IB.

Swedish Grand Prix

6 Juli 2018 - 22:59

Ny tävling och nya förutsättningar. Denna gång att få hålla i en deltävling är den lilla speedwaybygden Hallstavik, närmare bestämt hemma på Rospiggarnas oval.

Årets VM är ruskigt svårtippat. I årets startfält så finns det ju minst 8-10 potentiella vinnare i varje deltävling. Dock har vi varit hyfsat rätt ute trots att vi inte satt någon vinnare. Laguta har svikit oss två gånger i finalheatet till högt odds. Senast kom han tvåa och närmare kan man inte komma.

Men jag tänker inte ge mig på ryssen. Första spelet:

Artem Laguta att nå finalheatet @ 2,60 3u Svenska Spel

Som jag nämnde tidigare så har han nått final två gånger utan några större problem. Det utav tre deltävlingar. Det var i deltävling två som han missade finalen på håret då han kom 3:a i semifinalen. Räknar stenhårt men semifinal denna kväll och väl där ska han ha fin chans på en finalålats återigen även om det är tufft motstånd. Laguta har fortsatt fin form och har lite revansch att ta sen han var här sist i seriematchen mot Rospiggarna. Spelar även Artem Laguta som vinnare till @ 17,00 (1u).

Tai Woffinden U15,5p @ 1,70 3u Svenska Spel

Ledaren i totala VM får en lina på 15,5 som jag vill hugga. 15, 16 och 18 är resultaten i de tre deltävlingarna som han har kört. Nu tror jag att han får det tuffare då det finns bra många förare som kan utmana då alla slår alla. Ovalen i Hallstavik bjuder på fin speedway och jag tror inte det blir så lätta poäng att plocka efter en start här. Vi har förare som Doyle och Jonsson som kan denna bana då man kör för Rospiggarna. Hancock har kört tusentals varv likaså på denna bana. Skulle kunna rabbla upp minst 6-7 namn till. Vart jag vill komma är att jag inte tror på några flertalet heatsegrar efter varandra. Gillar linan och spelar därför på U15,5p till 1,70.

Kvällens "räntetips":


Jason Doyle Topp 8 @ 1,40 4u Coolbet

Bartosz Zmarzlik Topp 8 @ 1,42 4u Coolbet


Doyle ger 1,00 hos Svenska Spel medan Zmarzlik ger 1,15 vilket känns mer korrekt. Doyles hemmabana och han har visat bättre form senaste tiden. Zmarzlik? Missar väl åldrig en semifinal. Kanske 1 av 10 gånger. 

Inlägget uppdateras*

0 Kommentarer
IB.

Speedway Grand Prix

26 Maj 2018 - 09:22

Dags för den andra deltävlingen i Speedway Grand Prix. Denna gång är det Tjeckien som är värd för tävlingen. Fredrik Lindgren ligger etta i den totala VM-serien trots att han inte vann den första deltävlingen i Polen.

16 förare och ska jag vara helt ärlig så är det minst 11-12 förare som skulle kunna vinna tävlingen ikväll. Jag har dock två förare som sticker ut lite i odds som jag valt att spela på.

Artem Laguta Ö8,5p @ 1,80 Svenska Spel

Laguta är i en grym form. Gick till final senast där han tappade sin ledning och slutade på en fjärde plats. Bolaget har inklusive semifinal och final på detta spel. Att gå till en semifinal så krävs minst 8p som oftast. 1,27 ger han på att nå en semifinal. Nu är det många förare med bra form men Laguta tillhör en av de snabbaste för tillfället så att han ska kliva över 8p ser jag som troligt denna kväll. Insats: 3u.

Att nå senfinal (plats 1-8) – Artem Laguta @ 1,70 5u Coolbet

Behövs ingen större motivering. Staten står mer rätt på sina 1,27. Se övrig text om honom. 

Vinnare:

Artem Laguta @ 21,00 2u – Han får vår chans igen. Vi hade han till 34,00 i förra tävlingen och då gick han rätt enkelt till final men väl i finalen så tappade han sin ledning och slutade till slut fyra. Fortsatt bra form.

Maciej Janowski @ 9,00 2u – Visat en otroligt fin form och fart senaste veckan. Ska bara nå en semifinal ikväll och väl där har vi nog inga 9,00 på polacken. Bra odds som jag hellre skulle se ner mot 5x. 


Texten uppdateras under dagen*  

Tävlingen börjar 19:00 och sänds på TV10/Viaplay.

0 Kommentarer
IB.

Speedway - Grand Prix

10 Maj 2018 - 09:51

Då var det dags att surra upp årets Grand Prix i speedway. Först på tur att arrangera en deltävling är Polen, närmare bestämt i Warszawa. PGE National Stadium är arenan som den första deltävlingen ska avgöras på.

Förra årets vinnare: Fredrik Lindgren

Att sia om vem som vinner en deltävling varje gång är i stort sett omöjligt. I speedway måste man gå på formen samt vad det är för sorts bana. Denna arena bjuder alltid på bra speedway inför galna hemmafans. Just hemmafansen kommer att få se mängder mer polacker som givetvis siktar på pallplatserna. 

