första perioden och det såg tungt ut. Men HV 71 kom ut som ett nytt lag och bjöd upp till dans och kom ikapp till 2-2 i början av den tredje perioden. Med minuten kvar och tung HV 71 forcering så prickar HV 71 ribban. Matchen ser då ut att gå mot övertid men med endast sex sekunder kvar skjuter Fredrik Lindgren 3-2 till Skellefteå efter ett väldigt konstigt ingripande av den annars så duktige Gustaf Wesslau.
Den senaste matchen vann Skellefteå med trots allt säkra 6-4. Detta efter att ha rivstartat den första perioden och ledde med 3-0 och 4-0 kom i den andra perioden och 5-1 i början av den tredje. HV 71 reducerade till 5-2 men 6-2 kom och trots att HV 71 kom till 6-4 så var segern aldrig ohotad.
Skellefteå leder ganska rättvist med 3-0 i matcher.

Historia:
Lagens fem möten under grundserien slutade med en seger för HV 71 och fyra för Skellefteå. Noterbart är att fyra av fem segrar kom på hemmaplan och alla matcher från grundserien innehöll minst fem mål.
Detta är två lag när dom möter varandra så slutar det oftast med hemmaseger. Tittar vi på lagens sjutton senaste möten så har femton matcher slutat med hemmasegrar.
Noterbart är att av dessa sjutton matcher så har tolv matcher innehållit minst fem mål.

Kommentar:
Ja för HV 71"s del är det nu vinna eller försvinna. HV 71 har stridit tappert mot Skellefteå och var kanske värda segern i sin senaste hemmamatch. Laget var i alla fall värda ett bättre öde.
Medan Skellefteå gör det laget är så bra på. Spela offensivt och sätta press på HV 71. Det gav verkligen utdelning i lagens förra match i Skellefteå som slutade med hela sex Skellefteå mål. Något anmärkningsvärt var att fyra av Skellefteå"s sex mål kom i spel med en man mer på isen.
Imorgon så är det bara fullt ös för HV 71 som gäller. Försvarsspelet är alldeles för dåligt för att backa hem och låta Skellefteå vara det spelförande laget. Samtidigt som Skellefteå har seriens bästa offensiv mot slutspelets sämsta försvarslag. Jag tror att vi kommer få se en match där HV 71 kommer ge allt för att vinna. Men ett stekhet Skellefteå med bra känsla och förmåga att hitta målet så tror jag vi kommer få se en målrik tillställning i Kinnarps Arena imorgon. Detta på att Skellefteå"s powerplay övertyger och ska HV 71 vinna morgondagens match så kommer laget troligtvis behöva göra minst tre eller fyra mål.
Detta kan trots allt bli den sista matchen i Kinnarps Arena för säsongen och jag tror inte HV 71 vill avsluta säsongen på hemmaplan utan vi får se en match med fart och fläkt och mängder med målchanser.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,25 på Unibet .
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.70
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar