Haze91

Örebro gör entrà© för säsongen 2014-2015

13 Augusti 2014 - 10:43
Hej!

Dags för Örebro Hockey att göra entrà© in i försäsongsmatcherna. Laget har varit på is sen den fjärde augusti och spelar ikväll sin första match. Matchen kommer att spelas i Lindesberg och det kommer släppas ca 800 biljetter i biljettluckan.

För Örebro"s del så klarade laget av att behålla sin plats i SHL förra säsongen efter att ha varit överlägsna i Kvalserien. Inför den här säsongen har det hänt en del i truppen. Många spelare har försvunnit som tex Brett Sterling, Daniel Sondell, Jere Sallinen och Tim Sandberg. Men samtidigt har det plockats in intressanta spelare som Julius Hudacek som har förflutet i Södertälje och Frölunda, Daniel Viktsten, Derek Ryan och den senaste värvningen Jakub Krejcik som har meriter från KHL och tjeckiska landslaget. Örebro har ändå en stor del av truppen kvar från fjolåret.

Brynäs IF som åkte ut i kvartsfinalserien mot Färjestad med 4-1 i matcher för dryga fyra månader sedan har redan hunnit spelat en träningsmatch. Det var mot Almtuna i Uppsala. En match där Gävlelaget vann med 3-2. Brynäs var lite ostrukturerade i den första perioden men spelade upp sig i den andra perioden som såg bättre ut. Men det fanns både utropstecken och frågetecken efter matchen säger Tommy Jonsson.
Brynäs har tränat hårt den senaste tiden och enligt Jonsson så är laget inne i en viktig period just nu.
Brynäs har tappat sin duktige back Ryan Gunderson till Jokerit. Dit även Johan Harju lämnade för. Målvakten Johan Holmqvist fick inget nytt kontrakt och har lämnat.
Däremot har Brynäs trots sina tapp fått in intressanta spelare. Sondre Olden blir en intressant spelare att följa. Hemvändaren Niclas Andersà©n, tvillingarna från BIK Karlskoga Ponthus och Pathrik Westerholm.
Brynäs har även fått behålla viktiga kuggar inför säsongen. Båda nordamerikanerna Greg Scott och Bill Sweat, Bernhard Starkbaum och Jonas Nordqvist med flera.
Brynäs kommer starta med Starkbaum i kassen, gå runt på sex backar och Adam Brodecki och Oskar Lindblom kommer med nu samt Daniel Brodin. Vila kommer Jesper Ollas, Anton Rödin och Oscar Eklund att göra.

Historia:
Lagen möttes fem gånger under fjolårssäsongen och det var många jämna drabbningar.
Örebro vann den första matchen men sen vann Brynäs de resterande fyra.

Kommentar:
Två lag som kommer ha olika målsättningar den här säsongen. Jag kommer välja att testa Brynäs i denna match. Detta på grund av:
1: Örebro gör säsongens första match och har inte spelat ihop sig mer än en träningsvecka på is samt att laget kommer resa till Schweiz på torsdag. Något fokus där redan? Klart är det att nyförvärvet Jakub Krejcik kommer att anlända till truppen när laget befinner sig i Schweiz.
2: Brynäs har redan spelat en match och har något sånär lite mera koll på vart laget befinner sig och med en seger i ryggen bör det finnas lite mer positiv anda.
3:Brynäs känns på förhand större och starkare och har en intressant trupp inför den här säsongen och har fått behålla stor del av truppen och har i stort sett hela truppen att välja på inför den här matchen. Medan jag inte hittar vilket lag Örebro kommer ställa på benen.
MEN det är försäsongsmatch och där ska man aldrig ta något för givet så därför håller jag insatsen nere och väljer att spela på Brynäs som segrare till 2,23 på ComeOn. Vill man köra insatsen tillbaka vid oavgjort så finns det till 1,78 på samma bolag.

OBS:
ComeOn är för stunden det enda bolag som i skrivande stund har släppt odds till den här matchen!
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
16:00  Tyskland Dam - Spanien Dam
Fotboll - Vänskapsmatch - Under 3,5 mål
1.84
21:00  Federer - Thiem
Tennis - ATP Finals - Thi hcp +3,5 games
1.80
21:00  Belgien - Island
Fotboll - Nations League - 1 över 2,5 mål
1.91

Livestreaming