Haze91

Luleå fixar matchboll till onsdag?

23 Mars 2014 - 22:45
Tjatja.

Dags för kvartsfinal fem i de två resterande kvartsfinalsmatcherna och jag blickar neråt mot Småland och mötet mellan Växjö - Luleå.

Ställningen är nu 2-2 i matcher. Detta efter att Växjö har tappat sin 2-0 ledning i matchserien och ställningen är nu lika.

Växjö började serien bäst med att slå Luleå enkelt med 4-0 i den första matchen i Vida Arena.
Den andra matchen i Coop Arena så började Luleå bäst men segern grundlades tack vare ett psykologiskt tungt mål av Växjö till 0-1 i slutet av den första och ett lika tungt mål kom till 1-3 med bara minuten kvar av den andra perioden.
Den tredje matchen i Vida Arena så trummade Luleå fram till en 3-0 ledning och dom flesta trodde det skulle vara klart men med en sagolik grym upphämtning av Växjö under tolv minuter i den tredje perioden så var ställningen helt plötsligt 3-3 och vi hade ett förlängningsläge som väntade. Där hejades Växjö fram av sin hemmapublik och det luktade ett avgörande från hemmalaget. Men smålänningen N. Olausson ville annat och dryga tio minuter in i förlängningen kom 3-4 målet för Luleå och en viktig Luleå seger.
Nu senast i Coop Arena gick Luleå fram till 2-0. En ledning som inte stod sig länge i den andra perioden då Växjö vände tillbaka till ett 2-3 läge. Men Luleå hann kvittera och vi hade lika läge 3-3 inför den tredje perioden. Där Luleå även gör 4-3 men Växjö kom igen och fick 4-4. Men senare av ett omdiskuterat Luleå mål som det bland annat ringdes på så kom 5-4 för hemmalaget. Ett resultat som denna gång stod sig matchen ut och Luleå har därmed kvitterat matchserien.
Noterbart är att hemvändaren Linus Omark äntligen fick utdelning för sitt Luleå då han bland annat gjorde två mål och två assist.

Historia:
Lagens fem möten under grundserien slutade med tre segrar för Växjö och två för Luleå. Noterbart där var att Växjö vann lagens tre sista möten och att båda lagen vann vardera matcher på bortais.

Kommentar:
Ja, vi flesta trodde väl på en jämn historia mellan dessa två lag. Även kanske att det skulle se lite mer målsnålt ut när Luleå spelar sitt spel. Men försvarsspelet har inte varit Luleå"s bästa gren hittills i slutspelet.
Matcherna i Växjö har hejats fram av en sagolik hemmapublik. Hela arenan är färgad orange och det är ett djävulskt liv på läktarna. Kul att se.
Nu tror jag dock att detta ser mindre bra ut för Växjö. Laget gick tämligen ganska enkelt fram till 2-0 i matcher utan att Luleå spelade alltför bra. Men det är hockey och slutspel och Luleå har nu kommit ikapp till ett 2-2 läge i matchserien och vid seger imorgon så kan Luleå avgöra på hemmaplan på tisdag. Frågan är om laget gör det?
Jag tror däremot att Luleå kommer få möjligheten till det i alla fall. Detta på grund av att Luleå har nu vunnit "rätt" matcher mot Växjö. Först en psykologiskt viktig seger nere i Växjö med 4-3 efter förlängningen, trots en tappad 3-0 ledning. Sen nu en svängig match i Luleå där hemmalaget lyckades knipa åter igen en viktig seger. Nu är det mer positiv anda hos Luleå killarna som har vänt på fördelen till sitt håll.
Jag tror att Luleå"s tunga segrar i dom två senaste matcherna kommer betyda mycket i morgon dagens match och Växjö som tappat sin så "säkra" 2-0 ledning kan bete sig lite panikartat och stressat imorgon då hemmapubliken kommer kräva seger för att inte Luleå ska ta ledning i matchserien.
Sen att Omark kom igång senast är livsviktigt för Luleå och med han rätt spelhumör igen så blir Luleå"s offensiv riktigt farligt och får Luleå till sitt försvarsspel som laget hade under större delen av grundserien så blir detta tungt för Växjö.
Luleå med två raka segrar i ryggen och ett kanske lite småstressat Växjö efter att ha tappat en 2-0 ledning i matcher så ser jag mer värde i att tro att Luleå vänder helt på den här matchserien imorgon och väljer att spela Luleå inklusive övertid till 2,30 på bet365 .

  Speltips Odds
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators
NHL, Ishockey
1,80
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
17:00  Frankrike - Peru
Fotbolls-VM - Fotbolls-VM - 2 asian hcp +1,5
1.62
19:00  Arameisk Syr - Sollentuna
Fotboll - Division 1 Norra - 2 draw no bet
1.83
20:00  Argentina - Kroatien
Fotbolls-VM - VM - Arg ö13,5 skott
1.90
14:00  Brasilien - Costa Rica
Fotbolls-VM - VM 2018 - 1 vinna och hålla nollan
1.66
17:00  Nigeria - Island
Fotbolls-VM - VM 2018 - Under 0,5 mål 1:a hl
2.40
20:00  Serbien - Schweiz
Fotbolls-VM - VM 2018 - BLGM Nej
1.80
17:00  Sydkorea - Mexiko
Fotboll - Fotbolls-VM - 2
1.70
20:00  Tyskland - Sverige
Fotbolls-VM - VM 2018 - Under 2,5 mål
1.96
20:00  Colombia - Polen
Fotbolls-VM - VM - Över 2,5 mål
2.06
20:00  Iran - Portugal
Fotbolls-VM - VM - 2 asian hcp -0.75
1.99

Skador & Avstängningar