IB.
IB.

Division 1 Norra

12 April 2013 - 17:43
IK Sirius Fotboll (HT/FT, 1/1) v Eskilstuna City @2,10 bet365

När Östersund tofflade in 1-0 på Studenternas i höstas så var det många tusen Uppsalabor som gick hem med huvudet nere vid fötterna. Återigen var Sirius sämst när det gällde. Så nära Superettan återigen. Nu är man här ingen, som storfavoriter. Kände jag mig skeptiskt förra året så är det helt andra vibbar just nu. Det jag sett på försäsongen har höjt ögonbrynen, inte bara för mig utan alla.

Sirius har seriens absolut bästa forward i Ante Björkebaum. Han har en spänst i kroppen som gör han till en makalöst bra huvudspelare. Nu under försäsongen har Sirius vart en namn som många haft på sina läppar. Man tog sig vidare i Svenska Cupen genom att ha slagit ut Svenska mästarna Elfsborg (1-0), superettanlaget Ljungskile (7-1) och Gais (0-2). Man har även ”kört över” en av seriekonkurrenterna IK Frej med 4-2. En match man inte var på topp, men trots det hade man styrkan att vinna komfortabelt. Man har även spöat Gefle rätt enkelt i en träningsmatch. Senast mötte man Öster i Svenska Cupen där man åkte ur lite snöpligt. Trots en man utvisad hade man spelövertaget mot Öster och hade bud på många kvitteringslägen. Björkebaum har gjort hela 9 mål under försäsongen. En makalös striker. Jag har sett Sirius matcher och han har haft bud på bra mycket mer mål.

Sirius vann även dragkampen om Johan Arneng som har anslutit till truppen. En stabil och rutinerad spelare som är viktig för Sirius att ha på centrala mittfältet. Man har även spetsat till det med Joakim Runnemo från Ljungskile. Har visat upp en stabil spelstil under försäsongen och har tillfört väldigt mycket på planen.

Eskilstuna City har jag mindre koll på. Det jag vet är att man är tippat som jumbolag. Man ska alltså åka ur ettan med dunder och brak. Om Sirius imponerat under försäsongen så är det ju helt åt andra hållet i Eskilstuna. Man vann knappt i DM mot division4-laget Viljan. Man har även spelat 0-0 mot seriekollegan Nyköping BIS, som är ruttna. Målskytte är inget som är ett starkt vapen hos motståndarna.

Matchen kommer att spelas på Lötens konstgräs. Det är här man har spelat sina matcher under försäsongen så fortfarande stor fördel Sirius här. Jag har följt Sirius i många år då jag är ifrån Uppsala. Kommer följa dem lika starkt i år också. Nu kommer man gå upp u Superettan. Spelar 3/5 units på Sirius (HT/FT) till 2,10 hos bet365. Ett mer korrekt odds borde vara ca 1,70. Handicap är ett alternativ men dessa odds kommer trilla under helgen.

SM-Finalen i innebandy spelas under lördagen. Som ni ser blir det ingen rek på matchen då vi redan sitter på Falun som vinnare till hela 4,00. Lönar sig med långtidsspel? Kommer dock inte säkra upp Dalen om jag inte hittar något bra ML-odds på Dalen innan spelstopp. Kommer det så kommer det upp på twitter. Falun är givetvis stora favoriter att dem hem guldet. 1,30 står dem i just nu vilket man inte ska röra på långa vägar.

Twitter: Johanssons1990
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
19:00  Elfsborg - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.96
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05
21:00  Montreal - LA Galaxy
Fotboll - MLS - Zlatan målskytt
2.15

Skador & Avstängningar