Ska man titta på förarform så är det en del toppförare som levererat oerhört bra i ligorna samt i enskilda tävlingar. Den som stuckit ut mest är väl Fredrik Lindgren som nästan är oslagbar just nu. Vi har ett långtidsspel på honom till 19,00 men som efter hans storform nu är nere i 3,50. Andra förare som visat fin form är Nicki Pedersen, Emil Sajfutdinov, Bartosz Zmarzlik och Patryk Dudek.

Det är ju en del förare i denna tävling som inte alls kommit upp i nivå. Niels K Iversen är väl en av dessa som levererat kassa resultat i ligorna och i enskilda tävlingar. Bara nu i onsdags så åkte han en enskild tävling i England där han bara skrapade ihop några enstaka poäng mot halvskralt motstånd. Craig Cook kan jag inte se som en utmanare heller på denna nivå. Storebror Pawlicki är oerhört upp och ner och jag inte heller se honom utmana om semifinalplatser. Chris Holder går inte att känna igen just nu. Levererar oerhört låga resultat.

Tänkbara vinnare:

Patryk Dudek @ 11,00 1u Nordicbet

Var väl den förare som hade mest finaler förra året men aldrig(!) lyckades ta förstaplatsen. Oerhört hög lägstanivå på Dudek och att han ska nå semifinal på hemmaplan ser jag som mycket troligt. Väl där ska han ha fin chans på finalplats.

Nicki Pedersen @ 17,00 1u Nordicbet

Kan vara lite chansartat då han skadade sig i en ligamatch i Polen för ett litet tag sen. Körde ändå en match efter det och levererade otroligt mycket poäng trots skada. Stod över Elitseriepremiären för att vila upp sin hand till GP-premiären. Ska absolut nå en semifinal då han har visat en grym form i inledningen på säsongen.

Artem Laguta @ 34,00 1u Nordicbet

Artem Laguta – Att nå semifinal @ 2,60 3u Svenska Spel

Detta tycker jag är ett mycket bra spel på ryssen. Laguta levererar otroligt bra i ligorna där han nu senast tog 15 av 15p i Elitseriepremiären. Annars håller han till i polska Grudziadz där han kört in mycket poäng och landar väldigt ofta på tvåsiffrigt. Ska även tilläggas att han mött de flesta av GP-förarna de senaste matcherna och vunnit oerhört lätt i vissa heat. Att nå en semifinal innebär runt 7-8p och det tycker jag att Laguta ska nå med dessa förutsättningar och form på motståndarna.

Greg Hancock @ 34,00 1u Nordicbet

Överodds. Var i Eskilstuna under tisdagskvällen när Smederna fick Dackarna på besök. Ett Dackarna som hade en ruggigt bra Hancock. Som vi nämnt under tidigare säsonger så är Hancock oerhört startsnabb och det visade han i denna match. Flera heatsegrar efter klara starter för att sedan få se sig besegrad i nomineringen. Hancock ska man aldrig någonsin räkna bort och att få 34,00 på honom? Max 10x skulle jag säga i detta läge. 

Inlägget kommer att uppdateras ...  

Tävlingen sänds på TV6 och Viaplay. Kommer även köra livespel på heaten (Twitter)

0 Kommentarer
IB.

Speedway 2018

30 Oktober 2017 - 09:31

Då var det roliga slut. Årets speedwaysäsong är över och återigen har vi lyckats med våra spel. Framförallt har man fått mer kött på benen gällande "spelteknik" i speedwayen. 


Det är dags att redovisa årets säsong:

Antal spel: 242 spel

ROI: 124,22%

Units: (+212,52u)

Totalt i speedwayen genom åren: (+635,00u)


En enkel sammanfattning är att vinnarspelen samt middlarna har varit årets stora inkomstkälla. Sen är det väl rätt känt nu att speedway är sporten där spelbolagen ligger mest olika. Ibland har vi haft skillnad på 3-5p samt att vissa bolag har legat 200 punkter högre/lägre. Tror vi aldrig har sett detta i andra sporter. En stor bidragande orsak till årets resultat. Med det sagt så var detta en riktigt lyckad säsong. Vi signar ut för året och återkommer i april månad!

1 Kommentarer
IB.

Innebandy VM 2016

3 December 2016 - 09:59
Då var det dags för Sverige v Finland (Innebandy-VM). Ja, först ska det dammas av lite matcher mot svenska division 4-spelare i diverse landslag. Som vi tidigare sett så är gruppspelsmatcherna något man vinner med 10-20 mål. Sverige går in i turneringen med en match mot Lettland.

Under lördagen så börjar de första matcherna att spelas och vi har lite lagda spel sen tidigare:

Sverige (-7,5) @ 1,77 Svenska Spel
Sverige Ö10,5 @ 1,80 Svenska Spel

Danmark (-5,5) @ 2,00 bet365
Danmark Ö8,5 @ 1,65 Svenska Spel (1,90 Unibet)

Finland (-10,5) @ 1,97 Svenska Spel

För fler spel och lite mer update: Johanssons1990
0 Kommentarer
Fler inlägg: