IB.
IB.

Uppsalalagen - Storvreta IBK

9 September 2014 - 21:47
Då går vi över på herrarna efter en genomgång av FBC Uppsala Dam. Next up - Storvreta IBK!

Storvreta går in i årets säsong som knappa favoriter före Falun. Enligt oddsen verkar inga lag vara i närheten av SM-guldet före dessa två. Pixbo ses som tredjehandsfavoriter vilket bör väl ses som korrekt. Mullsjö på en fjärde plats. Tveksamt om det ska ses som korrekt. Lever väl rätt mycket på förra årets genombrott då man höll på att slå ut just Storvreta. Förra året hade vi AIK till 18,00 som tyvärr åkte ut i semifinalen. Denna chans ger jag inte dem i år då man på pappret har sämre trupp än tidigare.

Storvreta är år efter år favoriter till SM-guldet. En förening som enligt många bara tänker guld säsong efter säsong och inte siktar långsiktigt. I Uppsala har man en stor konkurrens gällande juniorsatsning där Sirius är mer dominanta. Nu har man enligt många gjort ett desperat försök på en juniorsatsning för att komma upp i den status man hade för flera år sen. För cirka 10 år sen hade man en fruktansvärt bra ungdoms- och juniorverksamhet. Nu är det som sagt Sirius som dominerar på den fronten.

Storvreta ska vara favoriter med Falun. Kvartsfinaler och semifinaler avgörs i bäst av sju och då ska man väga tyngre än övriga lag. Men håller man denna säsong med årets trupp? Värvningarna då. Ingen missade väl när Storvreta högg Alexander Rudd ifrån Falun mitt under säsongen 13/14. Under försäsongen har coach Forsman formerat Rudd ihop med Sundstedt och Stenberg vilket har visat sig vara ett kanondrag. I mina ögon är det en äckligt bra femma som bör utvecklas till seriens bästa. Rudd tillhör topp 3 av världens bästa spelare inom en snar framtid. Rudd och Forsman (coach) är de enda nyförvärven man gjort denna säsong. Man har plockat upp tre spelare ifrån farmarlaget, men dessa tre kommer plocka stickor ur rumporna under hela säsongen.


Foto: Adam Troy

På ”Outlistan” finner vi ett par tunga namn. Joel Kanebjörk har sökt sig till Stockholmsklubben AIK. En gigant på plan som är en oerhört ödmjuk lagkamrat. Tycker det är oerhört tråkigt att inte få se honom kvar i den röda tröjan. Snipern Hannes Öman lägger klubban på hyllan. Mika Kohonen har tagit en timeout men lär komma tillbaka under säsongen. Hans rutin kommer givetvis vara ett bra redskap för laget då kvalità©n sjunker.

Ska Storvreta vara favoriter? Svår fråga om ni frågar mig. Men, nu är det bara Falun vi jämför med. Stenberg, Rudd och Sundstedt är en galet bra femma. En femma som Forsman kommer leva på mycket under säsongen. Funkar inte den så kan hela laget få problem. Efter förstafemman tycker jag att det ser tunt ut. Holtz, Hyvärinen och Sjögren är några namn som kan blixtra till. Vi har spelare i Olsson, Berggren och Winroth (ibland back). Räcker de sistnämnda? Farmarspelarna från division 1 (som numera nedlagt) är alldeles för tunt. Jakobsson på backen börjar bli till åren. Håller han? Inte enligt många. Skulle inte kalla de senaste nyförvärven för en generationsväxling men något liknande kan man tycka då de äldre får gå åt sidan.

Spelmässigt så spelade vi inte så mycket på Storvreta i Superligan. En svårtippad liga där oddsen som oftast ligger rätt. Vi hamnade dock (+4,25) enheter vilket inte är överdrivet mycket. Blir väl svårt att nå högre plussummor även denna säsong då Uppsalagrabbarna oftast står som favoriter i samtliga matcher. Ser vi vinnaroddsen så är det Falun och Storvreta som är det största favoriterna. Inga andra lag är i närheten av dessa två. Svenska Spel ger 2,25 på Storvreta som guldmedaljörer medan bet365 ger 2,00 på serieseger. Avstår båda spelen då oddsen är på tok för låga.

Tips: Grundserien - 2:a plats. Slutspelet - Respass i semifinalserien.

Följ mig på twitter för fler spelförslag - @Johanssons1990
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:45  USA - Kanada
Ishockey - VM  - 1 Moneyline
2.43
16:00  Täby - Mora
Fotboll - Division 2 N Svealand - 1 hcp -1
2.23
16:47  Kagge Lina - Arragon
Trav - Årjäng - H2H 1
1.85
17:30  Malmö FF - Häcken
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.80
18:00  Norrtälje - Vasalund
Fotboll - Div 2 N Svealand - 2/2 HT/FT
1.72
20:15  Sverige - Schweiz
Ishockey - VM  - Över 4,5 mål
1.74
20:45  Barcelona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - 1 asian hcp -1,5
1.72
20:45  Lazio - Inter
Fotboll - Serie A - Inter ö 5,5 hörnor
1.98
21:00  Winnipeg - Vegas
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1 money line
1.69

Skador & Avstängningar