IB.
IB.

IK Sirius IBK v Storvreta IBK

11 November 2014 - 16:55
Det är alltid höga odds på Storvretas motståndare. Vi fick 4,15 på Pixbo (hade 5-1 i sista perioden för att sedan kollapsa), 2,77 på Mullsjö (vinst) och 3,00 på Linköping (ledde inför sista perioden för att sedan tappa allt). Varierande resultat men vi har vart ute rätt i alla matcher och värdet har funnits. Hoppas utdelningen kan komma också. Nu vankas det derby i Uppsala.

IK Sirius IBK v Storvreta IBK @2,85 Svenska Spel (3/5)

Superligan är väldigt jämn för tillfället. Detta möte får betraktas som ett mittenmöte. Sirius ligger på en 10:e plats med 12p medan kvällens gäster ligger 6:a med 14p. Det är hela 8 lag inom 10-15p. Fyrishov är både Sirius och Storvretas hemmaplan. Båda lagen är obesegrade på hemmaplan.

Vi har ju tidigare nämnt backkisen i Storvreta. Mot Sirius saknar man Niklas Winroth som förmodligen är borta resten av säsongen. Jesper Berggren är också borta på rund av skada. På forwardsposition saknar man med all sannolikhet Jakob Drews på grund av en skada han ådrog sig mot Linköping senast.

Denna så kallade backkris har gjort så att man fått rulla om lite. Samuelsson och Sundstedt är kompakt. Mot Linköping hade man Jakobsson och Bäckström. Ett par jag anade på förhand skulle kunna komma med en del indianare vilket även blev verklighet. Man hade Cauwenhed och Lindholm i tredje vilket är en back respektive center från nedlagda farmarlaget i division 2. Det finns givetvis lösningar med att ta ner rutinerade Kohonen eller eventuellt Andersson. Dessa har dock blivit ett par i en andrafemma med Hyvärinen. Oavsett hur man gör så blir det brist på ett ställe.

Har fått många kommentarer från de som sett Storvretas matcher i år. Det nya spelsystemet har inte satt sig. Powerplay är inte som det var förut. Stenberg och Rudd och lekstuga ibland men har även vissa långa stunder utan det här konstanta trycket som en förstafemma ska ha. Andra respektive tredjefemman har knappast spelat ihop sig utan det har varit olika formationer större delen av säsongen. Tycker det ser tunt ut.


Foto: siriusinnebandy.se

Sirius kommer till spel med full trupp för första gången på länge. Rutinerade Kim Johansson (förflutet i Storvreta) är tillbaka i spel. Sirius kommer från en förlängningsseger borta mot Växjö. Ett utropstecken där är att lagets poängmaskin Billy Nilsson stod för hela 4 mål och 1 assist. En poängskörd som ger honom förstaplatsen i totala poängligan. Seriens formstarkaste spelare! Sen att förbundskaptenen är totalt inkompetent att dissa denna spelare för urusla AIK-spelare är en annan sak.

Storvreta har en vass poängtrio i Rudd, Stenberg och Sundstedt. Sirius tycker jag för tillfället har aningen bättre spridning på poängskörden. Nilsson, Berlin, Eriksson, Johansson x2 och Barck. Johansson x2 har båda spelat med Storvreta. Jag har stuckit ut tungan och sagt att Sirius kommer kliva om Storvreta och det är något jag står fast vid.

Avslutningsvis tycker jag att Sirius har ett drömläge att visa vilka som är bäst i Uppsala. Man är aningen formstarkare än Storvreta. Det kommer bli en jämn match (återigen när det gäller Storvreta) och nu hoppas vi att det faller över till vår fördel. Klintsten har visat sig vara duktig senaste tiden och gjorde många kvalificerade räddningar mot Linköping senast. Petter Nilsson är även han en väldigt duktig målvakt som var överlägset bäst förra säsongen i Superligan. Ahlmark är en smart coach. Defensiven brukar alltid bli ett snäpp bättre i dessa bataljer.

Följ mig på twitter för fler spelförslag - @Johanssons1990
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
15:00  Malmö FF - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.00
15:00  Kalmar FF - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5 mål
1.83
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76
17:30  Vasalund - Lidingö
Fotboll - Division 2 norra Svealand - 1/1 HT/FT
2.20

Skador & Avstängningar