IB.

Målskyttespel - SSL

19 December 2018 - 21:18

Nordicbet har utvecklat spelmarknaden i Svenska Superligan (Innebandy). Nu erbjuder man målskyttespel i herrarnas serie. Äntligen. 

Torsdagskvällen bjuder på en match mellan Storvreta IBK och Pixbo Wallenstam i IFU Arena. Oddsen samt linorna ser korrekta ut och jag väljer att vända blicken till just målskyttespelen där jag hittar två intressanta spel.

Albin Sjögren Över 1,5 Mål @ 2,70 3u Nordicbet

Sjögrens revanschlusta efter VM-nederlaget syntes direkt. Borta mot IBK Dalen i helgen smällde han in hela 4 mål. Detta är ju en spelare som oftast söker skott istället för framspelningar vilket såklart syns i poängligan där han leder den interna. På hemmaplan ser jag bara en massiv press från Storvreta och Sjögren kommer få en och annan boll att prickskjuta in. Ett bra odds sett till motståndet.

Robin Nilsberth Ö0,5 Mål @ 1,95 2u Nordicbet

Står på endast 4(!) mål denna säsong. Sveriges hårdaste och bästa skott bland backarna? Ja, tillhör den toppen helt klart vilket vi såg i VM då det lossnade rejält. Borta mot Dalen i helgen stod han i händelsernas centrum. En U5:a i protokollet samt två mål på kontot visar att formen och ”hettan” är kvar från VM. En back som oftast söker avslut och tar sig fram mot mål istället för att vända hemåt. Tekning 19:00! Matchen följs på SSL-play eller via denna länk: Storvreta IBK v Pixbo Wallenstam IBK

0 Kommentarer
IB.

SERIEPREMIÄR - SSL!

15 September 2018 - 20:27

SERIEPREMIÄR!

Då var det äntligen dags för årets säsong i Superligan 2018/2019 att starta. Sommaren är över men det känns inte som att det var allt för längesen som man satt i Globen och fick bevittna Storvreta kamma hem guldet rätt så ohotat mot Falun. Ny säsong och vi har två lag som rustat upp oerhört bra men det kommer vi in på. Jag tänkte ge mig på ett litet förhandstips på hur grundserien slutar. Mer spel kommer dyka upp under kommande veckan när spelstopp närmar sig. 

1: Storvreta IBK – Var fullkomligt dominanta förra säsongen då man bärgade guldet ohotat. Har en äckligt bra trupp. Om man fyllt på? Som man har gjort. Rasmus Sundstedt, Linus Jämtdahl och Simon Götz. Man har även bytt ut Forsman och Öhman på coachpositionen och fått in Harnesk. Tre briljanta femmor där tredjefemman skulle kunna vara förstafemma i vilket lag som helst utom typ Falun. Final? Absolut. (Spel: Storvreta att vinna SM-guld @ 1,80 Unibet).

2: IBF Falun – Även Falun har fått behålla sin trupp från föregående säsong. Har endast tappat Cederström från tredjeformationen till Sätra. Precis som Storvreta så har man tagit in tre nyförvärv i Johan Samuelsson, Erik Björk och Adam Colling. Colling är ett fin nyförvärv med en enormt spetskvalité. Samuelsson har gjort en del landskamper men vet inte om man kommer tillföra allt för mycket i det offensiva. Spelar mest i sidled och bakåt.

3: Linköping IBK – Sticker ut hakan en liten bit i alla fall och sätter Linköping på en tredjeplats. Det ”klassiska” slutspelslaget som förra säsongen fick se sig besegrade av Falun i semifinalen tror jag kommer gå starkt i år. Har fått in poängkungen Max Wahlgren från Pixbo som kom tvåa i poängligan förra säsongen (69p). Man lyckades även att norpa centern Simon Palmén (21+26) från Örebro vilket är ett fint nyförvärv. På minuskontot får man sätta Erik Björk som återvänder till Falun. Trots det har man en bättre trupp än förra året och ska absolut vara ett semifinallag.

4: Mullsjö AIS
5: Växjö IBK
6: Pixbo Wallenstam IBK
7: IBK Dalen
8: Höllviken IBF
9: FC Helsingborg
10: FBC Kalmarsund (Spel: FBC Kalmarsund missar slutspel @ 3,20)
11: IBF Örebro
12: Jönköping IK
13: IK Sirius IBK – Mitt kära Sirius. Här snackar vi ”spelarflykt”. Inte flykt men många har valt att inte hänga på en säsong till. Bottenstriden tycker jag är OERHÖRT svårt att förutspå men tycker Sirius trupp är för tunn. Tappat Wallén, Costov-Bredberg, skyttekungen Berlin, kapten Johansson samt coacher. Med mängder av tapp har man såklart fått in spelare med det är mest unga spelare som jag inte tycker har imponerat på försäsongen. Hoppas jag har fel.
14: Lindås IBK – Förra säsongens stora skräll. En fjärdeplats i Allsvenskan Södra men man visade sig vara bäst när det gäller och tog sig igenom båda play off-spelen med att bland annat slå ut Warberg IC. Kul att se Malmström i Superligan igen. Annars en oerhört tunn trupp för den högsta ligan. Lindås får mitt jumbotips.


Övriga spel:

Lindås att vinna Allsvenskan Södra @ 13,00 2u SvS (ryggspel)

IKSU att vinna SM-Guld @ 2,80 4u SvS

Täby FC Dam (v Pixbo) @ 2,50 3u Coolbet

Dubbel: IK Sirius IBK Dam + IBK Dalen Dam @ 2,05 3u Coolbet 

1 Kommentarer
IB.

Speedway Grand Prix!

24 Augusti 2018 - 21:06

Då var det dags för den 7:e deltävlingen av 10.

