IB.
IB.

SM-Finaler!

27 April 2019 - 09:26

Den stora innebandyfesten är här. Det är dags för SM-finalerna i Globen. En väntad final på herrsidan och en mindre väntad final på damsidan. Vi börjar med herrarna.

Storvreta och Falun och vunnit guldet de 10(!) senaste åren och det kommer även bli ett elfte raka. Två giganter som inte rubbas så lätt längre även om det inte blev en ”lätt” väg i semifinalerna.

Storvreta IBK @ 2,05 3u Coolbet

Kollar man på vad alla säger så är det oerhört jämnt i vilka som bör ta hem guldet. I mina ögon ska Storvreta vara favoriter då jag tycker man överlag är starkare på de två förstafemmorna och målvaktsposten. Klintsten har varit riktigt bra under slutspelet och har väl inte heller gjort någon dålig final de senaste åren.

Ser man till förstafemmorna så är det oerhört jämnt. Dock så tycker jag att Storvretas femma är svårare att läsa av än vad Faluns är. Med andra ord så känner lagen varandra oerhört mycket. Storvreta har ett bra övertag när det gäller andrafemman med Stenberg och Pettersson i spetsen. Tycker den femman är mycket tyngre än Aldeeb och Lundmark.

Lagen har möts tre gånger under säsongen där Falun vann båda på hemmaplan (6-5, 6-4) samt att Storvreta vann på sin hemmaplan (8-7sd). Ser man till semfinalerna så tycker jag att Storvreta kändes mer stabila. Jag tycker att Storvreta har några fler matchvinnare över två femmor vilket gör att jag stärkts i min tro att Storvreta vinner finalen.

Spelarspecialer:

Robin Nilsberth att göra mål @ 2,05 3u Nordicbet

Världens bästa innebandyback har höjt sig något enormt efter VM-slutspelet. Har verkligen öst in mål under vårsäsongen. Spelar powerplay och Nilsberth är den man oftast söker på direktskott. Två domare som vill synas så powerplaychanser ska det bli. Kommer garanterat få mycket speltid under finalen.

Henrik Stenberg att göra mål @ 1,75 3u Unibet

Finalernas man. Även Stenberg är glödhet just nu och öser in mål. Han och Pettersson skapar alltid chanser i varje anfall även om Stenberg söker assister. Dock så är han en riktigt bra spelare framför mål och han kommer givetvis få massa chanser denna match då man kommer gå extra hårt på två femmor.

Innan herrarnas final så ska Kais Mora och Täby göra upp. Många, inklusive jag, blev rätt förvånade när Täby knep tre matcher i semifinalen mot giganternas gigant IKSU. Ett lag som jublade är Kais Mora. Gulddrömmen blev bra mycket större när Täby knep finalplatsen före IKSU.

Kais Mora @ 1,73 bet365 3u

Jag tror inte att Kais Mora gör samma misstag som IKSU. Alltså att man ger Täbys bästa spelare Moa Tschöp utrymme. Jag hoppa och tror att man kommer sätta bra mycket mer press för att hålla henne nere på backposition. Hon fick liksom göra lite vad hon ville när IKSU backade hem vilket ledde till flera mål och assist. Sen har såklart Täby andra bra spelare men en del är rätt beroende av Tschöp i anfallsspelet.

Mora har ett riktigt bra lag men många poängspelare som öser in framåt. Alkelöw/Hultgren/Wijk kommer skapa mycket oreda i Täbys försvar. En riktig superfemma som är målgaranti. Tycker man är mer stabila bakåt än vad Täby är. Klar fördel Mora även på målvaktsposten i Amanda Hill.

Spelarspecialer:

Första målskytt i matchen:
Sista målskytt i matchen:

Övriga @ 23,00 0,5u Svenska Spel
Övriga 23,00 0,5u Svenska Spel


Detta grundar sig såklart på att Mora gör första målet i matchen samt sista målet i matchen och i ”övriga” ingår andrafemman med systrarna Svarfvar samt en het spelare Terner i tredjefemman. Inte helt omöjligt i mina ögon då vi snackar första målet i matchen samt sista. 


TV-tiderna ni ska ha koll på! 

Kais Mora v Täby FC 12:15 Kanal 5

Storvreta IBK v IBF Falun 15:15 Kanal 5  

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Sveriges Bästa Oddsbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Plzen - Lausanne
Ishockey - CHL - Över 5,5 mål
2.00
18:00  Skellefteå - Djurgården
Ishockey - CHL - 1
2.40
18:00  Skellefteå - Djurgården
Ishockey - CHL - 1
2.40
01:05  IND Pacers – OKC Thunder
Basket - NBA - Över 209,5 poäng
1.90
20:45  England - Montenegro
Fotboll - EM-kval - 1 (asian -2,5)
1.70
20:45  Frankrike - Moldavien
Fotboll - EM-kval - 1 + ö1,5 mål (1:a hl)
1.71
  Rekatochklart Poolspel
18:00  Powerplay Tips Tisdag 12/11
Insats: 162 kr - MrHockey
19:30  Topptipset Tips Tisdag 12/11
Insats: 144 kr - Tipsexperten
19:30  V64 Tips Solvalla Tisdag 12/11
Insats: 600 kr - DrTrav

Livestreaming