IB.
IB.

Superligan Omgång 5

16 Oktober 2013 - 13:09
Svenska Superligan Omgång 5:

IBK Dalen v AIK

För mig hade denna match varit en given tvåa om inte Dalen gjort en kanonmatch i Falun där man slog svenska mästarna. Eller var det Ketil Kronberg som slog Falun? Utom honom är man ju ingenting. 5-3 och 4p av herr Kronberg. Dalen har annars haft en dålig inledning av årets säsong. Milan Tomasik, Anton Ermling, Pontus Eriksson och Erik Falkman saknas mot AIK.

AIK har målats upp till en stor outsider i året serie. Vi sitter på dem som svenska mästare till 17.00 och inte helt oväntat så leder dem Superligan. Inte helt oväntat är det Nilsson, Björkström Iraeus och Hagberg som levererar mest i AIK. Man har värvat in målskyttar och dem har levererat. Därför ligger man etta. Att ett smart AIK ska kunna vinna här ser jag som troligt. Att ta bort Ketil Kronberg ska man lyckas med även om det är svårt. Inget man bara gör sådär. Dra inte för stora slutsatser av deras seger mot Falun. Nordicbet ger AIK mindre än 50% chans. Jag ger AIK snäppet högre.

Spel: AIK @2,10 Nordicbet (2/5)

Granlo BK v Caperio/Täby FC

Två parkettvana lag i en het(?) drabbning uppe i Sundsvall. En match som får en etta av mig. Täby har inte imponerat. Det märks att man tappat alla vad gamla Täby var förut. Brakförlust senast mot Warberg med hela 11-6. Många i laget håller inte på den här nivån.

Granlo är som vi vet sylvassa på hemmaplan. Har hämtat tillbaka sin gamla skyttekung Svensson igen. Att komma upp till Sundsvall och plocka poäng är det inte många som gör. Blir dock inget spel denna match. Två lag som är vana med parketten och oddsen är för dåliga.

Linköpings IBK v Storvreta IBK

Hett möte! Linköping har gjort det bra än så länge och innehar många bra spelare i laget. Ledaren i poängligan hittar vi faktiskt i hemmalaget. Marcus Johansson (den yngre) jagas tätt av Falunparet Enström/Carlström. Har bara spelat en hemmamatch och det är mot Pixbo där man vann med hela 11-3.

Storvreta får tillbaka slitvargen Joakim Olsson efter en längre avstängning. Ingen jättehöjning för laget. MarathonBet ger Linköping ca 27% chans att vinna. Det tycker jag är rätt lågt på ett starkt hemmalag mot ett bortalag som är lite svajigt.

Spel 1: Linköpings IBK @3,70 MarathonBet (1/5)

Spel 2: Linköpings IBK (+1,5) @2,00 bet365 (2/5)

IK Sirius IBK v IBF Falun

Ett toppmöte faktiskt. Sirius makalösa svit bröts senast. Man var ju obesegrade förra säsongen och en bit in i denna säsong. Skönt att dem överraskat alla okunniga ”experter” som sågade laget. Man har ju en hel del rutin i laget. Förre detta svenska mästarna från Storvreta, Dan och Kim Johansson. Sirius har nog en av seriens bästa coacher i Ahlmark. Är det någon som vet hur man ska plocka bort Faluns fruktade förstafemma är det han.

Falun har som sagt en gigantisk förstafemma med Enström, Rudd och Carlström. Man gör otroligt mycket mål framåt i varje match. Tyvärr har man lite småproblem på backen då forwards har fått gått ner och spelat back. Sirius kör fullplanspress vilket Falun, enligt egna spelare, har problem med. Jag tror Falun vinner denna match, men inte så enkelt. Avstår spel helt och hållet då linorna är aningen rätt till dåliga odds.

Mullsjö AIS v Växjö

Vi fick ju se seriens sämsta försvar ha stora problem mot Falun. Straffades hela tiden när dem tappade bollen i svarta zonen. Mullsjö är ett bra hemmalag. Inte så många lag som bara åker dit och hämtar hem tre poäng. Kan bli en målrik match faktiskt då det blir hawaii när Växjö är med. Avstår spel helt och hållet.

Warberg IC v Jönköping IK

Klockren etta i mina ögon. Så j*vla kul och se Magnus ”Stålmange” Svensson visa sitt gamla jag igen. 1+6(!) i vinsten mot Täby där man vann med hela 11-6. Ingen engångsföreteelse då man slog Storvreta hemma med hela 12-8. Gör man 12 mål hemma mot Storvreta kan man göra det mot Jönköping också. Jönköping kan dock inte göra 8 mål som Storvreta.

Jönköping innehar jumboplatsen just nu med 0 segrar efter 4 omgångar. Johan Andersson har ett tungt lass på axlarna. Mycket hänger på honom. Tyvärr har Jönköping ett alldeles för tunt lag denna säsong. Kan inte se Jönköping stå emot Warberg. Även bra dubbelvirke.

Spel: Warberg IC (-2,5) @1,80 Nordicbet (3/5)

FC Helsingborg v Pixbo Wallenstam IBK

Oj, en oviss match. Kan ju sluta hur som helst. Pixbo har visat upp uruselt försvarsspel. Har även gjort överlägset minst mål i serien. Helsingborg och Pixbo ligger bredvid varandra i tabellen med 1p marginal. Avstår helt.

Här hittar ni på twitter!
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
IB. - 2013-10-17 07:13

Tack så mycket, det uppskattas enormt!
Ska man spela (-3,5) så kan man minska insatsen, annars funkar raka som ett fint dubbelvirke enligt mig. Kan inte så Warberg förlora denna match. Men givetvis kan man avstå också och invänta nya matcher.

jalder - 2013-10-17 00:30

Hej, tycker du är grym och funderar starkt på att lägga din twitter som startsida. :)
Precis som du skriver är även jag inne på att JIK är för dåliga och består till största del av Johan Andersson. Detta känner självklart Warberg till samtidigt som de har extra bra koll på honom då han gästspelade i Warberg för ett par säsonger sen, var i slutspelet om jag minns rätt.
Spelar dock på Bet365 där linan ligger på -3.5 fast 2.15 i odds... Vad säger du om detta? Bättre att skita i denna något för höga lina och inrikta sig enbart på dubbelvirke? Självklart vinner Warberg men är stor skillnad på tre och fyra mål enligt mig..
Keep up

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
21:43  Lopp 10: Sobel Conway
Trav - Jägersro - Plats
2.05
07:30  Ledare efter första rundan
Golf - Europatouren - Stephan Jaeger
81.00
12:00  Ebden - Kohlschreiber
Tennis - ATP Halle - Kohlschreiber
1.60
17:00  Frankrike - Peru
Fotboll - Fotbolls-VM - 2 asian hcp +1,5
1.62
20:00  Argentina - Kroatien
Fotbolls-VM - VM - Arg ö13,5 skott
1.90
14:00  Brasilien - Costa Rica
Fotboll - VM 2018 - 1 vinna och hålla nollan
1.66
17:00  Nigeria - Island
Fotbolls-VM - VM 2018 - Under 0,5 mål 1:a hl
2.40
20:00  Serbien - Schweiz
Fotbolls-VM - VM 2018 - BLGM Nej
1.80
20:00  Colombia - Polen
Fotboll - VM - Över 2,5 mål
2.06

Skador & Avstängningar