IB.
IB.

Svenska Superligan 6/11-14

5 November 2014 - 19:58
Äntligen är det löjliga landslagsuppehållet över och det väntar fulla omgångar i samtliga serier. Vi ska vända oss mot Uppsala där mittenlaget Storvreta tar emot serieledarna Linköping. Senast vi spelade en serieetta mot Storvreta fick vi 5,50 som hade 5-1 en bit in i tredje perioden för att sedan tappa. Stor revansch väntar.

Storvreta IBK v Linköping IBK @3,00 bet365 (3/5)

Linköping växer säsong efter säsong och nu har man en fin förstaplats efter 8 omgångar. 20p till skillnad mot Storvretas 11p. Linköping är seriens tätaste lag med endast 29 insläppta. Ett lag som fullföljer sin gameplan till punkt och pricka. Dammade av Granlo senast med tennissiffrorna 6-1. Samma Granlo som dammade av Storvreta för inte allt för länge sen. Man har flera spelare som producerar framåt. Jesper Johansson är en back som vät enormt och står på 12p efter 8 matcher. Han spelade i Storvreta för många år sen och på senare tid har det pratas landslagsplats för honom. Hampus Dargren toppar den interna poängligan med 13 pinnar. Linköping är ett tufft och fysisk lag att möta vilket har visat sig i defensiven.


Foto: storvretaibk.se

Storvreta har haft problem bakåt. Släppt in 44 mål på 8 matcher vilket är lite ovanligt. Backkris är ett ord som kommit fram i Storvreta senaste tiden. Winroth gick sönder och är förmodligen borta resten av säsongen. Jesper Berggren är skadad och borta från spel. Vilka har man kvar? Sundstedt och Samuelsson som givna. Båda har dock varit på landslagsuppdrag vilket med erfarenheten brukar visa effekt den korta tiden efter. Sedan har vi slitvargen Jakobsson som börjar bli till åren. Där tog det slut! 3 backar. Man har backat upp med Cauwenhed (från division 2-laget) samt Bäckström (suttit bänk i hur många år som helst). En lösning är väl att Kohonen går ner på en backplats med sin rutin. Han är dock långt ifrån sin forna form.

Framåt är det givetvis fin kvalità©. En bra förstafemma med poängligaledaren Rudd och Stenberg. Även här har vi två spelare tillbaka från landslagsspel. Hyvärinen var också på landslagsuppdrag tillsammans med Kohonen. Efter dessa är det relativt tunt med spelare som är långt ifrån sin toppform. Holtz har varit en del på sidan. Upplockade division 2-spelare har fått chansen och kommer få förtroende återigen. Albin Sjögren har dock sett bra ut och det ser ut att bli en rejält genombrott denna säsong då han bland annat fått chansen mellan Stenberg och Rudd.

Jag går inte på historik. Linköping ska ha fina vinstchanser då jag tycker att den här matchen kan sluta hur som helst. Ett lag i medgång ska ha bra chanser mot ett hemmalag i motgång. 2,25 känns lite mer korrekt i mina ögon. Vi kliver in.

Följ mig på twitter för fler spel - @Johanssons1990
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar