Haze91

Skellefteå ordnar 2-0 i matcher?

2 April 2014 - 12:57
Tjena. Gårdagen var inget att hänga i julgranen. Växjö - Färjestad inledde med högt tempo men dom riktigt vassa målchanserna saknades och därmed inget mål innan 09,59. I NHL så var Washington Capitals bra i den första perioden men tappade allt och lite till resten av matchen och föll med hela 5-0 mot Dallas Stars på hemmaplan. Tung gårdag men nya tag är det som gäller.

Idag är det dags för SM Semifinal nummer två. Linköping tar emot Skellefteå.
Två lag som mötte varandra under förra årets semifinalserie där fyra av fem matcher gick till övertid och Skellefteå vann tre av dom fyra och vann med 4-1 i matcher.

Linköping kommer till semifinal med totalt fyra matcher mer spelade än motståndarna Skellefteå. För att först besegra Modo i Play In kvalet genom en 2-0 seger i matcher. Sedan möta favoriterna Frölunda. En matchserie som Linköping vände på från 2-3 underläge i matcher till 4-3. I den avgörande matchen så stod Linköping för en otroligt stark defensiv. Inte rolig att titta på men effektiv när allt fungerar som det är tänkt.

Skellefteå vann serien i överlägsen stil och möter nu nionde placerade Linköping.
Skellefteå gjorde det laget skulle med HV 71 och hade det inte varit för ett tveksamt HV 71 mål i match fyra som HV 71 vann i förlängningen så hade det slutat med fyra raka segrar för Skellefteå. Istället blev det en match till och där var Skellefteå bättre och vann med totala 4-1 i matcher. Matcherna blev något jämnare än vad som egentligen behövdes då en strålande Gustaf Wesslau räddade sitt HV 71 om vartannat.

Första mötet i Skellefteå slutade med en stabil 3-0 seger för hemmalaget. Linköping började starkt och hade en stolpträff i powerplay. Men en onödig utvisning och ombytta roller så kom istället 1-0 för Skellefteå. Innan den första perioden var färdigspelad så hade även Oskar Möller tryckt in 2-0 efter en stark prestation. Skellefteå hade efter det oerhörd koll på läget och kunde relativt enkelt hålla undan och sen avgöra med ett 3-0 mål i öppen kasse.

Historia:
Det skilde 33 poäng mellan dessa lag när tabellen slutnoterades.
Lagen tog sig an varandra fem gånger under grundserien. Tre matcher i Linköping och två i Skellefteå.
Det resulterade i fyra segrar för Skellefteå och en för Linköping. Noterbart att Skellefteå vann två av tre matcher i Linköping.
Resultaten blev:
25.02.14 SHL Linköping Skellefteå 6 : 5
(5 : 5)
23.01.14 SHL Linköping Skellefteå 2 : 4
23.11.13 SHL Skellefteå Linköping 5 : 2
12.11.13 SHL Linköping Skellefteå 3 : 4
05.10.13 SHL Skellefteå Linköping 4 : 2
I dom fem senaste matcherna i Cloetta Center så har Linköping bara en seger medan Skellefteå har fyra. Noterbart är att Skellefteå hade fem raka segrar i Cloetta Center med förra årets slutspel inräknat.

Kommentar:
En lite oväntad semifinal där inte många trodde att Linköping skulle klara av Frölunda i kvartsfinalen. Men laget gjorde det och nu har östgötarna gjort mer än vad som förväntades efter den knackliga säsongen fram till OS.
Nu tror jag att Linköping har mött sina övermän för den här säsongen. Detta på grund av Linköping har så ofantligt svårt mot Skellefteå samt att det sitter en tung matchserie i benen för Linköping.
Jag tror inte den här matchserien blir mer än fyra till fem matcher. Och då börjar jag med att säga att Skellefteå kommer ta ledningen i två noll i matcher efter kvällens match.
Detta för att Skellefteå såg bra ut i förra matchen och gjorde det laget skulle på hemmaplan och jag har svårt att se hur Linköping ska stå ut med Skellefteå"s offensiv om Linköping försöker spela som laget gjorde mot Frölunda.
Sen att Skellefteå går för guldet. Ett lag som inte verkar mättat trots att laget är regerande mästare. Med fyra av fem segrar mot Linköping den här säsongen (5 av 6 med första kvartsfinalen inräknad) så är övertaget i den psykologiska biten enorm för Skellefteå.
Sen att Skellefteå trivs i Cloetta Center gör detta inte mindre intressant.
Jag tror att Skellefteå vill avgöra den här matchserien så fort som laget kan för att slippa riskera skador eller för stort slitage på laget inför en kommande finalserie. Sen är Skellefteå ett mycket bättre lag än Linköping och saknas Junland ikväll (spelar eventuellt) så blir det ett jobbigt avbräck för hemmalaget.
Jag väljer att spela Skellefteå som segrare till 2,05 på Bwin.

  Speltips Odds
Detroit Red Wings - Boston Bruins
NHL, Ishockey
2,26
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
01:05  L V Phantoms - T Marlies
Ishockey - AHL - 2 Moneyline
1.87
02:00  Tampa Bay - Washington
Ishockey - NHL - Stanley Cup - Över 5,5 mål
2.05
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.66
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar