IB.
IB.

PO1 - SSL-kval!

19 Mars 2019 - 19:42

Grundserien 2018/2019 är över. Nu är det dags för veckorna som man slitit för under hela säsongen. VI har äntligen nått slutspel och kvalveckor. Vi börjar kolla in Play Off 1 till Superligan.

Allsvenskan Norra:

Salems IF v Hagunda IF

Grundseriens möten:
Hagunda IF v Salems IF 4-3 (sd)
Salems IF v Hagunda IF 5-2

Salem snodde andraplatsen av Hagunda i grundseriens sista omgång när man vände och vann mot Tullinge i slutminuten. Hagunda spelade samtidigt en seriefinal mot Team Thorengruppen om seriesegern men efter en uddamålsförlust där ramlade man ner på en tredjeplats och får nu börja på bortaplan.

Jag förstår att man sätter Salem som favoriter då man kom före i tabellen samt att man fick mest poäng inbördes under säsongen. Men ska vi kolla närmare på dessa två möten så var faktiskt Hagunda det bättre laget. Var det något som avgjorde matcherna så var det målvaktsspelet där Salems Lucas Orrmo var riktigt duktig. Även utsedd till toppmålvakt i Allsvenskan Norra två år i rad så vi vet hur bra han är.

Hagunda gillar att driva spelet vilket man gör match efter match. Har en ruggigt fin förstafemma med poängligavinnaren Fredrik Holtz samt SSL-meriterade Adolfsson. Har även en backkamp mellan Hagundas Åkerfeldt och Salems Lindström. Åkerfeldt har haft en fin säsong men oerhört mycket mål och assist.

Hagunda ska ha större chans än vad oddsen säger (i mina ögon). Har varit det bättre laget sett över två matcher och jag tror absolut att man kniper Play Off 1.

Spel:
Hagunda IF @ 3,30 3u Svenska Spel
Att kvalificera sig Hagunda IF @ 2,10 3u Svenska Spel


Team Thoréngruppen SK v AIK

Grundseriens möten:
Team Thoréngruppen SK v AIK 7-3
AIK v Team Thoréngruppen SK 2-7

Storsatsande TT har en bra väg till Superligan. Efter uddamålssegern borta mot Hagunda så fick man ”förstatjing” på att välja motstånd. Valet antar jag föll ganska lätt på AIK då man under säsongen haft oerhört lätt mot dom. Två ganska klara segrar bör kännas tryggt att ha med sig till Play Off 1. TT har många bra poängsprutor ibland annat Sundström och Hernandez. Gjorde överlägset flest mål i serien och AIK ska man kunna städa av relativt enkelt över 3 matcher. Tror detta slutar med 2-0 i matcher för Team Thoréngruppen. Oddsen ligger rätt/lågt så därav inget spel i denna matchserie.

Allsvenskan Södra:

Visby IBK v Strängnäs IBK

Grundseriens möten:
Visby IBK v Strängnäs IBK 4-6
Strängnäs IBK v Visby IBK 5-8

Här snackar vi jämnt möte om vi kollar tabelläget. Båda slutade på 44p men Visby och TRE plusmål att gå på. Kan Strängnäs bottennapp i sista omgången mot bottenlaget Åby bli det som avgör Play Off 1? Ja, man förlorade i sisa omgången mot Åby som gör att man hamnade trea och får börja på bortaplan.

Inte det allra roligaste att börja borta i Visby. Ett Visby som har gjort en strålande avslutning på grundserien. Har många raka segrar och det är inte allt för länge sen man slog just Strängnäs borta med 8-5. Visby matchar sina två första femmor väldigt mycket och det är duktiga lirare som vet hur man producerar framåt. Denna matchserie tror jag Visby plockar hem och då bör och ska man vinna match ett hemma i ett kokande Visby.

Spel:
Visby IBK @ 1,93 3u Svenska Spel


Warberg IC v Åby IBK

Grundseriens resultat:
Onyx IBK v Warberg IC 7-7
Warberg IC v Onyx IBK 9-4

Överlägsna seriesegrarna Warberg stormar mot Superligan. Ska bara vinna Play Off 1 mot Onyx och det i två raka segrar. Ja, vi har sett klara seriesegrare försvinna i Play Off men kan inte riktigt se det denna gång. Jag kan dock se lite problem i ett eventuellt Play Off 2 där man troligen möter Hagunda/Salem. Inga spel på denna match/matchserie och oddsen ligger riktigt lågt här och det är korrekt.

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Rekatochklart Speltips Odds
17:00  Ymer - Chung
Tennis - US Open - kval - Chu -2,5 games
1.70
19:00  Hobro - Odense
Fotboll - Superligan - 2
1.96
20:00  Granada - Sevilla
Fotboll - La Liga - 1X
1.98
21:00  Aston Villa - Everton
Fotboll - Premier League - 1 asian 0
2.32
22:00  Levante - Villarreal
Fotboll - La Liga - Levante mål 1:a hl
2.02
13:30  Norwich - Chelsea
Fotboll - Premier League - 2
1.87
16:00  IK Sirius - Örebro SK
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5 mål
1.81
19:00  Real Madrid - Valladolid
Fotboll - La Liga - BLGM
1.85
21:00  Celta Vigo - Valencia
Fotboll - La Liga - 2
2.25
15:00  IFK Norrköping - Helsingborg
Fotboll - Allsvenskan - 1 (asian -1,5)
2.37
15:00  Östersund - AIK
Fotboll - Allsvenskan - AIK + Hålla nollan
3.10
19:00  Leganes - Atletico Madrid
Fotboll - La Liga - 2
1.84
21:00  Barcelona - Betis
Fotboll - La Liga - Under 3,5 mål
1.84
  Rekatochklart Poolspel Insats
20:00  Topptipset fre 23/8 144 kr

Livestreaming