VM-tabellen 2018:

1. Tai Woffinden 91p
2. Fredrik Lindgren 74p
3. Maciej Janowski

Woffinden har ett fint läge att nästan ”säkra” den totala VM-titeln i årets (korta) säsong. Det återstår endast fyra deltävlingar. Lindgren måste göra fyra ”supertävlingar” om han ska ha en chans att komma ikapp samtidigt som Woffinden får en mindre bra tävling.

15, 16, 18, 16, 16, 10.

Där har vi Woffinden’s facit i årets deltävlingar. Han har varit otroligt svårslagen denna säsong och plockat mängder med heatsegrar. Denna tävling körs i Polen där Woffinden vann i överlägsen still förra säsongen. Året innan det så kom han på en fin andraplats. Så banan är det inget fel på. Med tanke på Woffinden’s överlägsenhet och fina historia på denna bana så väljer jag att spela på Ö13,5p till 1,80 hos Svenska Spel. Jag tycker att linan bör vara på 14,5 eller kanske till och med 15 AH. Tävlingen sänds på TV10 och vi kör eventuella livespel på Twitter. 


Sedan tidigare har vi spelat följande:

Vinnare Polen Grand Prix:

Artem Laguta @ 12,00 (1u)

Fredrik Lindgren @ 19,00 (1u)

Artem Laguta att nå final @ 3,00 3u  

0 Kommentarer
IB.

SM-final - speedway

3 Augusti 2018 - 21:08

Då var det dags för den SM-final och bygden som får äran att arrangera evenemanget är Eskilstuna. Hemmaförare? Yes, Fredrik Lindgren. Fast Freddie är givetvis favorit att ta hem guldmedaljen på hemmabanan då han är Sveriges representant i Grand Prix. 


Sverige har väl egentligen en självklar ”fyra” i Lindgren, Lindbäck, Jonsson och Ljung som bör kriga om detta guld. Upplägget är enkelt. De tre förarna som har mest poäng efter grundomgången går till final. En sista finalplats görs sedan upp i ett skiljeheat. 


Odds från Unibet

 Fredrik Lindgren @ 2,00 (@ 2,20 SvS) 

Antonio Lindbäck @ 4,00 

Andreas Jonsson @ 4,50 (@ 6,00 SvS) 

Peter Ljung @ 12,50 


 Lindgren gjorde en fin match i Elitserien i tisdags på denna bana då han körde in 13p av 15 möjliga. Fick stryk av Laguta och Zmarzlik. Jonsson däremot gjorde en supertävling och verkar ha hitta farten. Tog 15p i den svåra bortamatchen mot Västervik där man var megastor underdog pregame. Lindbäck gjorde en halvskral tävling med 9p för sitt Masarna. Ljung, precis som under hela säsongen, når sina toppar och dalar. 


 Självklart är jag sugen på två spel i denna tävling. Kommer att spela på Andreas Jonsson @ 6,00 (2u) samt Peter Ljung @ 12,50 (1u). Jonsson visar fin form och ska absolut nå en final och då ska han inte stå i 6,00. Antingen kommer Ljung i botten eller så har han en grym kväll.

0 Kommentarer
IB.

Swedish Grand Prix

6 Juli 2018 - 22:59

Ny tävling och nya förutsättningar. Denna gång att få hålla i en deltävling är den lilla speedwaybygden Hallstavik, närmare bestämt hemma på Rospiggarnas oval.

Årets VM är ruskigt svårtippat. I årets startfält så finns det ju minst 8-10 potentiella vinnare i varje deltävling. Dock har vi varit hyfsat rätt ute trots att vi inte satt någon vinnare. Laguta har svikit oss två gånger i finalheatet till högt odds. Senast kom han tvåa och närmare kan man inte komma.

Men jag tänker inte ge mig på ryssen. Första spelet:

Artem Laguta att nå finalheatet @ 2,60 3u Svenska Spel

Som jag nämnde tidigare så har han nått final två gånger utan några större problem. Det utav tre deltävlingar. Det var i deltävling två som han missade finalen på håret då han kom 3:a i semifinalen. Räknar stenhårt men semifinal denna kväll och väl där ska han ha fin chans på en finalålats återigen även om det är tufft motstånd. Laguta har fortsatt fin form och har lite revansch att ta sen han var här sist i seriematchen mot Rospiggarna. Spelar även Artem Laguta som vinnare till @ 17,00 (1u).

Tai Woffinden U15,5p @ 1,70 3u Svenska Spel

Ledaren i totala VM får en lina på 15,5 som jag vill hugga. 15, 16 och 18 är resultaten i de tre deltävlingarna som han har kört. Nu tror jag att han får det tuffare då det finns bra många förare som kan utmana då alla slår alla. Ovalen i Hallstavik bjuder på fin speedway och jag tror inte det blir så lätta poäng att plocka efter en start här. Vi har förare som Doyle och Jonsson som kan denna bana då man kör för Rospiggarna. Hancock har kört tusentals varv likaså på denna bana. Skulle kunna rabbla upp minst 6-7 namn till. Vart jag vill komma är att jag inte tror på några flertalet heatsegrar efter varandra. Gillar linan och spelar därför på U15,5p till 1,70.

Kvällens "räntetips":


Jason Doyle Topp 8 @ 1,40 4u Coolbet

Bartosz Zmarzlik Topp 8 @ 1,42 4u Coolbet


Doyle ger 1,00 hos Svenska Spel medan Zmarzlik ger 1,15 vilket känns mer korrekt. Doyles hemmabana och han har visat bättre form senaste tiden. Zmarzlik? Missar väl åldrig en semifinal. Kanske 1 av 10 gånger. 

Inlägget uppdateras*

0 Kommentarer
Fler inlägg: