IB.
IB.

Svenska Cupen 1/5-14

1 Maj 2014 - 09:07
IK Sirius FK (+0,75) v IF Elfsborg @1,84 SBOBET (3/5)

Då var det dags för semifinal i Svenska Cupen. För oss i Uppsala är det här en fest som bara den. Dagen efter Valborg bjuder på denna tillställning men inte i ett soldränkt Studenternas IP. Istället har vi snö och slask och mulet.

Jag har sett Sirius samtliga matcher denna säsong förutom premiären mot Syrianska. Man har visat bra moral mot de allsvenska lagen i cupen. Ingen som helst respekt mot varken Djurgården eller Göteborg. Halmstad ser jag inte som något större lag att hänga i julgranen.

Sirius har, trots två hemmaförluster i serien, spelat bra fotboll. Jag är inte allt för enögd när jag skriver detta men Sirius har haft stor dominans och bollinnehav i samtliga matcher. Borta mot Syrianska och Degerfors tog det ju ut sin rätt då man tofflat in hela 8 bollar. Husqvarna utnyttjade sina två kontringslägen man fick i matchen och gjorde mål. Givetvis är S1 och D1N två skilda världar. Man blir straffade på den här nivån. Det jag vill ha sagt är att man skapar lägen jämnt och har ett mycket starkt mittfält där bland annat Käck fyller på från backen.

Truppläget Sirius:

Carl Nyström är avstängd efter det röda kortet mot Göteborg. Får ses som ett avbräck då han är vår stabila mittback. Johan Arneng, Superettans bästa mittfältare, är tillbaka efter skada. Går för fullt. Mrabti är i fullt spelskick. Ian Sirelius gjorde comeback förra matchen efter skada, men skadade sig efter 3-4 minuter. Inget större avbräck.

Elfsborg kommer till Uppsala med en fin vinst i ryggen på Halmstad där man körde över dom med hela 4-1. Kross enligt de flesta. Matchen kommer på förhand bli jämn i mina ögon. Elfsborg ska såklart vara givna favoriter då man är ett allsvenskt topplag. Man kommer med samma trupp som i senaste matchen. Matchen är viktig för båda lagen då det är en ganska ”enkel” väg ut i Europa där både pengar och massmedia finns. Ett bra fönster att visa upp sina spelare, vilket dom nog själva vill. Plastlaget från Borås är bra på plastgräs, men inte lika bra på riktig gräsplan. Med en del snö under natten så kan det bli lite mer svårspelat. Tung plan. Gillar oddset vi får. Tror man klarar detta mer än vad oddset visar. Sirius slog Elfsborg förra året i cupen, då på plastgräs.

Kämpa blåsvart.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05

Skador & Avstängningar