Haze91

Björklöven tar ett steg närmare HA?

26 Mars 2014 - 14:44
Tjena! Gårdagen blev bra då två av två rekar satt. Frölunda löste över 2,5 mål trots att det såg tungt ut vid 5-1 underläge men matchen slutade tillslut 5-3.
Även nattens NHL gick bra då San Jose Sharks fick revansch sen rånet senast mot Edmonton Oilers och vann med 5-2.

Idag blickar jag mot kvalet till Hockeyallsvenskan där Division 1 laget Piteå tar emot Björklöven som försöker försvara sin plats i Hockeyallsvenskan.

Lagen möttes i förra omgången då i Umeå i T3 Center.
En match där Björklöven fick inleda matchen med en man mer i fem minuter men utan utdelning. Björklöven var det bättre laget i den första perioden men det var Piteå som gjorde det första målet. Glädjen blev dock kortvarig då Björklöven ganska omgående sköt in 1-1 pucken.
Andra perioden dominerades av hemmalaget och en storspelande Piteå målvakt räddade kvar sitt Piteå till den tredje perioden.
En period där Björklöven förde spelet med Piteå var långt ifrån ofarliga när laget väl kom på anfall.
Trots powerplay för Björklöven så hittas inte pucken in i Piteå målet. Men med blott 28 sekunder kvar så vispar Björklöven in en retur och vinner matchen med 2-1. Tung förlust för Piteå som stred tappert matchen igenom.

Piteå ligger på femte plats med sex poäng i den jämna tabellen i Hockeyallsvenskan. Laget inledde med förlust mot Vita Hästen på hemmaplan med 2-7 för att senare vinna två raka mot Tingsryd 2-1 och Troja/Ljungby 5-2 båda matcherna på bortais. Nu har det dock blivit två raka förluster för att först förlora med 2-5 hemma mot Kallinge/Ronneby och nu senast 1-2 förlust borta mot Björklöven.
Men i den jämna tabellen så ligger Piteå bara två poäng bakom Björklöven som innehar den sista direktplatsen till Hockeyallsvenskan.
Piteå har på sina två hemmamatcher inkasserat två förluster och har en målskillnad på 4-12.

Björklöven som klev in i kvalet som största favoriter att behålla sin plats i Sveriges näst högsta serie.
Med åtta poäng efter halva serien avklarad så ligger Björklöven på en andra plats med sex poäng bakom överlägsna Vita Hästen som stormar mot Hockeyallsvenskan men har samma poäng som trean Troja/Ljungby där det är målskillnaden som gör att Björklöven ligger före.
Björklöven inledde kvalet med en 3-4 förlust efter straffar borta mot Troja/Ljungby för att senare vinna med 4-2 hemma mot Kallinge/Ronneby. För att igen förlora med 3-4 efter förlängning mot Tingsryd på hemmaplan och förlora bortamötet mot Vita Hästen med 3-2. För att senare få vinna senaste matchen mot Piteå med 2-1.

Historia:
Lagen möttes i kvalet även förra säsongen och då vann Björklöven alla tre möten.
För att hitta en Piteå seger mot Björklöven måste vi gå tillbaka tio matcher. Då vann Piteå med 3-2 efter övertid.
För att sedan hitta en Piteå seger efter övertid/straffar så måste vi gå tillbaka TJUGOTRE matcher.
Tittar vi noggrannare på dessa matcher så har Björklöven vunnit nitton av dessa tjugotre matcher och noterbart är att Björklöven har vunnit samtliga nitton segrar under ordinarie tid.
Noterbart är att Piteå och Björklöven spelade i samma division sen säsongen 2010-2011 fram tills årets säsong då Björklöven lyckades ta steget upp.

Kommentar:
Ja vi ska inte stirra oss blinda på historiken lagen emellan men att Piteå brukar segra över Björklöven hör inte till vanligheterna.
Björklöven klev in i kvalet som favoriter att behålla sin plats i Hockeyallsvenskan. Det är inte så konstigt då Björklöven har kvalets bästa trupp med bland annat NHL meriterande målvakten Andrew Raycraft och forne SM guld vinnare och landslagsspelaren Per Hållberg.
Björklöven är ett bra lag och hade tagit fler poäng om det inte blivit nonchalant och slarvigt spel. Bland annat en tappad 3-1 ledning hemma mot Tingsryd i den tredje perioden som slutade med strafförlust. Björklöven hade 2-2 borta mot Vita Hästen men släpper in ett 3-2 mål med endast 21 sekunder kvar av matchen.
Jag tror att Björklöven har lärt sig sina läxor nu och laget vet att det inte går att slarva bort fler poäng i de resterande matcherna.
Med ett otroligt psykologiskt övertag mot Piteå sen det tunga avgörandet senast och den otroligt överlägsna statistiken mot Piteå så ser jag inte att Björklöven ska förlora kvällens match. Samtidigt som Björklöven var det bättre laget och en storspelade Piteå målvakt räddade kvar sitt lag länge länge i matchen. Gör han två raka grymma matcher mot ett taggat Björklöven som får med sig två supporterbussar till kvällens match? Jag tror inte det.
Björklöven får spela på bortaplan och Piteå har inte råd att spela alltför försvarsinriktat då laget måste ta full pott för att ha en chans för att kunna nå Hockeyallsvenskan.
Nej ett tyngre, starkare och bättre Björklöven tar sig i kragen och visar varför laget ska spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong och vinner över Piteå ikväll.
Jag väljer att spela Björklöven som segrare till 1.67 på Betsafe.

  Speltips Odds
New York Rangers - Philadelphia Flyers
NHL, Ishockey
1,70
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Donaldson
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.74
18:15  Erzgebirge Aue - Karlsruher
Fotboll - 2 Bundesliga - Erzgebirge -1 hörna
2.18
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91

Skador & Avstängningar