Haze91

Derby i Västerås

27 Mars 2014 - 15:30
Tjena. Gårdagen såg bra med Björklöven som ledde ledde med 2-1 inför den tredje perioden och inledde den med två powerplay men ingen utdelning. Istället gör Piteå två mål inom en kort period. Björklöven lyckas tråckla in 3-3 med mindre än 40 sekunder kvar för att senare förlora i förlängning. Däremot gick NHL in med att New York Rangers vann med 3-1 hemma mot Philadelphia Flyers.

Idag går Kvalserien in på sina andra halva och med fem omgångar kvar så blickar jag mot mötet och derbyt mellan Västerås - Örebro.

Västerås inledde Kvalserien på sämsta möjliga sätt. Med att åka ner till Malmö och komma igen från ett 0-2 underläge i den tredje perioden och lyckades kriga till sig 2-2 men för att sedan förlora på straffar. Förlusten följdes upp med en 3-4 förlust hemma mot Rögle. Detta efter att Rögle satt prägel på matchen genom att leda med 4-1 efter den första perioden och kunde efter det hålla undan.
Det var först i den tredje omgången som Västerås fick vinna i årets Kvalserie. Med en 3-1 seger på hemmaplan mot Djurgården. Segern följdes upp för att sedan slå AIK på Hovet med 3-2.
Nu i senaste matchen så förlorade Västerås mot Malmö med 1-3.
Det leder till att Västerås har tagit sju poäng i Kvalserien och ligger därmed på en fjärde plats i tabellen. Med tre poäng till ettan Rögle och tvåan Örebro.
Västerås har spelat tre hemmamatcher men det har bara resulterat i en seger och två förluster. Endast tre poäng på tre hemmamatcher gör Västerås för stunden till det sämsta hemmalaget i Kvalserien.

Örebro som kommer in i Kvalserien med omvända roller från förra säsongen. Då gick laget vidare från Play Off och direkt till SHL för att iår försöka försvara sin SHL plats. Lite kontraster är det allt.
Örebro började Kvalserien på bästa möjliga sätt. Med att slå Rögle på bortaplan med 4-3 efter ett taffligt försvars och boxplay spel. Följdes upp med att slå AIK för första gången den här säsongen med 3-1 på hemmaplan. Sen kom första förlusten borta mot Malmö. Ett insläppt 3-2 mål med mindre än tre minuter kvar såg till att första poängtappet var i hamn. Örebro studsade dock tillbaka direkt efter förlusten och vann hemma mot Djurgården med 5-2. För att nu senast var det bättre laget mot Rögle i hela matchen utom två byten då Rögle går från 0-2 till 2-2 och lyckas sedan vinna på straffar med 3-2 trots en hel del målchanser från Örebro i den tredje perioden.
Det leder till att Örebro ligger på en andra plats i Kvalserien med tio poäng men har samma poäng som ettan Rögle men ett mål sämre i målskillnad. Örebro har två poäng ner till Malmö.
På bortaplan har det blivit en seger och en förlust på lagets två bortamatcher och det gör att Örebro i skrivande stund är Kvalseriens tredje bästa bortalag.

Historia:
Dessa två lag möttes två gånger under förra årets Kvalserie. Örebro vann båda mötena med Västerås med 1-0 på bortais och med 5-4 efter straffar på hemmaplan.
På lagens fem senaste möten så har det slutat med fyra raka segrar för Örebro och en seger för Västerås.
På dom fem senaste matcherna i Västerås så har Västerås vunnit två och Örebro tre.

Kommentar:
Ja nu börjar snaran dras ihop då det är bara fem matcher kvar av den här säsongen och klubbarnas sportchefer, GM och VD och allt vad nu som finns lär vara nervösa om hur detta ska arta sig om hur/vart sitt lag ska spela nästa säsong då Kvalserien är långt, långt ifrån avgjord.
Nu väntas lagens första derby av dom två och poängen i den här matchen kommer göra en otrolig skillnad för förutsättningarna framöver. Seger för Västerås och tio poäng och samma poäng som Örebro. Men seger för Örebro som då kliver upp på tretton pinnar gör att Västerås är sex poäng bakom med tolv poäng kvar att spela om och då är loppet troligen kört för att komma ikapp Örebro för Västerås del.
Nu tror jag på en jämn och tät matchbild där poängen är otroligt viktiga.
Jag tror dock att Örebro kommer att gå segrande ur kvällens batalj. Detta för att Västerås verkar bli som laget blev förra säsongen och som Leksand gjorde i så många år, att inte räcka till när det väl gäller. Medan Örebro har spelat bra i alla matcher i Kvalserien men har tappat fokus under delar i matcherna och det har straffat sig rejält. Som mot Rögle senast där Örebro borde ha tagit tre poäng men två dåliga byten blev två mål i baken.
Örebro bör ha lärt sig läxan och det lyser stor revanschlust sen den "onödiga" poängtappet senast.
Jag tror att ett tyngre, starkare och bättre Örebro kommer vinna i Västerås där det vankas mycket folk och även många Örebroare. Men mot ett Västerås som kommer strida tappert och inte vika ner sig en millimeter.
Jag väljer att spela Örebro som segrare inklusive övertid och straffar till 1,75 på Bwin .

  Speltips Odds

,
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
15:00  Malmö FF - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.00
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76
17:30  Vasalund - Lidingö
Fotboll - Division 2 norra Svealand - 1/1 HT/FT
2.20

Skador & Avstängningar