IB.
IB.

Bydgooszcz, Polen

16 April 2013 - 15:49
Speedway Grand Prix - European GP

Dags för årets andra deltävling som går av stapeln i Polen. När det är GP finns det massor av spel. Men en viktig regel är att inte spela på för många förare utan hålla sig 1-3 stycken. Vissa förare kan verkligen påverka varandra vilket då påverkar spelen. Har dock hittat 3 vettiga spel. Notera att H2H är ”Flest poäng” och inte bästa placering.

Niels K Iversen - To make semifinal @1,80 Ladbrokes

Vi spelade denna även i premiären då den föll på målsnöret. Snöpligt var ordet då Iversen valde att lägga sig ner för att undvika en krasch. Det kommer inte hända igen. Iversen har varit stekhet senaste matcherna för sina klubblag. Senast i söndags i polska ligan tog han hela 16p av 18 möjliga. Där lekte han med förare som Pedersen, Kasprzak och Walasek. Även i England har han kört bra senaste matcherna där han passerat tvåsiffrigt tämligen enkelt.

Motståndarkollen: Vissa toppnamn tycker jag höjs alldeles för mycket. Holder har inte haft sina bästa dagar. Har tappat mycket på i sina klubblagsmatcher vilket inte är så likt honom. Hancock tycker jag också visar lite svajig form. Ward har precis kommit tillbaka från sin skada och körde väldigt bra i Polen senast. 4 heatsegrar av 5 möjliga visar på bra form.

Jag anser att Iversen bör ha en mycket fin chans att ta sig till semifinal denna gång. Många matcher i kroppen och han verkar ha fått ordning på motorerna nu. Med detta så vågar jag på mig på Niels K Iversen att ta sig till semifinal. Spelas med 4/5 units till 1,80 hos Ladbrokes.

Krzystof Kasprzak v Matej Zagar (+0,5) @1,85 Ladbrokes

Här tycker jag dem har fel favorit. Kasprzak har visat bedrövlig form nu senaste matcherna. Tog endast 4p i senaste ligamatchen hemma i England. I polska ligan var han nästan sämre. Endast 6p på hela 5 heat vilket är långt ifrån godkänt. Han hade det tufft i första deltävlingen då han skrapade ihop endast 6p.

En som svängt åt andra hållet är Zagar. 5p i premiären låter inte så bra. Men nu har han fått fart på sina motorer och har hittat en form som är riktigt bra. Senast i England skrapade han ihop 11p av 12 möjliga. I den tuffa hemmamatchen i polska ligan blev han poängbäst med sina 13p.

Ladbrokes går bara på namnen här och kollar inte på formen. Även om polacken har ”hemmaplan” så tycker jag Zagar ska vara smått favorit i denna H2H. Jag spelar 2/5 units på Zagar (+0,5) till 1,85.

Emil Sajfutdinov (-1,5) v Antonio Lindbäck @1,75 Ladbrokes

Sajfutdinov körde in hela 17p av 18 möjliga senast i Polen. Nu ska han åka Grand Prix på sin gamla hemmabana vilket givetvis ska vara en stor fördel här. Lindbäcks säsong har verkligen inte börjat bra. Endast 6p på 5 körda heat för svensken. Sajfutdinov hade ett riktigt bra poängsnitt på denna bana förra säsongen. Att han ska hitta linjerna ser jag inte som några problem. Väljer att spela 2/5 units på Sajfutdinov (-1,5) till 1,75 hos Ladbrokes.

Vinnare - Emil Sajfutdinov @15,00 Betvictor

Emil Sajfutdinov tillhör en av de stora favoriterna att ta hem denna deltävling. Han gjorde en monstermatch i den polska ligan i söndags där han tog 17p av 18 möjliga. Nu ska han tillbaka till sin gamla hemmabana där han hade ett mycket fint poängsnitt förra året. Emil har faktiskt banrekordet på denna bana också efter lite mer efterforskning.

Emil bör absolut ta sig till en semifinal och därifrån har han en stor chans att ta sig till final. Spelar 1/5 units till 15,00 hos betvictor. Andra bolag ligger på ca 7-10ggr. Jag tycker han har minst ca 20% chans att vinna i helgen med tanke på hans ”hemmabana” plus sin form.

Vinnare Heat 4

Matej Zagar @4,70 Sportingbet (0,5/5)
Niels K Iversen 3,75 Betvictor (1/5)

Zagar, Lindbäck, Woffinden och Iversen (i ordning) möts i Heat 4. Röd och gul bana är absolut de bästa banorna här. Senast Grand Prix som kördes här kom det hela 14 heatsegrar ifrån gul bana. Ytterkurvan är något man verkligen kan hämta fart i här. Iversen ska vara favorit i detta heat på förhand. Klart starkast av alla. Zagar kan störa från innerbanan.

Vinnare Heat 5

Niels K Iversen @3,00 Ladbrokes (0,5/5)
Jaroslav Hampel @3,00 Betvictor (1/5)

Iversen, Lindgren, Buczkowski, Hampel (i ordning). Även här har vi favoriterna på inner- respektive ytterbana. Hampel ska vara favorit här helt klart och ska vinna detta heat minst 50% av gångerna. Iversen kommer haka på här.

Vinnare Heat 6

Emil Sajfutdinov @2,75 Ladbrokes (2/5)

Lindbäck, Sajfutdinov, Vaculik, Kasprzak (i ordning). Sajfutdinov vinner detta heat minst 50% av gångerna. Nordicbet ligger mer korrekt på 1,90.

Mer än så här blir det inte. Ju längre tävlingen lider desto svårare är det att sätta odds då allt kan förändras. På förhand ser dessa spel riktigt bra ut!

Twitter - Johanssons1990
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar