IB.
IB.

Superligan Slutspel 27/3-14

25 Mars 2014 - 22:48
Det är semifinaldags i Superligan. Kvartsfinalerna bockades av tämligen fort där tre matchserier avgjordes redan efter 4 matcher utom en. Jag trodde på förhand att Storvreta skulle få stora problem med Mullsjö och att det skulle gå till 6-7 matcher vilket det också gjorde. I den sjunde avgörande kvartsfinalen stod det 5-5 efter full tid, i en tv-match, inför 2500 åskådare. 31 sekunder in i förlängningen skjuter Fredrik Holtz Uppsalalaget till semifinal inför en heltokig hemmapublik. Jag var på plats och det var nog bland det häftigaste jag sett på en innebandyplan. Matchen hade allt.

Först ut är Storvreta v AIK. En matchserie som jag tror kommer gå till 6-7 matcher. Jag ser AIK som knappa favoriter. Varför är att Storvreta känns rätt tunna. Hannes Öhman har haft privata tråkigheter vilket har gjort att han inte varit med i slutspelet. Han var dock med på bänken och pushade grabbarna i den sista kvartsfinalen. När han är borta känns femmorna väldigt tunna. Kohonen, Holtz och Stenberg funkar bra då man har levererat bra framåt. Problemet är att man har varit inne på en hel del bakåt också. Berggren och Samuelsson har haft det tungt bakåt. Andrafemman är björnen Kanebjörk tillsammans med en halvtrött Hyvärinen och Joakim Olsson. Känns som Hyvärinen är en alibispelare denna säsong. Coachens bästis säger många. Håller med. Olsson i en andrafemma i en sjunde avgörande kvartsfinal. Ja, truppen är tunn.

AIK tycker jag är mycket hetare på två femmor. Nu bocka man av Warberg i fyra raka matcher. 33 mål framåt och 9 mål bakåt blev facit på dessa fyra matcher. Man har en ruskigt het förstafemma med Nilsson, Björkström och Iraeus. I en andrafemma hittar vi en läskigt bra spelare i Hagberg. Storvreta har ingen spelare av den kalibern i sin andrafemma. Detta bör väga aningen tyngre och jag tror AIK kniper denna. Jag måste tro på detta då vi sitter på AIK till 18,00 som Vinnare.

Den andra semifinalen känns lättare att förutspå. Falun valde Pixbo som väntat vilket bör passa dem perfekt. Repris från förra året då Falun slog ut Pixbo i fyra raka matcher. Det är även här som vi ska försöka hitta två spel som känns bra på förhand. Kommer längre fram i texten.

Falun avverkade Växjö i 4 raka matcher. Var väl en match som blev onödigt jämn då man vann med 3-2. Annars hade man inga större problem att ta 4 raka och därmed fått en lång vila. Man har två riktigt bra femmor. Enström/Carlström levererar som vanligt och i andrafemman har vi en glödhet Nilsson. Man är bra rakt igenom har en hög lägsta nivå.

Pixbo avverkade också sina motståndare i fyra raka matcher. Däremot var det inga promenadmatcher då man vann samtliga efter full tid. Kunde lika gärna ha gått åt andra hållet. Helsingborg var helt enkelt inte lika heta nära det skulle avgöras. Pixbo har många bra spelare. Bland annat Superligans poängkung Malmström (50+20). Det är han och Galebsson (17+32) som man måste plocka bort.

Om vi ska se några tänkbara spel så är det i denna matchserie. Jag ser Falun som det bättre laget, helt klart. Pixbo börjar hemma, för att sedan ha två bortamatcher i Falun. Sen i en fjärde match har man hemma. Den första hemmamatchen kommer sändas på TV vilket gör att mattan rullas in. Tycker inte Pixbo har någon större hemmaplansfördel då. Jag kan absolut se en Falunvinst här för att sedan ta två raka hemma. Långsökt, jag vet. Men oddset är för högt för att inte testa.

Vi gick bra med plus (+4,50) när vi garderade Falun mot Växjö. Vi hade 4-0 till 3,50 samt 4-1 till 4,10 vilket var ohotat. Tänker ett liknande upplägg men lägre insatser för jag vill gå på 4-0. Jag tror Inte detta går till mer än 5 matcher. Vi tar lite lägre insatser än vad vi hade i kvartsfinalen. Testar 2 units vardera. En minimumvinst på (+4,6) units om det blir 4-1. En maxvinst kan bli (+18) om det blir 4-0. Skulle Pixbo knipa två segrar blir det back (-4).

Spel 1: IBF Falun 4-0 @11,00 Svenska Spel (2/5)
Spel 2: IBF Falun 4-1 @4,30 Svenska Spel (2/5)

För mer poletter, följ på twitter - @Johanssons1990
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Trollkarlen - 2014-03-26 12:04

Gillar spelet på 4-0 till Falun, absolut spelbart till 11ggr. Ang Storvreta, utan Holtz och Stenberg hade de varit chanslösa mot Mullsjö.

IB. - 2014-03-25 23:16

Ska inte vara 4-0 från förra året utan 3-1. Inget som dock påverkar mitt tips. Ny säsong, nya förutsättningar.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.70
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar