Haze91

Målrikt att vänta i Philadelphia?

28 Mars 2014 - 14:17
Halloj! Ja det studsar inte min väg när matcherna går till övertid eller straffläggning. New Jersey Devils jobbar sig tillbaka till 2-2 men förlorar med 2-3 efter straffläggning mot Phoenix Coyotes. Aja, ny dag, nya tag.

Inatt är det dags för åtta matcher i NHL och jag blickar mot mötet mellan Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs.

Flyers kommer närmast från en 3-1 förlust mot New York Rangers på bortaplan. Trots kraftigt övertag i den första perioden så var det Rangers som gjorde målet. Rangers växte in mer i matchen och en storspelande Henrik Lundqvist såg till att Flyers aldrig kom nog nära.
Flyers har på sina tio senaste matcher 6 segrar, 3 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar 6-3-1.
I Eastern Conference så befinner sig Flyers på en sjätte plats med 83 poäng efter 72 spelade matcher. Med tre poäng bakom femman New York Rangers och tre poäng före lagen som slåss om resterande slutspelsplatser. Flyers har en målskillnad på 206-204 som ger ett snitt på 5,69 mål per match.
På hemmaplan så har Flyers spelat bra. Med 45 poäng på 36 hemmamatcher så är Flyers Eastern Conference sjätte bästa hemmalag. Med en statistik på 22 segrar, varav 1 efter övertid/straffar och 14 förluster, varav 1 efter övertid/straffar och en målskillnad på 106-92. Vilket ger ett snitt på 2,94-2,55 mål per match.
Flyers senaste hemmamatch var mot Los Angeles Kings. En match som Kings vann med 3-2.
Flyers har annars på sina fem senaste hemmamatcher fyra segrar och en förlust och det har totalt blivit 25 mål, (24 mål på ordinarie tid) vilket ger ett snitt på 5 mål per match.
Flyers kommer till spel utan:
S. Downie (spelar ev inatt)
C. Pronger (har inte spelat sen 2011)

Maple Leafs, vars form inte är vad laget önskade när det vankas slutspurt av serien. Med hela sex raka förlust och inte ett poäng i någon av matcherna. Förra matchen blev förlust med 3-5 mot St Louis Blues. En match som blev jämnare än vad det behövdes. Blues ägde allt och lite till i den första perioden och när Maple Leafs gjorde 1-0 så var det inte rättvist. Blues vände på steken innan den första perioden var slut och ledde med 4-1 efter två perioder. Maple Leafs kom som närmast till 3-4 men förlusten var rättvis.
Maple Leafs har på lagets tio senaste matcher 3 segrar och 7 förluster 3-7-0.
Med den sviktande formen så har Maple Leafs rasat från topp fem till att nu ligga utanför slutspel och ligger först på en tionde plats med 80 poäng efter 74 spelade matcher. Dock har laget samma poäng som sjuan Columbus Blue Jackets, åttan Detroit Red Wings samt nian Washington Capitals. Däremot har Maple Leafs spelat flest matcher av samtliga fyra lag. maple Leafs är det lag som har släppt in tredje mest mål i Eastern Conference och har en målskillnad på 2016-231, vilket ger ett snitt på 6,04 mål per match.
Bortaspelet har inte fungerat speciellt vidare den här säsongen och inte på den senaste tiden. Endast en seger på lagets fem senaste bortamatcher. Totalt har det blivit 35 poäng på 37 bortamatcher vilket gör Maple Leafs till seriens elfte bästa bortalag. Med en statistik på 14 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 23 förluster, varav 7 efter övertid/straffar och en målskillnad på 96-118. Det ger ett snitt på 2,59-3,18 mål per match.
Maple Leafs senaste bortamatch var mot New Jersey Devils. Där vann Devils med 3-2.
På Maple Leafs fem senaste bortamatcher så har det totalt blivit 29 mål. Vilket ger ett snitt på 5,8 mål per match.
Maple Leafs kommer till spel utan:
P. Ranger (spelar ev inatt)

Historia:
Det är dags för lagens tredje möte för den här säsongen. Dom två tidigare mötena har spelats med vardera lag som hemmalag men Maple Leafs har gått segrande ur de båda mötena.
Första matchen i Philadelphia. Där vann Maple Leafs med 3-1.
Den senaste matchen i Toronto. Där vann Maple Leafs med 4-3 efter förlängning.
På lagens tio senaste möten så har det slutat med fem segrar för Flyers och fem för Maple Leafs. Noterbart är att sju av de tio matcherna har slutat med över 5,5 mål och en match stannade på exakt fem mål.
På lagens fem senaste möten i Philadelphia så har Flyers vunnit två och Maple Leafs tre. Noterbart är att tre av fem matcher har slutat över 5,5 mål och en match stannade på exakt fem mål.

Kommentar:
Ja nu är det nästan frågan om det inte är Maple Leafs sista chans att kunna nå slutspel. Det som såg säkert ut fram till OS, men ett lag som har tappat allt som heter vinna för stunden. Maple Leafs ligger sämst till bland lagen som slåss för dom två sista slutspelsplatserna då laget bland annat har spelat flest matcher av samtliga.
Medan Flyers kämpar för att klara sig undan slutspelskampen och vid förlust inatt så är Flyers helt plötsligt även dom med på allvar igen och krigar om dom sista slutspelsplatserna.
Flyers som har varit stabila på hemmaplan kommer till spel med bra facit i hemmarinken med fyra segrar och endast en förlust på hemmaplan möter ett Maple Leafs som är under isen för stunden med sex raka nederlag, varav tre raka på bortais.
Nu möts ett lag som hör till övre halvan att göra mycket mål på hemmaplan mot ett lag som släpper in alldeles alldeles för mycket, tredje mest i Eastern Conference.
Det är två viktiga poäng som står på spel och jag ser att om Maple Leafs ska gå ta med sig poäng ur nattens fight så kommer det behövas göras minst tre, fyra mål mot ett Flyers som har gjort minst tre mål på hemmaplan i åtta av lagets tio senaste matcher.
Samtidigt som dessa två lag spelar målrikt mot varandra. Fart och fläkt med mycket skott och målchanser och med sju av lagens tio senaste matcher mot varandra som har slutat över 5,5 mål och med två otroligt viktiga poäng på spel.
Gör att jag väljer att spela över 5,5 mål till 1,81 på Betsafe .

Startande målvakter:
Flyers: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
Maple Leafs: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Syrianska Eskilstuna - Boo
Fotboll - Division 3 södra Svealand - 1
1.80
16:00  Nyköping - Syrianska
Fotboll - Div 1 Norra - 2
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
16:00  AIK - IFK Norrköping
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.81
16:00  Brage - Örgryte
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp +0
1.85
16:30  Springover - Coktail Fortuna
Trav - Solvalla - H2H 1
1.85
20:45  Real Madrid - Liverpool
Fotboll - Champions League - 1
2.25
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
15:00  Malmö FF - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.00
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Vasalund - Lidingö
Fotboll - Division 2 norra Svealand - 1/1 HT/FT
2.20

Skador & Avstängningar