IB.
IB.

Svenska Superligan 7/3-15

4 Mars 2015 - 15:05
Dramatik är ett ord som passar omgång 26 i herrarnas Superliga. Den sista omgången ska spelas och det är många lag inblandade i diverse viktiga matcher. Pixbo och Falun gör upp om seriesegern där det förstnämnda laget leder med 1p. Desto tightare är det om de sista slutspelsplatserna. 6 lag är inblandade och det är 4 som går till slutspel. Falun spelar för en serieseger men det är en minst lika stor morot att få slå ut fjolårsfinalisterna Storvreta, vilket bli verklighet om man vinner. Har fastnat för ett par odds som jag tror kan sjunka fram mot matchstart.

AIK IBF v Pixbo Wallenstam IBK (-1,5) @2,07 Svenska Spel (3/5)

AIK är ett av få lag som har absolut noll att spela för. Man kommer att hamna på en elfteplacering och inget annat. Nu tar man emot serieledarna Pixbo som måste vinna matchen för att hålla undan från jagande Falun.

Det skiljer stort mellan lagen i mina ögon. Pixbo har 59 inspelade poäng jämfört med AIK’s 29. Höstmötet slutade med en stabil seger med 7-3 för Pixbo på en neutral plan i Scandinavium.

AIK har en varierande form med lite vinster och förluster. Vinsterna har kommit mot de dåliga lagen som Granlo och Dalen. Ska absolut inte säga att AIK har noll motivation för det har man aldrig. Det är nog rätt klart att man vill avsluta säsongen snyggt på hemmaparketten. Men det är nog hemmaparketten man har en lite fördel av men inget mer i mina ögon. Pixbo är större och starkare och har som sagt en serie att plocka hem. Den skillnaden bör visas på planen.

Pixbo har en fantastisk bredd med mängder av poängproducerande spelare:
Patrik Malmström 50p
Martin Östholm 47p
Daniel Calebsson 40p
Kasper Hydà©n 34p
Emil Julkunen 27p
Linus Henriksson 27p

AIK har aningen skralare poängskörd bland spelarna:
Kevin Björkström 34p
Patrik Hagberg 24p
Karl-Johan Iraeus 24p
Rickie Hyvärinen 22p (dock endast 11 spelade matcher)

Med denna lilla analys så ser jag ett värde i 2,07 på (-1,5). Pixbo ska vinna denna match mer än vad oddsen säger och man vinner sällan med endast ett mål. Vi kliver in med 3 enheter.

FC Helsingborg v Warberg IC @2,35 Svenska Spel (3/5)

När man kikar efter spelvärda odds så har jag hittat två spel. Pixbo (-1,5) till 2,07 finner ni bland de andra rekarna och det andra är detta.

TV-match. Två lag som båda slåss om slutspel. Helsingborg står på en 7:e plats med 40p medan Warberg ligger 10:a på 38p. Oerhört tight som vi nämnt tidigare i denna sista omgång.

TV-match var det ja, vilket innebär tv-matta. Däremot så tror jag att man missat två andra förutsättningar här. Helsingborg får inte avsluta denna dramatiska match på hemmaplan eftersom Samir & Co ska framför Groupie i Melodifestivalens andra chans, just i Helsingborgs hemmaarena. Så matchen flyttas till ett annat land, nämligen Danmark.

En annan detalj, men ganska viktig och tung för Helsingborg är att lagets överlägset bästa målskytt Daniel Jonsson missar matchen efter sin njurskada i senaste matchen. 30 gjorda mål har han gjort. Inget man skojar bort. Tungt avbräck då han missar resten av säsongen.

Matchen i sig, kan gå hur som helst. Därför finner jag ett värde i tvåan till 2,35. Warberg är tighta och släpper inte in överdrivet mycket mål. Matcherna mot Helsingborg är alltid tuffa och jämna. Jag såg Helsingborgs match mot Sirius och dom imponerar inte. Jag tycker Warberg är ett stabilare lag. Detta gör att jag kliver in med 3 enheter till 2,35.

IBF Örebro v Åstorp/Kvidinge @3,35 Svenska Spel (3/5)

Har surrat med spelare i serien och här ser man ett jättevärde i raka tvåan. Det här är spelare som rätt nyligen spelat mot båda lagen.

Åstorp/Kvidinge ligger före Örebro i tabellen och det här en betydelselös match för båda lagen. Inget av lagen kan åka ur eller nå playoff. Höstens möte slutade 5-5.

Även spelare i Örebro tycker att oddsfördelning är satt på ett märkligt sätt. Vi kliver in på raka tvåan till 3,35.

Följ mig på twitter för fler spelförslag - @Johanssons1990
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar