IB.
IB.

Grand Prix Gorzow

14 Juni 2013 - 18:26
Då var det dags för nästa deltävling i Årets Grand Prix. Denna gång landar cirkusen i speedwayens Mecka, Polen. Värd för denna tävling är Gorzow. Vad har vi för sorts minnen här ifrån? Finns några stycken men det som påminner mig främst är rätt så färskt. Redan förra årets skedde en sensation här. Hampel hade kraschat så illa att säsongen var över. In kom reserven Vaculik. Strykpojke trodde många, men oj så fel folk hade. Vaculik gick och vann hela tävlingen med dunder och brak. Snacka om drömdebut i Grand Prix. Denna gång lär han dock inte lyckas lika bra.

En bit in på säsongen så har Sajfutdinov drömläge att dra ifrån resterande konkurrenter. Woffinden kraschade illa förra deltävlingen där han bröt sitt nyckelben. ”Han kör som en galning” konstaterade en grinig Nicki Pedersen. Kommer det från rätt snubbe kan man tycka? Men visst, han har rätt. Han kör vilt men det har lönat sig så här långt vilket hans andraplats bevisar.

Lördagens tävling är galet svårt att förutspå. Iversens hemmabana, Gollobs gamla hemmabana där han körde i 5 år, Sajfutdinovs galna GP-form. Vi kan lägga på flera förare som Holder. Han har en kanonform just nu. Även farbror Hancock verkar ha återställt sig sedan kraschen. Kört riktigt bra senaste veckan och formen pekar uppåt.

Formen hos undertecknad då? Säsongen har gått spikrakt uppåt, fram till förra deltävlingen. Nämnde risken med att tippa flera spel på samma förare. Antingen går allting in eller tvärtom. Tyvärr blev resultatet det sistnämnda förra gången. Efter tre raka vinnarspel så stannade det senast då Holder körde bort sig helt i semifinalen. Senaste veckans spel har gått riktigt bra. 4 spel har levererats och samtliga har gått in. Skönt att formen har vänt till det positiva igen.

Tai Woffinden - To Make Semifinal (YES) @1,85 Ladbrokes (4/5)

Varför får vi 1,85? Jo, ni som kollade senaste deltävlingen såg hur illa Woffinden kraschade. Fick åka in på sjukhus och hans medverkan i Polen var högst osäker. Nu har han dock bestämt sig för att köra. Dessa killar åker med brutna armar, ben och nyckelben. På fredagens träning märktes det ingenting att han hade kraschat. Cykeln såg lika snabb ut som vanligt och han är på grymt humör.

Han har gått till semifinal alla gånger förutom senast då han kraschade. Men i den tävlingen hade han kört in bra mycket poäng så en semifinalplats var aldrig hotad. Han ligger tvåa i totala VM vilket han måste försvara.

Något som talar ännu mer för detta spel är lottningen. Han har fått en riktigt bra lottning. Är endast 1 heat som är svintufft. I resterande heat möter han oftast två ”sopor” viket ska innebära 2-3 i varje heat. Woffinden kör tufft vilket kommer vara en bra fördel på den polska banan. Han kör ruskigt bra i Polen och bör absolut kunna snitta 2p/heat. Spelar 4/5 units på Woffinden till semifinal till 1,85 hos Ladbrokes

Niels K Iversen (+1,5) v Emil Sajfutdinov @1,85 Ladbrokes

Det här spelet tycker jag är riktigt fint om vi ser till värdet. Spelet gäller alltså poäng i grundomgången (Heat 1-20).

Det är alltså en H2H mellan 1:an och 2:an från förra deltävlingen i Cardiff. Sajfutdinov har under säsongen tre segrar vilket är ruskigt bra. Han är dock bäst när det gäller. Presterar i semifinal och final. Men i grundomgångarna plockar han inte överdrivet mycket poäng jämfört med de andra.

Cardiff - Sajfutdinov (9p) Iversen (11p)

Så såg det ut senast efter grundomgången. Något som talar ännu mera för Iversen nu är hans form. Denna deltävling körs i Gorzow, Polen. Iversen åker för den polska klubben Stal Gorzow. Detta innebär att han åker på sin egna hemmabana. I Polen är han överlägset bäst av alla. På 54 heat har han tagit makalösa 39(!) heatsegrar. Att han har hemmabana är givetvis ett stort plus. Lottningen har han haft tur med också. Kan inte se något annat än en heatseger i sitt första heat. Han bör landa precis över tvåsiffrigt efter grundomgången och då tycker jag (+1,5) ska räcka.

Sajfutdinov satsar bara på Grand Prix. Det märks ju då han är helt "värdelös" ute i klubblagen. Tar inte mycket poäng när han kör för sina klubbar. Fick inte ens åka för Indianerna i tisdags. För sin polska klubb tog han endast 6p på 6 heat i söndags.

Ska vi se i det hela så tror jag Iversen tar Sajfutdinov utan något handicap. Kan inte se att Sajfutdinov ska stå på 2p mer än Iversen efter grundomgången. Hemmaplan, bättre form och en jämnare körning. Ja, det tycker jag talar starkt för Iversen. Spelar 3/5 units på Niels K Iversen (+1,5) till 1,85 hos Ladbrokes

Vinnare Heat 1
Tai Woffinden @4,00 Betvictor (2/5)
Greg hancock @4,50 Bwin (2/5)


Lindbäck - Hancock - Woffinden - Jonsson

Ett 50/50-heat enligt mig. Bör stå mellan Hancock och Woffinden helt klart.

Vinnare Polen Grand Prix

Niels K Iversen @9,00 Bwin (0,5/5)
Tai Woffinden @21,00 Betvictor (0,5/5)

TWITTER
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Donaldson
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.74
18:15  Erzgebirge Aue - Karlsruher
Fotboll - 2 Bundesliga - Erzgebirge -1 hörna
2.18
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar