Haze91

Ny säsong, nya mål och ny rek!

12 Augusti 2014 - 10:25
Hej! Hockeysäsongen närmar sig med stormsteg och det är en uppsjö med träningsmatcher och Champions Hockey League, CHL de kommande veckorna.

Jag tänkte börja med en träningsmatch som spelas ikväll i Nyköping mellan Södertälje - Linköping. Årets första träningsmatch för både Södertälje och Linköping. Det börjar även bli lite av en tradition då det är fjärde året på raken som lagen har sin "premiär" försäsongsmatch mot varandra.
I en arena som tar närmare 5000 åskådare och där alla under 16 år går in gratis samtidigt som det endast kostar 100 kr i inträde så bör det kunna bli lite publik till kvällens match.

Vi börjar med Linköping som inte har spelat en match på ca fyra månader då laget åkte ut med buller och bång 7-3 mot Skellefteå och därmed 4-1 i matcher.
Linköping har gått på is i ungefär en vecka och enligt Linköping"s hemsida så har det sett bra ut och att kvällens match blir ett läxförhör om hur laget står sig. Samtidigt som nye assisterande tränaren Dan Tangnes säger "Men framförallt vill vi se att tävlingsinstinkten är där från start och att vi går in i varje situation med attityden att det betyder något. Det är många som tävlar om platserna i laget och jag vill att vi kommer i en bra trend från start."
Linköping har tappat en hel drös med spelare, som tex poängkungen Pär Albrandt som flyttat utomlands och Simon Hjalmarsson som testar lyckan på andra sidan Atlanten är två tunga tapp.
Men laget har fyllt på med intressanta namn som Broc Little, ny från Jokerit som för två säsongen sedan spelade i AIK och öste in poäng (kan behövas efter tappen av Albrandt och Hjalmarsson) Jacob Micflikie som ska täcka upp tappet från Albrandt och den nye målvakten David Rautio från Luleå.
Vi summerar lite från fjolårssäsongen där Linköping var ett av SHL"s mest målgladaste lag både bakåt och framåt och slutade på en tionde plats i tabellen.

Södertälje SK var ett av bottennappen av fjolårets Hockeyallsvenska. Laget var inför säsongen favorittippade att vare med att slåss om platserna till Kvalserien men med en katastrof start var drömmarna körda och laget fick istället fokusera på att rädda nytt kontrakt.
Södertälje klarade av det och slutade till slut på en tolfte plats med femton poängs marginal till kvalplatserna.
Även Södertälje har en hel del nyförvärv och laget satsar stenhårt för att kunna nå SHL nästa säsong då det kommer vara två bonusplatser upp till SHL då ligan utökas till fjorton lag säsongen 2015-2016.
Södertälje har plockat in rivjärnet Janne Karlsson som huvudtränare som bland annat tog med sig Växjö upp till SHL. Laget har även plockat in spelare som Victor och Oskar Ahlström från AIK, Mattias Beck från Mora Simon Löf, Brynäs/Almtuna och Erik Lindhagen, Linköping/Västerås.
Södetälje har även tappat ett gäng spelare som Johan Andersson, Fredrik Sonntag och Mike Bergin.

Det jag kan tyda från lagens olika hemsidor är att båda lagen kommer med fulla trupper och inga skador.

Kommentar:
Två hårdsatsande lag inför kommande säsongen och framförallt viktigt för Linköping"s del att få till spelet då CHL börjar om knappa tio dagar.
Båda lagen går in med målsättningen att vinna matchen och starta en positiv trend. Därav tror jag det kommer komma ut ett gäng laddade spelare som vill visa att dom hör hemma i A-laget och ska göra allt för att slå in sig i truppen.
Sen två kanske något ringrostiga lag som inte har spelat en match sen mars/april kan känna sig lite osäkra i "årets" första match.
Den stora frågan är om lagen har fått till sina knackiga försvarsspel som hägrade förra säsongen? Men jag kan konstatera att det är två lag som har värvat mer offensivt än defensivt så jag tror på en målrik tillställning mellan lagen ikväll. Med en förhoppningsvis fylld arena och två lag som går ut för att vinna så bör det troligen bli en mer publikhockeymatch än det coachen sa när lagen laddade inför matchen.
Detta är trots allt en försäsongsmatch mellan två lag som inte har spelat någon match på ca fyra månader så jag håller ner insatsen och spelar 1/4 units till 2,08 på Svenska Spel på över 5,5 mål.
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
HeartofOak - 2014-08-12 17:19

Det saknas en hel del spelare i LHC: Jonas Junland och Jonas Almtorp är sjuka, Sebastian Karlsson har känning av en lättare höftskada, Johannes Salmonsson är inte spelklar (skada), Calle Dahlström och Jakub Vrana är nyss hemkomna från juniorlandsturnering i USA och Kent McDonell ansluter om några veckor.

Så det betyder i klartext 2 ordinarie kedjor och backpar i LHC, fast mål i matchen kan det väl bli ändå...

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
12:00  Cilic - Duchworth
Tennis - Franska Öppna - Cil hcp -9,5 games
1.71
15:00  Dutra Silva - Djokovic
Tennis - Franska Öppna - Djo hcp -8,5 games
1.84
19:00  Gefle - Landskrona
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp 0
2.02
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20

Skador & Avstängningar