IB.
IB.

Superligan Slutspel

31 Mars 2013 - 21:33
Storvreta IBK v IBK Dalen (+1,5) @2,00 bet365

Dags för den tredje matchen i semifinalserien mellan Storvreta och Dalen. Efter Dalens övertygande seger senast så står det nu 1-1 i matcher. En oerhört viktig match väntar där ett av lagen kan skaffa sig ”matchboll”.

Jag var och kikade på den första semifinalen. Storvreta drog ifrån rätt enkelt till 5-0 för att sedan tappa till 5-4. Man kan se en rätt tydlig likhet i försvaret under dessa två matcher. Många har lagt fokus på just Storvretas försvarsspel. Men det är ju där det stora problemet ligger.

Jag anser att Storvreta har 3 bra backar medan resten håller en okej nivå. Dessa tre är landslagsspelare. Mattias Samuelsson, Rasmus Sundstedt och Jesper Berggren. Som ni har sett är Jesper Berggren skadad. Han är bara med på bänken för att peppa resten av grabbarna. Kommer inte spela denna match. Mattias Samuelsson avstod två perioder men hoppade in i tredje senast. Vi såg ju hur det gick. Baklängesmålen bara trillade in. Allt slutade med en stor migränattack efter matchen och har tillbringat påsken på akuten. Tveksam till spel men kommer vara med i laget. Långt ifrån 100%-ig. Rasmus Sundstedt har gjort det bra. Men som vi såg i senaste matchen så stukade han foten och det rejält. Även han fick tillbringa påsken på akuten. En ledbandsskada i foten. Senast han fick en sådan här skada var han tillbaka redan till matchen efter, men då hårt tejpad. Tyvärr kan han inte det denna gång. Sundstedt missar matchen.

Att dessa Berggren och Sundstedt är borta är givetvis en stor nackdel. Det är otroligt viktigt med bra backar i en tight semifinal. Winroth har gjort det bra som inhoppare där men svagheterna finns. Victor Andersson har gjort det han kan men gör tyvärr alldeles för mycket misstag. Staffan Jakobsson, ja han behöver vi knappt nämna. Även bland forwards har en liten svacka visat sig. Andra femman som har till uppgift att stänga igen bakåt har inte alls gjort det. Holtz, som tydligen ska vara världens nionde bästa spelare, har slutat producera. Hannes Öhman är helt osynligt men lyckas toffla in någon boll. Hans hemjobb är sämre än domarnas löpningar. Rätt säker på att Öhman är den spelaren i slutspelet som vart inne på flest mål bakåt. Joakim Olsson drog en ful armbåge och kommer få en tuff uppvaktning. Sånt uppskattas inte av motståndarna. Han granskas dock på tisdag.

Dalen har gjort det bra. Nu när Peder Bodà©n är tillbaka så tycker jag att man har två riktigt bra femmor. 31p har första femman gjort tillsammans under slutspelet. Världens näst bästa spelare Kronberg passar otroligt bra tillsammans med Eriksson och Alexander Bodà©n. Även andrafemman med Tomasik i spetsen hittade varandra otroligt bra senast. Formtopp?

Tycker denna match kan sluta precis hur som helst med dagens förutsättningar. Storvreta har visats sig mer mänskliga och jag tycker dem har blivit alldeles för stora favoriter. Jag väljer att spela 2 units på Dalen (+1,5) till 2,00 hos bet365 och 1 units på Dalen till 5,15 hos Nordicbet. För den som vill ha lite mer ”säkrare” finns Dalen (+2,5) till 1,70 hos Expekt. Oddsen är bra och kommer troligtvis inte sänkas så mycket då Storvreta är stora favoriter enligt bolagen.

Twitter: @Johanssons1990
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Lobban - 2013-04-01 13:42

MTP frånvaron av backar hos storvreta borde inte överspelet vara intressant då? Linan ligger på 10.5

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Syrianska Eskilstuna - Boo
Fotboll - Division 3 södra Svealand - 1
1.80
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
16:00  Brage - Örgryte
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp +0
1.85
16:00  AIK - IFK Norrköping
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.81
20:45  Real Madrid - Liverpool
Fotboll - Champions League - 1
2.25
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76

Skador & Avstängningar