IB.
IB.

Uppsalalagen - FBC Uppsala Dam

3 September 2014 - 21:35
Kommer inför seriestart gå igenom de uppländska innebandylagen. Som ni vet så är det innebandy och speedway som är mina specialsporter om man får kalla det så. Vi kommer denna säsong att spela på Superligan Herr, Superligan Dam samt Allsvenskan Norra. Oddsen börjar droppa sakta men säkert hos bolagen då det närmar sig premiär. Vi börjar med att kolla i Uppsaladamerna FBC Uppsala.

FBC Uppsalas damer går in på sin andra säsong i Superligan. Det är ett lag som jag följer väldigt mycket. Här i Uppsala har man i åratal försökt att få upp ett damlag i högsta serien och när det väl slog in säsongen 2012/2013 så gjorde man det för att stanna. Ett önskemål som lyckades slå in då man gjorde en kanonsäsong på vårsäsongen efter en knackig höstsäsong. Man undvek kvalplatsen med en ynka poäng till slut.

Denna säsong har man aningen bättre trupp än förra säsongen. Man har värvat in Julia Nordin ifrån IKSU. Hon har gjort det bra under försäsongen och har fått chansen i powerplay och har även hittat kassen ett par gånger. Man har även värvat in två backar i Eriksson och Schulstad. Sedan har man plockat in en målvakt som inte ska ha någon chans att rubba Gräll i kassen. Man har tappat Wiki som skulle ses som en storstjärna förra säsongen vilket hon aldrig uppfyllde direkt i mina ögon. Så med en liten större översikt så tycker jag att laget ser aningen starkare ut denna säsong.

Detta damlag kommer även i år vara ett av lagen som vi kommer spela på. Jag tror att man kommer komma bättre i år än förra säsongen då det finns flera sämre lag i serien. Av det jag sett och hört kommer Uppsala spela mer på kontring vilket jag gillar. Det defensiva spelet har man vilket man har visat under försäsongen. Framförallt har kontringsspelet varit bra än tidigare vilket kommer vara ett vapen mot de flesta. Ska jag tippa en placering med hjärnan så tror jag att det tyvärr blir precis utanför slutspel. Varför jag tror det är att det uppstår en del juniormisstag allt för ofta bland backarna. Hjärtat säger en åttonde och sista slutspelsplats. Vore ruskigt bra för innebandyn i Uppsala. En bättre höstsäsong är det som behövs. Det är spelare som Delgado Johansson, Gabrielsson och Sparf som behöver kliva fram ännu mer (jag vet, dem har gjort det sjukt bra tidigare) för att ett slutspel ska vara aktuellt. Kan det vara tjejernas sista säsong i Uppsala klubben? Tror att de större klubbarna kommer att vilja hugga dem till slut. Tror även att deras målvakt Gräll kommer att söka sig till en högre klubb.

Spelmässigt för oss då? Kanske det mest intressanta. Eftersom jag har en bra insyn i damlaget så bör ju träffprocenten vara hög? Givetvis är det så. Vi la 14 spela förra säsongen på Uppsalas matcher, ibland emot och ibland för. Till slut landa vi på hela (+31,22) enheter vilket är jävligt bra i mina ögon. Högoddsarna till 10,00 mot Rönnby satt, samt det tunga spelen. Kan bli tufft att slå den siffran denna säsong men för mig spelar det ingen roll. Vi ska plussa totalt sett över alla säsonger i innebandyn och vi ligger de två senaste säsongerna på (+103) enheter. I skrivande stund ger Svenska Spel hela 750,00 på att FBC Uppsala tar hem SM-Guldet vilket i mina ögon verkar rätt korrekt. Tyvärr är man ljusår från Kais Mora som är mina favoriter.

Följ mig på twitter - @Johanssons1990
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar