Jarelind

Snabba tankar inför EM-kvalstarten

5 September 2014 - 14:42
Kamrater!

Zlatan Ibrahimovic hade den goda smaken att göra sina två mål igår. Och självklart gjorde han rekordmålet, det 50:e, med en klackspark, allt annat hade varit otänkbart.
Nu får han sikta på nästa rekord; till exempel Anders Svenssons 148 landskamper (Zlatan gör sin 100:e mot Österrike på måndag) och/eller Hanna Ljungbergs 72 landslagsmål.

Idag sitter jag med resten av SBS-gänget (förutom Anders Svensson, som tydligen tvingas träna med Elfsborg) och förbereder sändningarna från Dortmund, Wien och Oslo. Tyskland-Skottland, Österrike-Sverige och Norge-Italien ska avverkas söndag-tisdag. Hektiskt, men även förbannat roligt.

Sverige har hamnat i en tämligen klurig grupp G, tycker jag. Det känns svårtippat vad gäller direktplatserna mellan Ryssland, Österrike och Hamrà©ns gäng. Dessutom tror jag Montenegro kan stjäla en och annan poäng och vara med och nosa på tredjeplatsen i gruppen. Med anledning av detta kanske 9,50 (nordicbet) på Österrike som gruppvinnare är lite för högt? Ryssland som förhandsfavorit känns korrekt, men inte med så stora oddsskillnader som många bolag just nu erbjuder.
Erik Hamrà©n sa på fredagens presskonferens att ”Österrike är stora favoriter i mina ögon”, inför första omgången.

Grupp A ser en storfavorit i Holland. Tycker oddsen (upp till 1,30) är rätt okej på Oranje som gruppvinnare, men personligen står jag inte ut med långtidsspel till dylika odds. Dock tror jag som sagt inte att de behöver oroa sig särskilt mycket för Turkiet och Tjeckien vad gäller förstaplatsen i gruppen. Däremot blir det en intressant duell om den andra direktplatsen.

Grupp B ser favoriten Belgien och andrahandsfavoriten Bosnien & Hercegovina. Tror belgarna tar det, men spelar inte till givna odds. 4,00 på bosnierna lockar inte heller, även om jag sneglat lite lystet på det under dagen.

Spanien kommer såklart vinna grupp C, där jag mest tycker att det ska bli intressant att följa Vitryssland. Jag såg några av deras matcher i förra VM-kvalet, där de bland annat pressade Frankrike rejält på hemmaplan. Kan de snuva Slovakien på tredjeplatsen? Inte omöjligt. Tyvärr hittar jag inga odds på just det scenariot.

Inte heller i grupp D hittar jag något spel. Tyskland vinner, så enkelt är det. Ser verkligen fram emot att kommentera matchen Polen-Tyskland senare i höst. Jag gjorde Polen-Ryssland under EM 2012 och även om detta möte naturligtvis inte har samma politiska tyngd så kommer det ända vara grym inramning. Polen får tuff konkurrens av Irland och kanske även Skottland, i världsmästarnas kölvatten.

Det blir ett spel från grupp E, där jag tror att England kommer få det svettigt att hamna ovanför Schweiz i tabellen. Visst, England är England och går ofta bra i kval. Men genrepet mot Norge skrämde ingen direkt och Schweiz sylvassa kontringsfotboll under VM kan visa sig (relativt) gångbart även framöver. England rättmätig favorit, men 3,50 på Schweiz kan jag inte låta bli.

I grupp F tycker jag att favoriten fått ett spelbart odds också. 2,15 på att ofta underskattade Grekland håller Rumänien, Ungern, Finland, Nordirland och Färöarna bakom sig tycker jag är åtminstone 0,15 för högt.

I grupp H har jag sneglat lite på Kroatien, men efter att Antonio Contes Gli Azzurri visat musklerna direkt mot Holland igår, så drar jag öronen åt mig. Inget spel där. Istället ser jag fram emot Italien-Kroatien på San Siro i höst. Det är ett helt okej arbetsschema jag har …

Grupp I är den märkliga femlagsgruppen där även värdnationen Frankrike ska matchas. Roligt nytt påfund, tycker jag, men svårt att sia om huruvida det är bra eller dåligt för övriga lag i gruppen. Det borde vara bra, då man kan få ett par extra träningsmatcher. Å andra sidan kan man hävda att det finns risk för att det blir en orättvisa i och med detta, att ett land kan ”träna” mot Frankrike inför en viktig match om andraplatsen bakom Portugal. För det är nog det det handlar om här, där kampen står mellan Danmark och Serbien. Hur som helst, inget spel för mig här heller.

Om vi tittar på fredagskvällen så spelas en mycket intressant match i U21-kvalet, mellan Sverige och Grekland. Läget är prekärt för Sverige, som har ett bra lag på pappret. Så pass bra på pappret att det skrämmer bort mig ifrån spel här, men OM en nu tvunget vill förgylla aftonen med ett par riskerade riksdaler så hade jag gått åt Grekland-hållet, med spel på asian -0,25, Grekland Ö1,5 eller liknande med odds på över två gånger degen.

Alltså, för att sammanfatta: jag tar två långtidsspel inför EM-kvalet. Väljer att inte värdera dessa i units, då långtidsspel kan vara en grej för sig, lite vid sidan av. Särskilt när det verkligen är lååångtidsspel.

Grekland att vinna grupp F
Odds 2,15 på Nordicbet

Schweiz att vinna grupp E
Odds 3,50 på bet365

Ur precis samma tankegångar som inför hela kvalet plockar jag två spel inför de närmaste dagarna.

Schweiz - England 1:a asian hcp -0,0
Odds 1,85 på bet365, 5/10

Grekland - Rumänien 1:a asian hcp -0,5
Odds 2,05 på bet365, 3/10

Soundtrack för den närmaste framtiden? Enkelt! Jag längtar till Tyskland, jag drar vidare till Wien och joggar ner i Oslo. Perfekt upplägg:


1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Mackan12 - 2014-09-06 07:34

Tack för skön kvalläsning.

Kör båda Schweiz-spelen tror England kan floppa rejält. 1 avslut på mål hemma mot Norge....

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Värnamo - Halmstad
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp 0
1.80
15:00  Hammarby - AIK
Fotboll - Allsvenskan - BLGM
1.87
15:45  USA - Kanada
Ishockey - VM  - 1 Moneyline
2.43
16:00  Täby - Mora
Fotboll - Division 2 N Svealand - 1 hcp -1
2.23
16:47  Kagge Lina - Arragon
Trav - Årjäng - H2H 1
1.85
17:30  Malmö FF - Häcken
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.80
18:00  Norrtälje - Vasalund
Fotboll - Div 2 N Svealand - 2/2 HT/FT
1.72
20:15  Sverige - Schweiz
Ishockey - VM  - Över 4,5 mål
1.74
20:45  Barcelona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - 1 asian hcp -1,5
1.72
20:45  Lazio - Inter
Fotboll - Serie A - Inter ö 5,5 hörnor
1.98
21:00  Winnipeg - Vegas
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1 money line
1.69

Skador & Avstängningar