Haze91

AIK tar sin sista chans?

4 April 2014 - 16:00
Halloj! Gårdagen började bra då överspelet 4,5 mål i Färjestad - Växjö satt redan under den andra perioden och Växjö kunde tillslut vinna med 6-1! I NHL gick det däremot tyngre. Philadelphia Flyers föll på hemmaplan mot Columbus Blue Jackets med 0-2. Mot nya matcher!

Idag är det den näst sista omgången i Kvalserien. Där jag blickar mot mötet mellan AIK - Örebro.
Tabellen ser ut som följande:
1: Örebro 19p +14
2: Rögle 13p +3
3: Djurgården 12p +-0
4: Malmö 11p -5
5: AIK 10p +-0
6: Västerås -12

Som ni ser så är Örebro därmed klar för SHL nästa säsong då inget av lagen bakom Rögle kan ta in resterande poäng samtidigt som det är klart att Västerås inte kan gå upp.
Det står nu alltså mellan Rögle, Djurgården, Malmö och AIK.

AIK tog sin sista livlina förra omgången genom att bortabesegra Västerås med 4-1. En seger som innebar att laget fortfarande har en liten chans att kunna hålla sig kvar i Sverige"s högsta serie. Men vad som talar emot AIK är att laget inte har det i egna händer och det gäller att resultaten går AIK"s väg.
Men vi går igenom vägen hit litegrann först.
AIK började i sin premiär slå Djurgården med 2-1 på "hemmaplan". Detta följdes upp med fyra raka förluster. Örebro borta 1-3, Rögle hemma 1-2 efter straffar, Västerås hemma 2-3 och Djurgården borta 3-2. Sen blev det äntligen seger borta mot Malmö med 4-2. För att direkt sedan följa upp med att förlora hemma mot Malmö med 1-2. Och nu senast så slog AIK, Västerås på bortaplan med 4-1.
AIK har alltså spelat till sig 10 poäng och behöver med största säkerhet ta alla sista poäng för att behålla sin plats i SHL.
AIK är Kvalserien"s fjärde bästa lag med 4 poäng på 4 hemmamatcher.
AIK saknar ikväll:
17 Fredrik Carlsson (hjärnskakning)
34 Michael Lindqvist (upper body)
45 Oscar Steen (knä)
77 Jacob Spångberg (hand)
78 Akim Aliu (knä)

Örebro som tack vare segern senast borta mot Djurgården med 4-2 gjorde att laget är klart för spel i SHL ännu en säsong.
Örebro"s resa i Kvalserien har mer eller mindre varit stabil och det har aldrig varit snack om saken att Örebro skulle stanna i SHL.
Med att vinna mot Rögle i premiäromgången på bortaplan med 4-3. Följdes upp med en 3-1 seger hemma mot AIK. Det blev sedan en 2-3 förlust borta mot Malmö som direkt efteråt blev en seger med 5-2 hemma mot Djurgården. Därefter föll Örebro efter straffar med 2-3 hemma mot Rögle. För att efter det ha inkasserat tre raka trepoängare. Västerås borta 5-2, Västerås hemma 5-0 och nu senast Djurgården borta 4-2.
Örebro har därmed spelat till sig 19 poäng under Kvalserien och leder den med sex poäng före tvåan Rögle.
På bortaplan under Kvalserien har Örebro tagit nio poäng på fyra matcher vilket gör Örebro till Kvalseriens andra bästa bortalag.
Örebro kommer bland annat sakna ikväll:
"Jared Aulin har rest hem till sin cancersjuka mamma i Kanada. Även Brett Sterling har rest hem och missar matchen, uppger NA. Henrik Löwdahl är fortfarande borta pga hjärnskakning och Emil Kåberg vilar efter att ha fått ett skott på de ädlare delarna."

Historia:
Detta blir lagens sjunde och sista möte för den här säsongen.
Inför den här matchen har AIK vunnit fem och Örebro en. Noterbart är att Örebro vann den ack så viktiga matchen i Kvalserien.

Kommentar:
Ett lättat Örebro möter ett AIK som inte får förlora den här matchen. För vid förlust är det klart att AIK lämnar Sveriges högsta serie och frågan är vad som kommer hända med denna anrika klubb som har en krasslig ekonomi om det blir uttåg ur SHL.
Därmed tror jag att AIK kommer gå segrande ur den här bataljen. Laget måste nu verkligen gå för seger och tack vare segern senast så finns hoppet. AIK möter nu ett Örebro som kan slappna av helt tack vare att SHL kontraktet är räddat och gör sin sista match på bortaplan för den här säsongen.
Därmed tror jag att ett AIK som spelar med kniven mot strupen kommer gå segrande ur kvällens match. AIK har haft det "lätt" mot Örebro den här säsongen och möter nu ett Örebro som kommer spela av den här Kvalserien och saknar en del duktiga pjäser.
Jag tror AIK tar det sista halmstrået så vi får en ofantligt intressant avgörande omgång på måndag då AIK kommer gästa Rögle medan Örebro tar emot Malmö och Djurgården tar emot Västerås.
Jag väljer att spela AIK som segrare till 1,80 på bet365.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar