Haze91

Mål mål mål i Ängelholm?

7 April 2014 - 10:48
Hallå!

Stunden är här. Den sista omgången i en otroligt jämn Kvalserie. Den jämnaste på många år. Att så många lag är inblandade i chansen om att kunna ta sig till SHL.
Tabellen lyder som följande:
1: Örebro 21p 32-17 +15
2: Rögle 14p 28-26 +2
________________________
3: Djurgården 14p 25-24 +1
4: Malmö 12p 21-27 -6
5: AIK 11p 18-19 -1
6: Västerås 9p 17-28 -11

Som vi ser så är Örebro överlägset klar för ännu en säsong i SHL medan Västerås drömmar om spel i den högsta ligan är bortblåsta.

Rögle BK, har återigen en god möjlighet att ta sig till SHL. Ännu en gång tack vare Play Off via Hockeyallsvenskan.
Rögle hade goda förutsättningar i förra omgången hemma mot Västerås att kunna få ett ännu bättre utgångsläge än vad slutfacit blev. Med en 1-2 förlust efter straffar och tack vare att varken, AIK, Malmö eller Djurgården fick med sig full pott så behåller Rögle sin andra plats och har allt i egna händer inför ikväll.
Rögle"s form har sviktat lite i dom fem senaste matcherna och det har blivit poäng i tre matchen men bara seger i två av dom fem senaste. Örebro borta 3-2 efter straffar och Malmö borta 5-3. Noterbart är att tre av fem matcher har slutat med över 5,5 mål.
Hemmaplan i Kvalserien har inte varit Rögle"s melodi. Ynka fyra poäng på fyra hemmamatcher gör Rögle till Kvalseriens näst sämsta hemmalag. Noterbart är att tre av fyra hemmamatcher har slutat med över 5,5 mål.
Saknas gör Lindgren och Törnkvist som är långtidsskadade.

AIK som hade otroligt många chanser att kunna avgöra matchen mot Örebro på Hovet senast, vilket till stor del hade behövts då utgångsläget inför ikväll är tungt. Ett rejält skottövertag, en hel del ramträffar och en puck som inte ville över mållinjen mer än en gång resulterade i att AIK fick se sig besegrade med 1-2 efter straffar och hoppet om SHL försvann rejält.
AIK kommer behöva i första hand att besegra Rögle, samtidigt som Västerås besegrar Djurgården på bortaplan samtidigt som Malmö max tar två poäng borta mot Örebro. Inget scenario är ju omöjligt trots allt.
AIK har på sina fem senaste matcher i Kvalserien tagit poäng i tre av fem matcher och gått segrande ur två av dessa fem. Malmö borta 4-2 och Västerås borta 4-1. Noterbart är att en match har slutat med över 5,5 mål medan två har stannat på exakt fem.
AIK på bortaplan under Kvalserien har varit bättre än hemmaspelet. Med sex poäng på fyra bortamatcher så är AIK Kvalseriens tredje bästa bortalag. Noterbart är att en match har gått över 5,5 mål medan två har stannat på exakt fem mål.
AIK kommer komma till spel utan:
10 Marcus Nilsson
17 Fredrik Carlsson (hjärnskakning)
22 Daniel Josefsson (upper body)
34 Michael Lindqvist (upper body)
45 Oscar Steen
77 Jacob Spångberg (hand)
78 Akim Aliu (knä)

Historia:
Lagens andra möte i Kvalserien och det sista för den här säsongen. Den första matchen spelades på Hovet och där vann Rögle med 2-1 efter straffar.

Kommentar:
Förutsättningarna ikväll är glasklara för spelarna men för oss som tittar på är det en del faktorer som spelar in. Men det säkra är att Rögle kommer gå ut och spela som inför en fullsatt ishall, dryga 5100 personer som kommer skrika fram sitt Rögle och kommer ha stenkoll på övriga matcher i Kvalserien.
Förutsättningarna för Rögle är ganska enkla. Med samma poäng som Djurgården så räcker det med att ta minst lika många poäng som Djurgården om Djurgården bara gör ett mål mer än Rögle. Så för Rögle"s del gäller det att ta minst lika många poäng som Djurgården och bara göra minst ett mål mindre då laget har två plusmål att gå på samt ha hittills fler gjorda mål. Det skall tilläggas att Rögle och Djurgården kommer behöva ta minst ett poäng om Malmö tar full pott mot Örebro.
För AIK"s del så är det många saker som ska studsa rätt. Först måste Rögle besegras samtidigt som Malmö max får ta två poäng samt att Djurgården blir utan pinnar mot Västerås. Sen gäller det för AIK att det måste bli seger med en hel del kassar. Med -1 inför matchen så måste AIK vinna med minst två mål mot Rögle för att laget ska kunna placera sig ovanför Rögle i tabellen. Detta tack vare bättre målskillnad.
Därav till min motivering. Två lag som kommer gå ut för att göra mål och vinna matchen. Båda lagen måste vara beredda på att det är mål som måste göras för att inte missa chansen att gå upp eller åka ur SHL. AIK som har haft det så ofantligt svårt med målskyttet den här säsongen ser åter ut att bli lagets fall men hoppet finns än.
Att möta då målglada Rögle som både gör och släpper in en drös mål är ju bästa förutsättningarna för AIK att äntligen kunna få göra lite mål.
Nej vi får höga 2,25 hos bet365 på över 5,5 mål och med dessa förutsättningar så nyper jag det direkt.

  Speltips Odds

,
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar