IB.

Grand Prix - Slovenien

1 Juni 2019 - 11:09

Då kliver vi in på deltävling nummer två i Speedway Grand Prix. Leon Madsen åkte hem första deltävlingen åt oss till fina 15,00. Den tävlingen kan väl bevisa lite att allt kan hända så länge man når semifinal. Hade endast 2p efter två omgångar för att senare köra in tre raka andraplatser vilket gav honom den sista semifinalplatsen. I semifinalen lyckades han knipa andraplatsen för att sedan i finalen ta kvällens första heatseger (dock mycket tack vare Lindgrens lyft på cykeln).

Påminner mig lite om Chris Harris för ett par år sen (som jag nämnt så många gånger) som stod i 250,00. Exakt samma scenario bara att han låg trea i semifinalen innan föraren framför honom fick motorstopp. Dock i finalen blev det en klar fjärdeplats. Moppelotto när den är som bäst.

Men nu till lördagens deltävling som körs i Slovenien. Förra årets segrare här var Patryk Dudek som vann rätt så överlägset efter en fin avslutning med flera heatsegrar. Var väl inget snack om att röd bana var överlägset med hela 11 heatsegrar.

Återigen är det väl rätt omöjligt att utse lördagens vinnare. Det finns så många som kan vinna detta men måste gå lite på formen här.

Bartosz Zmarzlik @ 5,50 3u bet365

Kan inte se hur han ska misslyckas att gå till final. Kört så oerhört fint senaste veckan men flertalet heatsegrar mot bra förare. Dominerat stort ibland annat Elitserien för sitt Vetlanda. Hoppas att gårdagens ligamatch i Polen var för att fokus låg inför kvällens Grand Prix.

Patryk Dudek @ 15,00 2u Nordicbet

Förra årets vinnare som vi redan nämnt. Otroligt startsnabb och ska absolut kunna nå en final här. Tog mest poäng även i förra deltävlingen vilket gör att han i nuläget leder totala VM. Visade bra fart på träningen igår och med hans snabba starter kan han ha en god chans. Bra odds.

Middle hos Svenska Spel:
Antonio Lindbäck att nå semifinal @ 2,25
Antonio Lindbäck U8,5p @ 1,80

Inlägget uppdateras under dagen.

0 Kommentarer
IB.

Grand Prix-premiär!

17 Maj 2019 - 23:57

Dags att kicka igång årets säsong i Speedway Grand Prix. Första deltävlingen går av stapeln i Polen. Det kan inte bli bättre med andra ord.

Vinnarodds (Totala VM) hos bet365:

Tai Woffinden 3,00
Bartosz Zmarzlik 5,50
Jason Doyle 9,00
Fredrik Lindgren 9,00
Leon Madsen 11,00
Maciej Janowski 13,00
Artem Laguta 13,00
Patryk Dudek 15,00
Emil Sajfutdinov 19,00
Niels K Iversen 26,00
Martin Vaculik 26,00
Övriga 76,00-101,00

Ett otroligt roligt startfält detta år måste jag säga. Att Tai Woffinden är favorit är rätt uppenbart efter hans VM-guld förra säsongen då han slutade på 139p, 10p före Bartosz Zmarzlik. Fredrik Lindgren tog även en fin bronsmedalj efter en kanonsäsong så en del inte såg komma.

Självklart att det svårt att spika en klar vinnare då säsongen är otroligt långt där mycket kan hända med framförallt skador. Mina tankar har gått till dansken Leon Madsen som vi lyckades pricka in i SEC förra säsongen. Han får faktiskt mitt förtroende även i årets Grand Prix där han redan är spelad till 15,00. Kan bli en fin utmanare till Tai Woffinden och Bartosz Zmarzlik då han under vårens säsongstart visat på bra fart. 15,00 finns hos flera spelbolag och är spelad med 2u.

Årets första deltävling går i Polen och här ska vi försöka hitta en vinnare. Givetvis måste jag testa dansken Leon Madsen även här. Trivs oerhört på de polska banorna där han är snabb och visst ska denna bana passa dansken bra. Att han ska nå en semifinal ser jag som en självklarhet när vi ser på hans form och fart kontra motståndet. Väl i en semifinal vet vi som bekant att det mesta kan hända men jag tror inte att vi får se några 15,00. Spelet finns under ”Polen Grand Prix”.

En annan förare får bli vår jackpotvinst från fredagskvällen, nämligen Matej Zagar. 21,00 stod han i att vinna tidskvalet och som han gjorde det. Kan givetvis bli en outsider då han var snabbast under tidskvalet. 31,00 får vi hos Nordicbet medan övriga bolag sänkt honom till cirka 15x. 2u spelas till 31,00. 

Vinnare Polen Grand Prix:

Leon Madsen @ 15,00 1u bet365

Matej Zagar @ 31,00 2u Nordicbet

Emil Sajfutdinov @ 18,00 0,5u Coolbet

Att nå semifinal:

Leon Madsen @ 1,72 3u Coolbet

Emil Sajfutdinov @ 1,90 3u Coolbet

Matej Zagar @ 1,85 3u Coolbet 


Tävlingen start 19:00 och sänds på TV10. Eventuella livespel tas som vanligt på twitter (@Johanssons1990).

0 Kommentarer
IB.

Speedway Of Nations!

11 Maj 2019 - 15:38

Dags för deltävling 2 i Speedway Of Nations. Vi har sen tidigare tagit ett spel på Danmark till 2,62. Se under fliken "Speltips".

Kompletterar kvällen med ytterligare två spel: 

Lettland (v Frankrike) @ 1,83 3u bet365

Lettland med Andzejs Lebedev i spetsen tycker jag ska vara större favorit mot Frankrike än vad oddsen visar. Tycker han ska ta en del poäng kontra Frankrikes bästa förare som får vara David Bellego. Det är annars två lag som inte ska vara med och fightas om topplaceringarna men visst ska man kunna skrapa ihop en del poäng mot bland annat USA och Finland. Det gäller framförallt Andzejs Lebedev.

Frankrike U17p @ 1,83 3u bet365

Frankrike med David Bellego, Dimitri Berge, och Gaetan Stella ska inte kunna hämta så mycket ikväll i mina ögon. Kan inte se att Bellego ska kunna utmana om heatsegrar mot de andra toppförarna vilket bör kunna ge en del poängtapp i totalen. 

19:00 startar tävlingen!   

1 Kommentarer
IB.

Elitseriepremiär!

6 Maj 2019 - 19:37

Under tisdagskvällen drar Elitserien i speedway igång. Det är en del oddsskillnader mellan bolagen. Ett lag kan stå som favorit hos ett bolag medan samma lag står i 300 punkter högre hos ett annat. Kul!

Spel (Långtidsspel): Indianerna @ 4,50 5u bet365

Indianerna har ett mycket fint lag med bland annat världsmästaren Tai Woffinden i spetsen. Under honom har vi även Chris Holder som har en väldigt hög högstanivå och jag tycker att han levererat okej de första matcherna denna säsong. Förhoppningsvis får vi se honom bättre än förra året då han hade en svacka. Piotr Protasiewicz och Kenneth Bjerre är även två förare som håller en fin klass så vi kan ju säga att Indianerna har en väldigt jämn uppställning.

Utmanare enligt oddsen är både Rospiggarna och Dackarna. Dackarna kunde jag köpa ett tag men nu har tyvärr Greg Hancock valt att ta ett uppehåll från speedwayen vilket är ett stort avbräck för Målillaklubben. Tycker inte att dom har samma bredd som Indianerna.

Rospiggarna står som favorit hos några bolag. Har man förare som Jason Doyle och Andreas Jonsson så kan man väl köpa det. Bakom där tycker jag att det är rätt ojämn nivå. Robert Lambert gjorde en strålande avslutning på säsongen förra året så återstår att se hur han levererar. Sett sådär ut i början av årets säsong. Doyle kraschade nyligen och har åkt på en brutet revben och punkterad lunga. Kommer väl ändå komma tillbaka rätt snart.

Så skador är ju något vi inte kan förutspå. Det kommer alltid vara skador på förare men ser vi på förare och bredd så är Indianerna ett klart finallag i mina ögon. Tycker 4,50 är oerhört högt med dessa laguppställningar. Ett fint långtidsspel och jag tror inte vi kommer ha några 4,50 när slutspelet kommer. Vi kliver in med 5u.

0 Kommentarer
IB.

Speedway Of Nations!

4 Maj 2019 - 00:21

Under lördagskvällen är det dags för premiär i Speedway of Nations. Med andra ord ”Par-VM”.

Race Off 1 startar med Polen, Sverige, Tyskland, Ukraina, Tjeckien, Slovenien och Italien. För den insatte så är det väl inte så otippat och Polen är stora favoriter före Sverige. Resten av de tävlande ska inte ha en suck i denna tävling

Polen ställer upp med Bartosz Zmarzlik och … ja. Maciej Janowski skulle det ha varit. Men han fick dessvärre besöka sjukhus under fredagskvällen men en sämre skada och missar därmed Race Off 1. Som tredjeförare har man Smektala men man har möjlighet att ta in Patryk Dudek vilket vore ännu bättre. I skrivande stund är inget klart.

Sverige ställer upp med Fredrik Lindgren och Peter Ljung. Lindgren är såklart en världsstjärna som ska kunna hota polackerna i poängstriden. Ljung? Svårt. Kan antingen ta 2p eller 12p. Så oerhört ojämn och det är rätt svårt att tolka hur han ligger till idag. Heat 3 där Sverige och Polen möts blir givetvis intressant.

Polen ger 1,50 att vinna Race Off 1 samt att Sverige ligger runt 2,75-3,20-ish. Tyskland har hemmaplan men jag tycker Smolinski och Huckenbeck inte håller en nivå med svenskarna (även om Ljung kan vara upp och ner).

Efter grundomgången ska ju såklart Polen ha aningen mer poäng än Sverige men i en final kan ju faktiskt allting hända. Det har vi sett så mycket förr. Att Polen får möta Sverige i en final i Race Off 1 ser jag som en självklarhet. Oavsett om det blir Smektala eller Dudek så ska Lindgren ha en fin chans i finalen. Parspeedway är något som svenskarna kan utnyttja.

Spel: Sverige att vinna Race Off 1 @ 3,40 2u Nordicbet 


Tävlingen sänds live på TV10 med start klockan 19:00 och eventuella livespel följs på twitter.   


0 Kommentarer
Fler inlägg: