Haze91

Mål vi vill ha mera mål!

10 April 2014 - 11:12
Tja!

NHL natt med massor utav matcher och jag blickar mot mötet mellan Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers.

Lightning vann sin senaste match på hemmaplan mot Toronto Maple Leafs. Segersiffrorna skrevs till 3-0 och trots att målvakten B. Bishop gick sönder i början av matchen så kom A. Lindbäck in och spikade igen för sitt Lightning.
Lightning har på lagets tio senaste matcher 5 segrar, 3 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar.
Lightning ligger i topp av Eastern Conference med sina 95 poäng så innehar laget fjärde positionen. Men med tre omgångar kvar att spela är det bara tre poäng upp till trean Montreal Canadiens som även har en match mer spelad och bara två ner till femman New York Rangers som även dom har en match mer spelad.
Lightning på hemmaplan är en god kombination. Med 52 poäng på 39 hemmamatcher så är Lightning Eastern Conference tredje bästa hemmalag. Med en statistik på 23 segrar, varav 5 efter övertid/straffar och 16 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 123-101. Det ger ett snitt på 5,74 mål per match.
Lightning har tre segrar och två förluster på lagets fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att en match har gått över 5,5 mål medan två har stannat på exakt fem mål.
Lightning kommer till spel utan:
S. Salo (tveksam till spel)
B. Bishop
M. Kostka
B. Lee
M. Ohlund

Flyers har kommit igen efter dom fyra raka förlusterna. Med att vinna mot dock avsågade Florida Panthers och Buffalo Sabres. Men det positiva att ta med från dom matcherna är att målskyttet lossnat igen. Båda matcherna vanns med resultatet 5-2.
Flyers har på sina tio senaste matcher 4 segrar, 4 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar.
Flyers är även dom med och fightas om en högre slutplacering i Eastern Conference. Med 91 poäng på 79 matcher så ligger Flyers på en sjätte plats. Med fyra poäng bakom fyran Lightning och två bakom femman New York Rangers som har en match mer spelad. Däremot så har både sjuan Columbus Blue Jackets och åttan Detroit Red Wings samma poängskörd som Flyers men med en match mer spelad.
Bortaplan har varit bitvis bra från Flyers sida. Med 43 poäng på 39 bortamatcher så är Flyers Eastern Conference nionde bästa bortalag. Med en statistik på 17 segrar, varav 5 efter övertid/straffar och 22 förluster, varav 7 efter övertid/straffar och en målskillnad på 107-120. Det ger ett snitt på 5,82 mål per match.
Flyers har på sina fem senaste matcher tagit poäng i tre av dessa och har gått segrande ur två av dessa fem matcher. Noterbart är att tre av fem matcher har slutat med över 5,5 mål.
Flyers kommer till spel utan:
Z. Rinaldo
C. Pronger

Historia:
Detta blir lagens tredje möte för den här säsongen. Lagen har tidigare haft en varsin hemmamatch.
Den första matchen spelades med Lightning som hemmalag och där vann Lightning med 4-2.
Den andra matchen spelades med Flyers som hemmalag och då vann Lightning med 6-3.
På lagens tio senaste möten så har det slutat med sju segrar för Lightning och tre för Flyers. Noterbart är att Lightning har tre raka segrar och att det har blivit över 5,5 mål i åtta av dessa tio matcher.
Med Lightning som hemmalag så har det slutat med hemmaseger i fem raka matcher. Noterbart är att dom fyra senaste matcherna med Lightning som hemmalag har slutat med över 5,5 mål.

Kommentar:
En match med två lag som måste ta poäng här. Lightning för att ha en liten chans att nå topp tre platsen. Och vid seger kommer bara vara ett poäng bakom Montreal Canadiens men vid förlust så är bara Rangers och Flyers två poäng bakom Lightning istället.
Flyers måste vinna för att inte riskera att sjunka neråt i tabellen. Slutspelet är säkrat men jag tror inte Flyers vill sluta sjua eller åtta för att riskera att möta Boston Bruins eller Pittsburgh Penguins i åttondelsfinal.
Vid seger så ryker Flyers lite och kliver upp på samma poäng som Rangers på femte platsen och är med i racet om att kunna sluta på en fjärde plats.
Detta är två lag som är lagda för att gå på anfall och två lag som gillar att göra mål. Båda lagen gör i regel mycket mål på hemmaplan (Lightning( respektive bortaplan (Flyers). Flyers som har hittat målformen med tio mål på dom två senaste matcherna. Samtidigt som Lightning kommer få ställa det svagare kortet i kassen inatt, Anders Lindbäck då Ben Bishop är skadad. Detta leder till att stabiliteten i kassen blir ett minus för Lightning som troligtvis kommer behöva göra tre, fyra mål för att ta poäng eller avgå med segern. Noterbart är däremot att Lindbäck har stått säsongens två tidigare möten mot Flyers och båda har resulterat i seger för Lightning och totalt fem insläppta mål på dessa två matcher för hans del.
Men med två lag som måste vinna/ta poäng för att kunna klättra några placeringar i tabellen och som gillar att spela målrikt och att anfalla i sina matcher. Samt att spela målrikt när lagen tar sig an varandra (åtta av tio senaste mötena har slutat över 5,5 mål) gör att jag finner det största värdet att spela över 5,5 mål till 1,97 på Nordicbet .

Startande målvakter:
Lightning: A. Lindbäck (troligen) Matcher: 21 Impm: 3,11 Räddningsprocent: 88,4%
Flyers: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
19:00  Elfsborg - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.96
19:12  Lopp 3: Fidagu U.R.
Trav - Halmstad - Vinnare
2.30
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05
21:00  Montreal - LA Galaxy
Fotboll - MLS - Zlatan målskytt
2.15

Skador & Avstängningar