Haze91

Mycket mål och SAIK i en ny final?

6 April 2014 - 15:30
Hello! Då var jag tillbaks igen efter en dags frånvaro.

Idag kan Skellefteå blir finalklart för fjärde året i rad då ställningen är 3-0 i matchserien och åker idag till Linköping för att avgöra matchserien.

Skellefteå har gått fram till en 3-0 ledning i matchserien ganska så rättvist. Första matchen spelades i Skellefteå och där vann Skellefteå med stabila 3-0. Matchen hade kanske kunnat sett annorlunda ut om Linköping hade satt sitt stolpskott och inte dragit på sig onödig utvisning sekunderna senare.
Den andra matchen var ren och skär utklassning i Cloetta Center. Skellefteå vann med 8-2. Skellefteå ledde med hela 3-0 efter bara dryga tio minuter spelade och trots att Linköping kom ikapp till 2-4 så var det aldrig snack om saken.
Den senaste matchen i Skellefteå Kraft Arena har väl hittills varit den bästa från Linköping"s sida. Bra målvaktsarbete från Marcus Högberg och Linköping tog även ledningen med 1-0. Men med en onödig utvisning när Linköping redan spelade i numerärt underläge så kunde inte Linköping stå emot längre i början av den andra perioden. Men inga fler mål kom och vi hade 1-1 inför den tredje perioden. Där var det Skellefteå som satte avgörandet när 2-1 kom efter ca elva minuter in i perioden och kunde tillslut vinna med 4-1.
Så snabbt sammanfattat så är det mycket tack vare bra målvaktsarbete från Linköping"s Marcus Högberg som har hållit ner siffrorna och Skellefteå leder matchserien rättvist.
Linköping kommer sakna: Sebastian Karlsson

Historia:
Lagen möttes fem gånger under grundserien och då vann Skellefteå fyra medan Linköping bara vann en. Och räknar vi med slutspelet så har Skellefteå 7-1 på Linköping i inbördesmöten. Noterbart var att samtliga matcher i grundserien har slutat med över 5,5 mål medan en av tre har slutat med över 5,5 mål i slutspelet.
Linköping hemma mot Skellefteå slutar i regel oftast med Skellefteå seger. På dom tio senaste hemmamatcherna, inkluderat slutspel så har Linköping bara vunnit tre gånger och Skellefteå sju. Linköping har bara vunnit en av dom sju senaste matcherna som hemmalag. Sju av dessa tio matcher har slutat med över 5,5 mål.

Kommentar:
Ja nu är det dags för Linköping att vinna. Annars är det färdigspelet för den här säsongen och Skellefteå är åter igen klart för SM final.
Linköping stred emot tappert i den förra semifinalen och det var väl den där laget var som närmast att kunna knipa en seger vilket verkligen hade behövts för frågan är om inte loppet är kört nu.
Fallet för Linköping har varit att laget har dragit på sig alldeles för många onödiga utvisningar som Skellefteå inte har tackat nej till att utnyttja. Skellefteå har verkligen spelat med tålamod, framförallt i förra matchen och fick inte panik trots underläge.
Idag så kommer Skellefteå gå för att avgöra den här matchserien. Vilket inte är så oväntat då det väntas bli en lång semifinal mellan Växjö - Färjestad och att få några extra dagars vila för att försvara ett guld är aldrig fel.
Linköping borde ha lärt sig att det är inte försvar som gäller när laget möter Skellefteå. Då straffar det sig till slut. Jag tror att Linköping har lärt sig det och kommer vara något mer offensiva då laget kan spela sin sista hemmamatch för säsongen och lär vilja avsluta med hedern i behåll.
Ska Linköping tvinga fram en förlängning eller seger så kommer det behövas att göras minst tre, fyra mål för det kommer Skellefteå att göra idag.
Jag väljer därmed att spela över 5,5 mål till 2,14 på Unibet och väljer samtidigt att spela att Skellefteå avgör matchserien idag till 1,85 på Expekt.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74
19:00  Enskede - Sollentuna
Fotboll - Svenska cupen - 2
2.15

Skador & Avstängningar